reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Samotna Matka- Samotna w ciazy?

ja dzis rano szukalam u mnie notariusza i dzwonilam i niestety zaden nie zajmie sie ugoda o alimenty zeby uniknac tego cyrku sadzie, wiec napisalam do ex zeby przyszedl i chyba czekal na moje zaproszenie bo przjechal po pracy,:szok:pogadalimsy ,zrobi zakupy i dogadalismy sie,do jutra ma czas zeby powi,ile moze dac kasy ,wiec poczekamy,i zgodzi sie na ugode alimentow przez sad,mi to pomoze bo bede korzystac jako samotna matka,wiec ide jutro do radcy jak to napisac i jak wszystko pojdzie tak jak sie ugadalismy to bede zalatwiac w przyszlym tyg. wiec moze jakas iskierka nadziei:-)
a moj kubus krzyczy w nieboglosy A i E i bardzo mu to sie podoba ,bedzie krzykacz za mama:) i smieje sie od ucha do ucha

mloda dobrze ze z nikosiem dobrze,vo do nozki to nie martw sie na zapas,lekarze potrafia nasiac paniki a potem okazuje sie ze jest tak do konca
a twoj ex co ? nawraca sie :tak: zazdrosnik
przyszla mama to dobrze ze masz dobre wyniki,oby tak dalej i daj znac jutro jak tam u gin
agugucha no pamietam ale kiedy to bylo:) a teraz kubus rosnie jak na drozdzach,co chwiel cos nowego robi,i mimo tego ze corcia kiedys tez byla taka malutka to mam juz porownania,mala do 3 miesiecy spala i jadla a kubus jest bardzo aktywnym dzieckim i jakos szybciej mu wszystko idzie,polubil nawet lezenie na brzuchu i wtedy prowadzimy swoja dyskusje:) mozna sie nasmiac
a tobie juz tak nie wiele zostalo,wiec pamietaj daj znac jak tylko sie zacznie i jak urodzisz oczywisice,teraz sie troche forumowych dzieci narodzi:)

Ostatnia edycja:
reklama
kaSiaa nie badz zla na to co napisze ale jak czytam te twoje madre slowa o tej policji i o tych bzdetach to mnie krew zalewa.:wściekła/y:urodzi ci sie dziecko to zobaczysz,policja nie zajmuje sie takimi alimentami,jedyne co moga zrobic to cie wysmiac,a fundusz masz po to zeby dostac zaliczke,masz wyrok to potem, musisz oddac sprawe do komornika i czekasz 3 miesiace na bezskuteczna egzekucje,jak dostaniesz pismo ze ojciec dziecka nic nie placi to idziesz do mopsu i zalatwiasz wlasnie kase,wiec kochana to nie jest tak jak ktos ci mowie i tobie sie tak podoba, wiec nie pisz co ty nie zrobisz codziennie ze swiezych nowinek tylko jak bedziesz dzialac to naprawde napisz,to moje zdanie

Tak masz rację prawo karne to bzdet - jak każde inne prawo!!! Moje zdanie jest takie - w tym momencie nie jestem w stanie za wiele zrobić, ale dobrze jest mieć jakąś strategie być przygotowanym na wszelkie ewentualnośći! Mieć na uwadze każde z możliwych rozwiązań, jeśli nie uda się na jeden sposób sprobować w inny, spontaniczność w tym przypadku nie jest dobra i dowiadywanie się wszystkiego na ostatnią chwilę !!

Tak masz rację prawo karne to bzdet - jak każde inne prawo!!! Moje zdanie jest takie - w tym momencie nie jestem w stanie za wiele zrobić, ale dobrze jest mieć jakąś strategie być przygotowanym na wszelkie ewentualnośći! Mieć na uwadze każde z możliwych rozwiązań, jeśli nie uda się na jeden sposób sprobować w inny, spontaniczność w tym przypadku nie jest dobra i dowiadywanie się wszystkiego na ostatnią chwilę !!
to dowiedz sie dobrze co musisz miec na pierszym miejscu zeby cokolwiek zalatwic i walczyc o ta kase,a potem pisz cos sensownego,teraz powinnas dbac o siebie i malenstwo a nie c codziennie robic sobie nerwy,ale oczywiscie bez obrazy !

