reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Samotna Matka- Samotna w ciazy?

Justysia u mnie w sumie to samo. Też mam wrażenie, że Bóg o mnie zapomniał :( Czemu nie mamy prawa szczęśliwie jak inne kobiety spędzić ciąży, bez płaczu i bez złych myśli.?

Dzisiaj czuje się całkiem dziwnie, słabo, poza tym wzięło mnie przeziębienie. Muszę jechać do szkoły zawieść deklarację na maturę. Strasznie mi się nie chce. Chciałabym pójść spać i obudzić się za 6 miesięcy. Przytulić się do dzidzi i zapomnieć o wszystkich problemach, które teraz są w mojej głowie.

reklama
Czesć dziewczyny bardzo długo mnie tu nie było pomału sobie wszystko staram sie ułożyć. Mój oczywicie wydzwania itd., ale w zasadzie juz sie tym nie przejmuję bardziej skupiam się na sobie i dzieciach choć ogromy żal pozostał i pewnie pozostanie na bardzo długo, ale widocznie tak musi byc.

Justysia ja juz Ci pisałąm ze siostrami sie wogóle nie przejmuj ich strata jeszcze będą Cię szukały kiedys a wtedy ty je olejesz.

hej kochane;))
przepram ze tak rzadko pisze ale nawet jak Wiktoria pozwoli mi zajac sie soba to musze przepisywac zeszyty posprzatac wyjsc gdzies albo zrobic mase innych rzeczy ;D no wiec u nas wszytsko dobrze:) bardzo dobrze;) wczoraj byla pani polozna wszytsko jst oki :) tylko ma male uczulenie prawdopodobnie na pampersy. mam kupione jeszcze 4 duze opakowania ;/ ale podkladam jej najpierw pieluche tetrową a pozniej dopiero pampersa zeby sie nie zmarnowały. jak sie skoncza to bede musiala sie przerzucic na jakies inne:) Wikusia spi ladnie wnocy po 5-6 godz:) dzis rano miala jakas kolke:( niewiedzialam co robic ale mam nadzieje zeprzeszlo juz teraz spi sobie smacznie:) w poniedzialek wracam do szkoly:)) i ciesze sie na pozatku sie balam bo nie chcialam spotykac exa ale ostatnio dowiedzialam sie ze wyrzucili go:DD wiec calkiem ide do szkoly z innym nastawieniem bede miala spokoj:))
trzymam kciuki za wszytskie dziewczyny nierozpakowane . :) latwych i szybkich porodów:) a mamusiom zycze przespanych nocek i pociech z dzieciaczkow buziaki:*:*:*

Samasamotna To już ponad tydzień od Twojego porodu :happy: Ale to szybko mija. Mam nadzieję, że tak samo szybko będzie mijało, gdy zacznę kontynuować studia. A zaczynam już jutro...Dam Ci znać jak było, żebyś się przygotowała na poniedziałek ;-) Ja studiuję dziennie, ale mimo tego już widzę, że będę do 18 siedzieć czasem :dry:Do tej pory odciągałam mleko i jeszcze mi dużo zostawało, ale ciekawe jak będzie teraz... A Ty też odciągasz, czy będziesz dawać modyfikowane? Co do pieluch, to faktycznie szkoda, żeby się zmarnowały...Ja póki co przetestowałam pampersy, huggies i happy i wszystkie pasują Kubulkowi i mi ;-)Przydałoby się trochę snu, ja niestety nie mam tak jak Ty...Dziś znowu pobudka o 4 i nawet nie płacz dziecka, tylko marudzenie...Ze 2 godziny nie chciał spać, dawałam cyca, ale i tak po jedzeniu sobie gadał, śmiał się...Ja oglądałam kreskówki na cartoon network :] Trochę się obawiam, jak będę funkcjonować, ale wiem, że nie ma sensu przekładać nauki i dobrze, że Ty też o tym wiesz. Jeśli mamy z kim zostawić nasze dzieci, to trzeba korzystać z możliwości kontynuowania nauki.
Anowi, Gjoasia, Katerinka Piszę już rzadziej na forum, ale na Wasze porody czekam z niecierpliwością :happy::happy::happy:

samasamotna kurcze szybko wracasz do szkoły ;) ja wróciłam po 3 tyg. i wszyscy dziwili się, że tak wcześnie. :) No ale lepiej wcześnie bo później mniej zaległości. Super, że Twojego byłego nie ma w szkole przynajmniej będziesz miała spokój :tak: Moja Łucja też miała uczulenie na pampersy.
Dla mnie najlepsze są dada z biedronki w ogóle nie czuć, że jest siusiu jak dotknie się ręką . Super ,że się wysypiasz.
bezsenna mojej Łucji też odpowiadają huggies i happy ale mi nie odpowiadają bo robi się w nich taka galareta . :) No to powodzenia na studiach , ja musiałam po miesiącu przejść na modyfikowane, bo niby miałam pełno w cyckach aż samo leciało, ale jak odciągałam to mało mi leciało. ;/ odciągałam góra 100 ml. a na 7 godzin to nie starczało więc w ten czas kiedy byłam w szkole to jadła modyfikowane, a jak wracałam to dawałam cyca , ale niestety przyzwyczaiła się do butli i darła się jak dawałam jej cycka.. wiec musiałam zrezygnować. ;))

