reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Samotna Matka- Samotna w ciazy?

asuzanna ja skads to znam,z mala mialam tak samo,jak zostawala z babcia to potem nie przychylnym okiem na mnie patrzala jak jej zwracalam na cos uwage,ale widzisz tak to jest z tymi babciami kochanymi.ale z drugiej strony masz opieke i nie musisz sie martwic:-), chociaz jest malutka jeszcze i pewnie do pewnych rzeczy sie przyzwyczai ,podziwiam cie za wytrwalosc z dziecmi i praca.
ty masz szczescie do zakupow,zawsze ci sie uda cos fajnego kupic,a co do kasy to kazda z nas to zna,szkoda ze nie ma kasy bez limitu dla samotnej matki:)

reklama
KROPELKA,katerinka111 dziękuję:-)
jest mi wstyd po prostu,że ktoś taki jest ojcem mojego maleństwa:-(
a z drugiej strony mam satysfakcję,bo odkąd odeszłam dobrze się czuję,mam zdrowe maleństwo,pracę i wspaniałych przyjaciól a on?długi,problemy,bezrobocie i do tego nawet nie może normalnej kobiety znaleźć tylko na erotycznych portalach:-D żałosne ...............tak nisko upaść............mieć kochająca kobietę,dziecko w drodze,perspektywy konkretnych pieniędzy i tak spaść na samo dno..............:no:
ale macie rację,martwić się nie będę i pomyśleć,że takie dno ostatnio błagało mnie o rozmowę,szansę.............dzięki Bogu nie skusiłam się na rozmowę i spotkanie,bo teraz bym bardziej żałowała:-)
miłych snów:-)

katerinka111 ja w sumie większość ciuszków dla małej kupuje w lumpkach ale jeśli chodzi o bielizne to wole jednak nowe. W tesco często są tansze rzeczy a i gatunkowo są super więc jeśli mam już kupować takie rzeczy to zawsze tam. Niedawno pojechałam do hurtowni dziecięcej i chcialam tam zrobic zakupy ale body z dł. rekawkiem kosztowało 15 zł za sztuke, gdzie w tesco wychodzi ok 7-8 zł. Więc różnica jest a i z kasą trzeba się liczyć bardzo niestety :tak:
A co do wytrwałości to czasem mam dość i chce mi się wyć ... no ale co robić, powyje do ksiezyca i pre do przodu jak czołg ... a właściwie czołgica :-D:-D:-D

przyszla mama wiec widzisz sama wyciagasz wnioski,a to ze on jest ojcem to kazda z nas moze sobie teraz pluc w twarz ale juz na to za pozno,ja z kim nie musze to nie gadam na takie tematy bo nie mam potrzeby a z drugiej strony co to kogo obchodzi,ja sie ciesze i tak ze bede miala mojego brzdaca, i pamietaj ze nie raz facet ktory nie urodzil dziecka lepiej je wychowa,znam pare przypadkow,
asuzanna no to masz fajnie,u mnie niestety w lumpkach jest drozej niz w skelpach,teraz jakies takie amerykanskie otwieraja :szok: i drogie,a co do tesco fajnie masz,ja mam daleko,a juz nie raz slyszalam ze jesli chodzi o ciuszki pampersy oplaca sie, ja nie stety jak mialabym jechac autem to na jedno by mnie wyszlo, co do hurtowni to u mnie jest to samo z ciuchami ,w zwyklym skelpie kupisz taniej,
a jesli chodzi o czolg,jak ktos musi to przebije wszystko i wszystkich :-)

a ja ide film ogladac do lozeczka:)ten brak snu zaczyna mnie dobijac,ale co zrobic pocieszam sie ze jeszcze troche,bo tak pewnie z malym bede siedziec:) juz sie nie moge doczekac i to prawda co ktoras pisala ze czym blizej to jakos dluzej.ale tyle wytrzymalam to dam rade ,buziaki

