Hej!! U mnie mroz :/ Bialo na ulicach, mam nadzieje, ze snieg nie bedzie padal, az strach wygladac za okno
Ja wczoraj kaszlalam delikatnie, ciagle mialam wrazenie jakby cos mi w gardle siedzialo, no i mam :/ Dzis sie obudzilam z mokrym kaszlem
gardlo mnie pobolewa, Boze zeby tylko Nikos sie nie zarazil bo w poniedzialek szczepienia, a nie moze byc chory, tym bardziej, ze powinnismy juz 2 tygodnie temu je zrobic
zaraz biore jakies tabletki, chociaz wczoraj wzielam rutinoscorbin i tyle mi dalo, ze jeszcze gorszy kaszel mam :/ Jak Wy sie czujecie?
Krropelka wlasnie sie zastanawiam czy wpadne na bigosik czy na pierozki
wszystko pochlaniam jak odkurzacz ;-) moze dlatego w ciazy przytylam 8 kg, a po ciazy jeszcze 4
ale jaki Twoj ex jest niemily, moglby juz zostawic temu psu ;-)
Anowi no w zusie juz wszystko mam zalatwione, teraz czekam na decyzje, ktora (znajac zycie) nie przyjdzie szybko
, u mnie na odwrot bylo z lozeczkiem
mialam wszystko gotowe dla Nikosia, lozeczko juz stalo, zamowilam dopiero posciel wiec w lozeczku byl tylko materac, a jak moi bracia przyjechali to wkladali tam torby (materac byl w folii), ubrania sobie rozkladali
udostepnilam im pokoj do porodu, po porodzie poszli do mieszkania brata
takze dopiero porzadek jest teraz jak ich nie ma
ale przyjada juz nie dlugo
wlasnie szykujemy prezent urodzinowy dla mamy
bo ma urodziny 10 grudnia a moi bracia co roku maja wolne juz od 20 grudnia, a w tym roku maja miec wolne od 11, ostatnio z nimi rozmawialam i umowilismy sie, ze wczesniej sobie o 1 dzien wezma urlop i przyjada w mamy urodziny ;D juz sie nie moge doczekac jak mama ich zobaczy
na razie wie, ze przyjada na swieta ;-)
Justysia ja juz nie rozumiem o co Ci chodzi ;/ piszesz, ze bedziesz zbierac faktury, zeby ex Ci wszystko oddal, ale z drugiej strony nie wpiszesz go jako ojca ..... wiec jak to jest ;-) Becikowe nalezy sie kazdemu, bez wzgledu na to ile zarabia i czy ma dziecko ojca czy nie! Rodzinne tak samo, tylko Twoj dochod nie moze przekroczyc 504 zl na osobe, jesli nie zarabiasz to dostaniesz rodzinne, do niego sa dodatki, m.in. dodatek dla samotnej matki, aaaaa no i zeby dostac rodzinne musisz miec wpisane ojciec nieznany lub miec alimenty przyznane
2 becikowe jest CHYBA zalezne od dochodow, ale niech powiedza kobiety, ktore dostaly bo u mnie np w miescie nie ma, a moja kuzynka dostala, chociaz mieszka w Gdansku, ale jest zameldowana kawalek za gdanskiem
Katerinka no mogliby sie migdalic gdzie indziej
po wizycie ex ..... szkoda slow, nie mam do tego czlowieka cierpliwosci, on ma chyba cale zycie okres, raz przychodzi zadowolony, innym razem smutny, nastepnym razem zly, pozal sie Boze! Powiedz jak corcia? czeka bidulka i sie doczekac braciszka nie moze co?
Przyszla Mama Dla mnie to tez jest chore, w koncu liczy sie czy teraz mam na utrzymanie dziecka, a nie czy bym miala rok temu :/ tym bardziej ze w 2008 rozliczalam sie z Anglii, wiec mialam bardzo wysokie zarobki, jakby mi mieli obliczyc tamte to by mi grosza nie dali, ale to nie wazne, ze za 2 miesiace nie bede miala juz grosza z macierzynskiego nie? :/ yyyy ex dal Ci ultimatum tak? Ty sie smiejesz! Widac chlopak dba o Ciebie! Boze jakie to teraz wredne te kobiety ;-) jedz ile wlezie, po porodzie tylko nie jedz tyle ciastek co ja bo przytyjesz(z zycia wziete
) czekam na zdjecia lozeczka, jak juz bedzie mialo swoje miejsce
ja kiedys tez myslalam, ze glupio ciagnac od panstwa pieniadze, ale pozniej zmadrzalam
przeciez to sa moje podatki, ja je zaplacilam, jak ich nie zabiore to wydadza na jakiej bzdyry, ktore nikomu nie sa potrzebne, wiec nie oszczedzam ich ;-)
Ja ide sie kurowac, musze unikac Nikosia dzisiaj, prosilam Mame zeby sie nim zajela, bo boje sie z tymi szczepieniami :/ Milego dnia Wam zycze !