A ja chyba jadę do Krakowa , nie chce się z Łucja rozstawać i nie chce też siedzieć sama w domu ;D zobaczę jeszcze mam jeden dzień ;)) :tak:

Anowi, Gjoasia, Katerinka Piszę już rzadziej na forum, ale na Wasze porody czekam z niecierpliwością :happy::happy::happy:

Oj Bezsenna ja tez czekam juz z niecierpliwoscia, w czwartek wizyta u lekarza, a w piatek moze juz bede spala z dzidzia u mojego boku a nie w brzuchu bo cholera jasna ciasno tam juz jak nie wiem:)))

bezsenna no strasznie szybko mi teraz czas mija:D ja tez odciagam mleko laktatorem. kupilam ostatnio avent i jestem bardzo zadowolona z iego a ty jaki masz? ja wlasnie uzywam pampers i to te sensitive do wrazliwej skory a mimo wszytsko uczulają ją:( ja tez bede czasem dlugo w szkole siedziec ale Wiktoriabedzie wdobrych rekach wiec nie mamy sie czego obawiac i czekam na relacje z jutra:D :)
maagda tak dosc szybko wracam do szkoly bo po dwoch tygodniach po porodzie ale czuje sie bardzo dobrze pozatym za bardzo nie moglam dluzej bo przeciez to jeszcze trchnikum a ja sobie tak poprostu miesiac ponad nie chodze do szkoly;D a po drugie we wrzesniu jeszcze niema tyle nauki za to w pazdzierniku juz na dobre sie wszytsko rozkreca wiec nie chciialam miec tak duzo zaleglosci:) co uzywalas na te uczulenie od pieliuch??
gjoasia anowi katerinka ja tez cekam z niecierpliwoscia na wasze porody i malenstwa:)) wszytsko juz przygotowane dla maluszkow:*?

Ostatnia edycja:
Samasamotna gratulacje pięknej córeczki. Ciesze sie ze u Was wszystko dobze i że od exa odetchniesz to najwazniejsze żebys mogla spokojnie się uczyć i zyć.

reklama
a ja czytam i czytam i jakos ciecko mi znalezc czas na napisanie; teraz moze sie uda, choc juz slysze, ze maly zaczyna sie krecic i niedlugo sie obudzi;
czasami wsciekam sie wewnetrznie na swojego Maksiorka - za to, ze nie da mi nic w dzien zrobic - rozpuszczone to takie (najpierw przeze mnie, bo mial spore problemy zdrowotne i lekarze kazali aby robic wszystko aby nie plakal), a potem przez dziadkow - przy ich to jak on tylko jeknie, to juz biegna do niego i zabawiaja go .... tylko, ze potem to ja mam problem; ale coz... jeszcze troszke i bedzie sie sam przemieszczal, to moze bedzie latwiej;
samasamotna - spokojnie; takie uczulenie, to nie koniecznie jest od pampersow; moj jest alergikiem i juz wiele i pieluch i kremow i jedzonka przetestowalam; i musisz sama dojsc, co malutka ksiezniczke uczula; czesto jest tak , ze pampers jako pielucha nie, ale np chusteczki pampers juz tak; moj tak ma; zreszta ostatnio tez przetestowalam sporo tych "pampersow", bo myslalam, ze oszczedze troszke, ale niestety ... te nam najlepiej sluza; tak samo z chusteczkami - tylko nivea sensitive no perfum; coz... pomalutku poznaje sie swoje dziecko a potem to juz z gorki;

a ja jak patrze na swojego synusia, to az mi sie zal robi, ze on tak szybko rosnie; dobrze, ze jeszcze troszke bedzie taki malutki i mam nadzieje, ze nadal bedzie taki przytulas; bo juz czasami mi brakuje, ze nie ma miesiaca - mozna bylo wtedy z nim wszystko robic; a teraz chlopisko ma juz swoje wymagania i "dokazuje", ale najwazniejsze, ze ze zdrowkiem coraz lepiej;

bezsenna - jaki rozmiar teraz nosi Twoj Kubulek?? bo wiesz.... daj znac czasami na gg;

zreszta do wszystkich dziewczyn - moze ktoras mieszka w wawie lub w okolicy, to ja z checia moge pomoc jakos; ciuszkow malutkich juz nie mam; ale za to mam wanienke ze stelazem i inne rzeczy - wiec jak ktoras chetna, to prosze pisac; mi sie to i tak nie przyda, bo ....wiecej dzieci nie bede miala;
mam tez wozek wielofunkcyjny na gwarancji do sprzedania, mysle, ze za grosze - coneco v4, bo spacerowke dostalismy inna;

eh...i znow mialam wiecej napisac, ale skleroza mnie ostatnio potworna dopada;
jak mi sie przypomni, to dopisze;
trzymajcie sie....

Do góry