Ostatnia edycja:
Oza Mysle, ze my juz dluzej w tym siedzimy i po prostu jest nam juz latwiej z tym wszystkim, ale wierz mi, ze jak czesciej bedziesz z nami pisala, tym lepiej bedziesz sie czula, czego Ci zycze :)
Anowi no co Ty :)) Nie mam Ci nic za zle, to Ty powinnas sie wkurzyc, ze po kilku razach w koncu odpowiedzialam :zawstydzona/y: na szczescie nic nie jest ze stopka, ale slyszalam, ze czasem ciezko sie z tym uporac :/
Adka Twoj ex mysli, ze jak brzuszek sie pojawi to nagle wejdzie w niego dziecko czy jak? :) ja nie mialam brzucha do 6 miesiaca, dopiero wtedy zaczelo cos widac, a ruchy czulam duuuuzo wczesniej :)) nie mysl o ex, daj sobie i maluszkowi spokoj ;-) a papierosy .... hmmm jesli musisz .. ;-)
Krropelka czemu wlasciwie ex nie daje pieniedzy na Fifka? Wczesniej chyba dawal? Masz racje, ja na Twoim miejscu jeszcze bym mu liste zakupow zrobila :) ja Malemu znowu podaje inne mleko :( teraz jest Bebilon przeciw ulewaniu tylko ze jego jest 400g i kosztuje prawie 30 zl, ale mi starcza na 3 dni, bo moj jeszcze nie dostaje dodatkowych rarytasow :( a moj ex mysli, ze z pieniedzy ktore mi daje palac sobie buduje :confused2: a czemu Filipek pije mleko hipoalergiczne? ma skaze?
Justysia ja luteine chyba tylko 2 razy mialam pod jezykiem :) mialam okropne odruchy wymiotne (bo smaczne to to nie jest) i zaczelam ja polykac i bylo git :D ja bralam luteine do 21 tygodnia
Gjoasia WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO!!! :-) Patrz nawet nie zwrocilam uwagi, czy byla pelnia jak ja rodzilam :confused2: a bedziesz karmic piersia? chodzi mi konkretnie o te papierosy ;) najgorsze to wytrzymac w szpitalu nie? :)
Przyszla Mama Widze ze Twoj ex nie proznuje :/ pewnie nie jest Ci milo, ale kopnij go w tylek, niech szuka kogo chce teraz, przeciez juz go nie potrzebujesz (fizycznie) :D
Asuzana ja mam juz wyszukany swietny lumpik :D tam jest sporo rzeczy dla maluchow i nawet tanio :) trzeba sie teraz z kasa liczyc :/

A moj ex nie przyszedl tez dzisiaj :D dzwonil ze jest chory i nie chce zarazic Nikosia :D no coz.... peszek :D Nigdy nikomu zle nie zyczylam, ale ... mam nadzieje ze to zapalenie pluc :evil: o Boze juz niedziela :eek: ide spac, dobrej nocki :)

hej
Obudziłam się z porządnym bólem głowy ,o koszmar :-(Jakby mnie ktos przywalił mocno kamieniem :(Moze cisnienie ,codziennie mnie boli głowa:(
Sniły mi się białe i brązowe myszki goniły mnie ,chyba to zle cos oznacza:(

Malemu znowu podaje inne mleko :( teraz jest Bebilon przeciw ulewaniu tylko ze jego jest 400g i kosztuje prawie 30 zl, ale mi starcza na 3 dni, bo moj jeszcze nie dostaje dodatkowych rarytasow

Ja swojej Paulisce też podawalam to mleko i wtedy strasznie mnie to pociągneło po kieszeni ... miesięcznie w sumie ponad 300 zł mi na nie szło niestety. Ale fakt że to mleczko jest bardzo skuteczne bo malutka przestała po nim ulewać .... problem był z tym nieziemski ..... tylkooooo to mleko jest zagęszczone i myslę że to była przyczyna takiego szybkiego przyrostu wagi u niej. Teraz podaję już Bebilon 2 i Paulisia przestała przybierać na wadze tak intensywnie tylko ciągnie się centymetrami w górę :-) ale też na poczatku nie chciala tego zwykłego mleka tylko musiałam podawać jej zagęszczacz żeby było takie jak bebilon AR :-) skubana pluła i nie chciała jeśc, dopiero po zagęszczaczu dała się przekonać :-) i musialam ją bardzo dużo dopajać bo miała straszne problemy z zaparciami ... niestety :-( ale teraz już przy soczkach, deserkach i zupkach wszystko się unormowalo :tak:

