reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Samotna Matka- Samotna w ciazy?

Czesc dziewczyny u mnie pogoda do du.. ale ja mam chumorek:) moja corcia ma dzisiaj sesje w przedszkolu:-) nie musze wam mowic jak byl cyrk przebierania rano zeby dobrze wygladac.
mloda 1 nie no twoj jest debesciak,biedny juz sie chyba gubi w tym co ma miedzy wami byc,fajnie odejsc jak sie chce a potem ciezko naprawic,teraz pewnie zaluje,najpierw to tu mu powiedz ze ma zachowanie zmienic a rodzine zalozysz jak bedziesz chciala
ravenalka (ja tez nigdy nie wiem czy dobrze) skad ta pani mogla miec twoj numer?dziwna sprawa ale jak widzisz wszystko jest mozliwe.wrocic? przeciez wy sie nie widujecie,a moze on nie ma odwagi sie odezwac i bada sytuacje .ach te chlopy,ja wam mowie co jeden to lepszy,a ze sprawa sie chyba liczyl ,co myslal ze mu plazem pojdzie,
justysia to podjesz tam na miejsce i zapytaj jakie papiery potrzebujesz,w naszym kochanym kraju jak sie sama nie dowiesz na miejscu to roznie bywa,a pomoc na pewno dostaniesz bez dochodu,i wydrzec pyszczek tez czasem trzeba.wiesz ile ja sie nalatalam zeby zaliczke zalatwic,oni juz tam na mnie patrzec nie moga:tak:chociaz dwie panie zmieniy podejscie i pytaja sie za kazdym razem co u mnie i wogole,i przyznaly mi racje ze trzeba walczyc o swoje,
sama100 wlasnie dlatego zeby sie nie zamartwiac na zapas i skoro tobie cos dolega powinnas zrobic te badania,i na pewno ci przysluguja,na pewno jest ok,a ty sie kobieto nie enerwuj i glowa do gory

a u reszty co tam?

reklama
Dziekuje wam za rade. Troche sie boje ale moze rzeczywiscie powinnam te badania zrobic, tylko teraz kwestia tego jaki jest koszt takiego badania?? i czy jesli to bedzie drogie to wymusic od ex zeby za niego zaplacil czy poprostu tak jak mowi moja mama miec go w dupie i z dumą samemu sobie radzic i pokazac mu ze do niczego nie jest nam potrzebny .. W ogole nie wiem jak mam sie w stosunku do niego zachowywac jak pisze jak milczy. Pierwsza pisac jak mam problem czy czekac az on sie łaskawie odezwie.Byś opryskliwa względem niego czy odpuscic i stwarzac pozory milej. Mam taki kołhoz w głowie ze to bajka :-(

adka
To cię przescignę z porodem :)a co bys chciała miec córkę????synka????
a jak tam twoje samopoczucie????
jestem bardzo wrazliwa na ból ,wiec chyba rozniosę im cały szpital a mama mi mówi ze będę miała cesarkę a ja nie ze naturalny poród

Na początku ciąży byłam święcie przekonana, że będzie to Marcinek a teraz tak z drugiej strony to chciałabym mieć córeczkę ;) Śniła mi się wczoraj moja córeczka - Oliwia tylko tyle, że była blondyneczką co w moim przypadku nie jest możliwe bo ja jestem brunetką, mój ex też. ;)
Nie czuje się najlepiej, tak jakoś dziwnie, sama nie wiem jak to określić.
A jak tam Twoje samopoczucie? :)

Dziekuje wam za rade. Troche sie boje ale moze rzeczywiscie powinnam te badania zrobic, tylko teraz kwestia tego jaki jest koszt takiego badania?? i czy jesli to bedzie drogie to wymusic od ex zeby za niego zaplacil czy poprostu tak jak mowi moja mama miec go w dupie i z dumą samemu sobie radzic i pokazac mu ze do niczego nie jest nam potrzebny .. W ogole nie wiem jak mam sie w stosunku do niego zachowywac jak pisze jak milczy. Pierwsza pisac jak mam problem czy czekac az on sie łaskawie odezwie.Byś opryskliwa względem niego czy odpuscic i stwarzac pozory milej. Mam taki kołhoz w głowie ze to bajka :-(

To nie chodzi o to , żeby pokazać , że on jest nie potrzebny Tobie, że sama sobie poradzisz. Jest w połowie "winny" temu wszystkiemu więc powinien Ci dać pieniądze. Jeśli tego nie zrobi odegraj się w sądzie a będzie musiał Ci zwrócić za wszystkie opłaty jakie robiłaś w ciąży.

adka
a ja dzis miałam mysli wziaść sznurek i zniknać z życia!
Mama mi wybija takie mysli ,ale ja czasem nie wyrabiam to wszytko jest takie trudne :(POtem tułaczka po sądach :((((boję sie o dzidzie i o to za co ja ją wychowam :(chyba za wszy

JUSTYSIA PRECZ Z TAKIMI MYSLAMI !!!!!co do papierow,jesli mialas jakis dochod to musisz to udokumentowac,jesli nie to moez beda chciali rachunki jakies czy cos,nie wiem,dlatego jedz tam sama i sie dowiedz,kazdy grosz sie przyda
sama100 ostatnio ogladalam reportaz w tv i mowili ze jesli jest podstawa to dostajesz skierowanie od swojego lekarza,a jak wyglada w praktyce to nie weim,i sa jakies okreslone tygodnie na zrobienie ich,to moze za wczasu dowiedz sie jak ty wyglada,nic nie zaszkodzi a tobie na pewno ulzy,po co ci jeszcze taki stres dodatkowy teraz

reklama
adka
a ja dzis miałam mysli wziaść sznurek i zniknać z życia!
Mama mi wybija takie mysli ,ale ja czasem nie wyrabiam to wszytko jest takie trudne :(POtem tułaczka po sądach :((((boję sie o dzidzie i o to za co ja ją wychowam :(chyba za wszy

Nie masz prawa nawet tak myśleć!! Wiem, że jest Ci ciężko, bo ja często czuję się podobnie. Ale zrób to na przekór wszystkim, pokaż, że dasz sobie radę! Trzymam za Ciebie kciuki Justysiu :) :-)

Do góry