reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Samotna Matka- Samotna w ciazy?

Z tego co mi wiadomo, do rodzinnego samontna Matka moze sie starac tylko o zasilek dla Samotnej Matki, czyli 170zl, jeszcze wiem o zasilku celowym z MOPS-u tutaj :
MOPS - Witamy na naszych stronach mozesz dowiedziec sie czegos wiecej ;) nie musisz miec ustalonych sadownie alimentow, wystarczy, ze masz status osoby bezrobotnej ;) wiec jesli nie uzyskasz kuroniowki, zawsze mozesz sie do tego odwolac ;)

... ale zeby uzyskac zasilek dla samotnej matki: dziecko musi miec w akcie urodzenia, ze ojciec nie znany albo musza byc zasadzone alimenty albo ojciec nie zyje :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: inaczej to nici z tego zasilku:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

mikusia - szczerze, to ci grosze zaproponowal!!!!!! czy pojdziesz na to, czy nie, to juz twoja sprawa; tylko wiesz, bez urazy, ale mimo, ze to w sumie ty jestes "poszkodowana", to on ci stawia warunki i do tego "dupowate" warunki

Ostatnia edycja:
reklama
warunki co prawda sa lipne i chyba jednak pojde do adwokata - powiem Wam kochane ze teraz zczaiłam jak gośc mnie podpuscił...tu pieknie gadka szmatka jak za DOBRYCH STARYCH CZASÓW a ja sie znowu dałam na to nabrac! o NIE!!!! idziemy do sądu!!!moze dsotane wiecej niz on zaproponuje!
dzieki Agazoja - że postawiłas mnie do pionu!!!!mialam dzisiaj lekka chwile zawachania!

bo znam polskie realia; i jesli nie pracujesz, to te 400 zl z palcem w d**** dostaniesz; i czy je wydasz na malego czy nie, to juz twoja sprawa; a mu g**** do tego; zreszta przy jego wyksztalceniu a twoim bezrobociu to smialo 75 % wydatkow na malego dostaniesz; tylko ze o wiele latwiej z adwokatem :)
oni potrafia czarowac - i my czesto sie na to nabieramy, eh...

Ostatnia edycja:
potrafią potrafia wykorzystuja sentymenty i resztki uczucia! skoro tak mowisz to bede walczyła. musze przydzwonic do adwokata i jakos to pojdzie. Dzieki agazoja:)
Boshe ale Wam smece- pojawiłam sie pare dni temu i tak nawijam i nawijam...;)

mikusia - spokojnie, nie smecisz; kazda z nas ma jakies problemy i po to jest to forum, zreszta, co x glow - to nie jedna:-)
a ja wlasnie chcialam wam napisac, ze faceci to sa jednak gnoje i to do n-tej potegi, mianowicie:
odezwal sie do mnie na gg taki niby znajomy, bo w sumie nie wiem jak ta znajomosc okreslic; facet brzydki, ale cos w sobie ma/mial (czy ma jeszcze to nie wiem, bo go nie widzialam ze dwa lata); kiedys cos tam sie miedzy nami dzialo, ale nie az takie cos tam, zeby romansy pisac; w kazdym badz razie pare razy sie spotkalismy tak we dwojke i w sumie na calowaniu sie skonczylo; moze i byloby cos z tego, ale ze facet nie kumaty, to jakos olal sprawe, tzn widzielismy sie, ale oprocz czesc nie bylo zadnej propozycji, ze moze jakas kawa albo spotkanie; teraz to ja losowi za to wdzieczna jestem:-):-):-) ale do rzeczy; i on do mnie pisze na gg, ze nie moze mnie zapomniec, ze taka wspaniala jestem,boska, wogole ach i och; ze on wie, ze tylko ze mna bylby szczesliwy, itd; i koniecznie chce sie ze mna spotakc; i jeszcze pisze do mnie, ze czy bedziemy para??:szok::szok::szok: no szok, bo gostka tyle czasu nie widzialam, no i... szok i wielki niesmak (ale dlaczego to dalej napisze); no bajer na calego, ale taki bezczelny bajer, bez zadnego polotu, delikatnosci, tylko glupie gadki jak do jakiejs malolaty; mniejsza z tym, bo moze i by bylo milo takich rzeczy sluchac, ale....no wlasnie ale.... ja nie wiem co sie dzieje z tym swiatem, bo... on ma dziewczyne, ktora za miesiac rodzi:szok::szok::szok: a do mnie z takimi tekstami i propozycjami:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: noz mi sie w kieszeni otworzyl, a nawet siekiera albo pila mechaniczna:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: bo nie dosc, ze wiem jak to jest byc samej w ciazy i on wie, ze ojciec Maksa tak postapil, to przeciez jestem kobieta i nie moglabym sobie na takie cos pozwolic; jego zasra*** obowiazkiem jest wspierac dziewczyne i byc przy niej; i dbac o nia i o dziecko a mu sie tu kurna romansow i nowych zwiazkow zachciewa?? no wsciekla chodze z tego powodu od kilku dni:wściekła/y: i ja mu tlumacze to wszystko, itd; a on co?? ze zadba o dziecko a ona to sobie poradzi:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: no jeszcze jak to uslyszalam, to golymi rekami moglabym takiego ukatrupic:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
i wiecie co?? ja tej dziewczynie, mimo ze jej nie znam, serdecznie wspolczuje takiego partnera i tatusia; ale w sumie jestem zadowolona tylko z tego, ze przypomnialo mi to, ze naprawde porzadny facet to wyjatek i to ze swieczka a nie znajdzie sie; eh.... kazdy jednak taki sam jest - mysli tylko o sobie:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