Miłej niedzieli wszystkim Mamusiom :-D:-D:-D

Asuzana ja wlasnie podaje to mleko bo Maly tez baaardzo ulewal, ale cos nie bardzo mu podchodzi, w sumie sie nie dziwie bo smakuje jak metal :/ mysle, zeby dodawal po 1 miarce do zwyklego Bebilon1 ale nie wiem czy bedzie to dawalo jakies rezultaty :/
Jak juz mowa na temat mleka, to odpowiedzcie mi na pytanie, bo ja sie zagubilam w tym wszystkim :) Na mleku napisane jest "Od urodzenia", czyli od 1 dnia zycia tak? wiec dlaczego w sposobie podawania jest, ze przez 1 miesiac 90-120 ml ? czyli jak dziecko sie urodzilo 1 stycznia to od 1 lutego mozna podawal 90-120ml ? Nie wiem i nie kumam :) Teraz podaje 120 ml co 2,5 godziny bo Nikos jest ciagle glodny, ale w sumie za kilka dni skonczy 3 miesiace,czyli zaczyna 4 miesiac w sumie, czy powinnam podawac juz tyle co w 4 miesiacu? Ja tego nie czaje :) a od kiedy mozna podawac jakis soczek, bo koper wloski nie bardzo przypadl do gustu mojemu paniczowi :) Dodam Wam zdjecie Nikosia, ropieje mu oczko okropnie i gdzies wyczytalam, ze dobrze jest polozyc na oczko saszetke z herbata hmmm :) a i zdjecie z nowa zabawka, ktora Niki wczoraj dostal od wujecka :)

Załączniki

• DSC00199.jpg
    DSC00199.jpg
    20,6 KB · Wyświetleń: 47
  • DSC00219.jpg
    DSC00219.jpg
    20,3 KB · Wyświetleń: 46
Hejka Mamusie:-)
ja dziś sama w domku,więc na spokojnie kąpiel w soli relaksującej:-)przyda się oj przyda:-Dtrochę jeszcze posprzątam i może kumpela wpadnie to gdzieś wyjdę ;-)
młoda1 masz rację nie potrzebuję go fizycznie swoje już zrobił:-D a tak poważnie :nie żebym się chwaliła ale zawsze uchodziłam za atrakcyjną,mądrą,zaradną kobietę,nawet teraz gdybym chciała mogłabym sobie kogoś znaleźć i poczułam się nic nie warta ,że ktoś woli dziwki pokazujące dupę na necie i oferujące seks bez zobowiązań ode mnie:szok:ale widać zbytnich szans nie ma na normalną znajomość skoro w taki sposób szuka:-D

pytanie znowu odnośnie łóżeczka:-)
znalazłam turystyczne z moskitierą,materacykiem,torbą podróżną,kieszenią na zabawki,modułem grającym i pałąkiem z zabawkami za 255zł+koszt przesyłki i się zastanawiam czy to atrakcyjna oferta?????;-)
adka ja się nie będę powtarzać bo dziewczyny swoje powiedziały,od siebie powiem jedno lepiej przepłakać mc,rok niż płakać całe życie...............ale to Ty sama musisz to poczuć i będzie już łatwiej.............

reklama
Hejka Mamusie:-)

pytanie znowu odnośnie łóżeczka:-)
znalazłam turystyczne z moskitierą,materacykiem,torbą podróżną,kieszenią na zabawki,modułem grającym i pałąkiem z zabawkami za 255zł+koszt przesyłki i się zastanawiam czy to atrakcyjna oferta?????;-)

teraz zazwyczaj ludzie kupują takie łóżeczka bo są wygodniejsze w przenoszeniu i wogóle i cena całkiem całkiem :)Wiec jak sie bardzo Tobie podoba to zamów:):tak:A jak zamówisz to wstaw link do strony ,zobacze z chęcią jak wygląda dokłądniej:)

Do góry