Kasiaa, kazdy tu chce zeby bylo naszym dzieciaczkom jak najlepiej, katerinkaa tez walczy o swoje, i nie demotywuje cie do dzialania. Ona tylko stara ci sie przekazac ze nie zawsze jest tak jak jst napisane w kodeksie, niestety, politycy tez obiecuja zlote gory a gowno z tego mamy i przede wszystkim nigdy nie wiesz co ta druga strona zrobi, jaki ''haczyk'' ma na ciebie, prawo teoretycznie jest po twojej stronie, zwlaszcza jak weszlismy do unii europejskiej to zaczelo sie cos dziac, byl szum wokol praw kobiet itp, ale tak naprawe to tylko tresc w kodeksie a zycie potrafi pisac okrutne scenariusze. Walcz i zycze ci zebys wywalczyla jak najwiecej, ale wez poprawke na to, ze nie musi byc tak jak sobie zazyczysz, po prostu musisz sie liczyc ze cos moze nie wyjsc, ale walcz bo ci sie nalezy!

i jak policja nie zajmuję się sprawami alimentacyjnymi, skoro w kodeksie karnym jest taki artykuł.. ??
komenda powiatowa policji w brzezinach - kosztowne alimenty
to są te moje mądre słowa..
ja cie prosze dziewczyno zasypujesz forum jakimis linkami o policji, ,mi juz to wisi jak ty tozrobisz,sluchaj tych swoich prawnikow i najpierw idz urodzic tak a potem zobaczymy czy taka madra bedziesz,
wysmieja cie i tyle,
I WEZ TO NAJPIERW PRZECZYTAJ I JEST TAM DOKLADNIE TO CO JA CI NAPISALAM WYZEJ,KLANIA SIE CZYTANIE ZE ZROZUMIENIEM ......

jeszcze nie samotna a ty jak sie czujesz? jak samopoczucie

Ostatnia edycja:
Kasiaa, kazdy tu chce zeby bylo naszym dzieciaczkom jak najlepiej, katerinkaa tez walczy o swoje, i nie demotywuje cie do dzialania. Ona tylko stara ci sie przekazac ze nie zawsze jest tak jak jst napisane w kodeksie, niestety, politycy tez obiecuja zlote gory a gowno z tego mamy i przede wszystkim nigdy nie wiesz co ta druga strona zrobi, jaki ''haczyk'' ma na ciebie, prawo teoretycznie jest po twojej stronie, zwlaszcza jak weszlismy do unii europejskiej to zaczelo sie cos dziac, byl szum wokol praw kobiet itp, ale tak naprawe to tylko tresc w kodeksie a zycie potrafi pisac okrutne scenariusze. Walcz i zycze ci zebys wywalczyla jak najwiecej, ale wez poprawke na to, ze nie musi byc tak jak sobie zazyczysz, po prostu musisz sie liczyc ze cos moze nie wyjsc, ale walcz bo ci sie nalezy!

Ja doskonale zdaje sobie z tego sprawę malutka, póki co zbieram informację gdzie co i jak. W tej chwili mam związane ręce, ale nadejdzie taki czas, że to wszystko Mi się przyda, choć by nie które rozwiązania w praktyce w prawdziwym życiu nie zawsze skutkowały i tak w ostateczności podejmę się działania.. :tak:
Całuję kochana :*

A czy któraś z Was miała tak w ciąży że brzuch twardniał?? Ja np. teraz mam wrażenie, jakbym piłkę połknęła, taki jest twardy i nic się "pomiętosić" nie daje :)

Już nie pamiętam która się pytała o co się pytają podczas przyjęcia do szpitala, ale jak ostatnio ja leżałam to pytali się dziewczyny do jakiej przychodni dziecko będzie należało, mnie się pytali o to, czy mam zęby wyleczone, operacje, 3-etapową szczepionkę przeciw żółtaczce. I więcej nie pamiętam...
A ta cała "afera alimentowa" to już nie jest śmieszna. Teorią można sypać jak z rękawa, a praktyka....?? Głupi przykład, ale policja zajmuje się kolizjami na drodze, prawda? Ale to też nie zawsze, jak we mnie pijany koleś uderzył i zaczął uciekać to policjant- proszę go gonić. Jak oni nie mają czasu na takie sprawy, to co dopiero na ściganie uchylających się od płacenia tatusiów. Są tu osoby z PRAKTYCZNYM DOŚWIADCZENIEM i wiedzą jakie są realia, więc nawet ja już proszę- Kasia daj spokój, po cholerę teoretyzujesz, jak nie wiesz jak w praktyce to wygląda. Przekonasz się na własnej skórze. Życzę Ci oczywiście żebyś wywalczyła wszystko, co sobie wymarzysz, ale teraz koniec tematu, ok?

Czy tu nikt mnie nie rozumię :-D masakraaa nie potrafię tego jaśniej wyjaśnić o co Mi chodzi, nie ważne bo to zaczyna się robić śmieszne :confused:

reklama
ja cie prosze dziewczyno zasypujesz forum jakimis linkami o policji, ,mi juz to wisi jak ty tozrobisz,sluchaj tych swoich prawnikow i najpierw idz urodzic tak a potem zobaczymy czy taka madra bedziesz,
wysmieja cie i tyle,
I WEZ TO NAJPIERW PRZECZYTAJ I JEST TAM DOKLADNIE TO CO JA CI NAPISALAM WYZEJ,KLANIA SIE CZYTANIE ZE ZROZUMIENIEM ......

jeszcze nie samotna a ty jak sie czujesz? jak samopoczucie

Daruj sobię, nie potrafisz wyczuć intencji - twój problem :]

Do góry