a jeszcze dodam, ze mimo, ze ja mu nie i wogole "koles bez szans", to on dzisiaj do mnie jeszcze wydzwanial i to o 22.30 - no mowie, takiego to tylko zabic!!!!!!

Ostatnia edycja:
Agazoja tak, doklanie- trzeba miec alimenty albo nn w aktach jesli chce sie uzyskac rodzinne :) Dziekuje za poprawienie :) swoja droga, wlasnie nam robia pod gorke :/ a kolega super, pozazdroscic :/ ja czasem zaluje, ze to oni nie chodza w ciazy i nie wiedza co czuje kobieta pozostawiona sama sobie w takim stanie :wściekła/y: i mysle, ze ta pila mechaniczna bedzie najbardziej odpowiednia ;))
Mikusia po to jest to forum, zeby sie wygadac, mowic co lezy na sercu, po to jestesmy my, zebysmy sobie wzajemnie pomagaly ;)
Mi dzis Nikos dal troche dluzej pospac bo az do 8:30 :D co nie zmienia faktu, ze jest niedziela i pada deszcz :/ fajnie bedzie :confused2: Milego dnia!

oj dziekuje dziewczynki wsparcie jest bardzo podtrzymuje na duchu:) mimo ze ostatnio kolezanki za soba tylko zamykaja drzwi zaraz przychodzi nastepna to nie to samo co rzomowa z samotnymi mamuskami:)
moj mlody tez dal mi pospac do 8 no i teraz znowu zasnal. Ja z kolei nie spalam do 1.30 jeszcze w nocy dostalam smsa od eksa ze cytuje "zajebiscie tesknie za małym, mimo ze ty w to nie wierzysz.dobranoc" niezly typ...nagle przypomnial sobie ze ma syna. a ja mu na to ze nic mau na to nie poradze jest jak jest! nie zamierzam wnikac w dalsze dyskusje! zycze Wam kochane udanej i spokojnej niedzieli:*

"zajebiscie tesknie za małym, mimo ze ty w to nie wierzysz.dobranoc"

cwaniaczek - probuje grac na twoich uczuciach i zamydlic oczy na reszte spraw; moj tez tak mial przed ustaleniami alimentacyjnymi; a teraz jak sad mu nakazal placic, to juz zapomnial gdzie dziecko mieszka i wogole zapomnial ze dziecko ma:wściekła/y:

reklama
dokladnie - chce zamydlic mi oczy bo imprezował wieczorem i chcial pokazac ze nagle sobie przpomnial ze ma dziecko!chce mi udowodnic cos ale nie wiem co??glupieje...ale nie staram sie myslec o tym o co mu chodzi...zyje wlasnym zyciem! i ciesze sie ze mam synka!ktorego on nie ma na codzien!

Do góry