reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Samotna Matka- Samotna w ciazy?

Adka696 to Gdansk nie jest w gorach? hehe Kto by pomyslal ? :) moj ex spadl z ksiezyca, mial w planach zleciec na Marsa-do swoich- ale niestety wyladowal tu na ziemi :) moj ex ma 22 lata, ale jesli pytasz o wiek intelektualny, to gdzies tak obok zarodka bedzie ;)
Katerinka Ty to potrafisz :D powiesz jedno slowo i usta same sie usmiechaja :-) fakt, ze gdyby jakikolwiek facet sam mial zostac z dzieckiem na noc to by nie wiedzial co jest grane :) Boze dziekuje Ci za kobiety!! :) o tych bolach kiedys tez czytalam i tak czekalam az mnie tez zaboli a tu nic :dry: w kazdym badz razie sa to przepowiadajace podobno ;-) hmmm w sumie to Ty juz mozesz rodzic :-)
Miska to fakt, kwota ta nie jest mala, ale mogliby sie bardziej postarac :confused2: w koncu pieniadze te ida z naszych podatkow, i tak je oddamy :) fajne te kopniaki nie ? ja jak jeszcze nie czulam (a wyczulam w 17tc) to klekalam i opieralam sie rekoma o ziemie, myslalam ze moze wtedy cos wyczuje a tu nic :dry: musialam czekac az sam kopnie, ale jak juz kopal to bylo super :D pozniej bedzie czesciej i mocniej kopal wiec szykuj sie :-) ja tesknie za tymi kopniakami :( teraz tylko w twarz dostaje tymi cienkimi, ostrymi szponkami :confused2:
Frida Witaj na forum, ja mialam podobna sytuacje, tylko moj ex nie porownywal mnie do banana ;-) zostawil mnie w 3 miesiacu ciazy, pozniej wrocil w 5 miesiacu, bo niby tez chcial rodzine zalozyc, no tylko, ze nas znowu zostawil po 2 tygodniach, wtedy powiedzialam mu juz ze powrotu nie bedzie ;-) pozniej oczywiscie znowu cos tam chcial, ale jak postanowilam tak jest do tej pory. Wydaje mi sie, ze nie powinnas mu ufac tak od razu, poza tym ten banan brzmi nieciekawie.... moze Ty sprobuj tego banana? Moze jeszcze nie jest dojrzaly ;-) Dasz rade, wszystkie dajemy :-):-)
Samasamotna ja tak i Katerinka czekam na jakies wiadomosci o Wikusi :rofl2:

Ha!! Moj ex do mnie wlasnie napisal ! Przeprosil za swoje zachowanie, a w drugim sms-ie zapytal czy myslalam, zeby stworzyc rodzine Nikosiowi. Odpowiedzialam, ze Nikos bedzie mial pelna rodzine, ale jeszcze teraz nikogo nie szukam. On na to, ze moze my sprobujemy hahahahaha Boze on ma schizofrenie, czasem nie wiem czy jest ktos jeszcze z nami :) Do juterka Mamuski, trzymajcie sie no i "Niech moc bedzie z Wami" :-) Dobrej nocki

reklama
Od rana mnie ktoś dziś męczył sygnałami, później sms "czy to nr pani karoliny", a że miałam debet na koncie odpisałam od siostry. znów sms "czy zna pani g.l. bo pracował ze mną w norwegi" (przyp. red. g.l. - ojciec mojego dziecka). Aż podskoczyłam na krzesełku i poszłam doładować sobie konto :-p Kobieta mnie pyta, czy go znam, kim on dla mnie jest, bo ona wie, że on ma w stosunku do mnie nieuregulowane sprawy - tak dosłownie napisała. Na moje zapytanie, skąd wie jak mam na imię, skąd ma mój numer i w ogóle kim jest nie napisała nic (wiem, że od niego, ale sama się nie przyznała. znaczy się, przedstawiła się, ale nic poza tym). Aż mnie nosiło, żeby jej na niego nawrzucać i zapytać co jej do tego wszystkiego, ale nie chciałam się zbytnio uzewnętrzniać, bo w sumie po co ma wiedzieć. Jak puszcza sygnały i zdążę odebrać, to się rozłącza. Jak dzwonię, to nie odbiera. Jak nie odpisywałam od razu to puszczała sygnały, więc w końcu zapytałam w jakim celu się ze mną skontaktowała, odpisała "mój cel był taki, żeby panią i g. pogodzić" - jak to przeczytałam, wybuchnęłam śmiechem.

nie mam pojęcia co jej do tego, ale nie chciałam się z nią wdawać w dyskusje tylko załatwić to dyplomatycznie. z resztą po moim pytaniu po co się skontaktowała była długo, długo cisza.

tak sobie myślę, albo jego laska i chce to załatwić za niego.
albo grał przed nią biednego poszkodowanego przez los (nie ma rodziców, tylko ojczyma, z którym nie utrzymuje zbytnio kontaktów), wziął na litość, żeby mu pomogła, bo chciałby nawiązać kontakt lub boi się sam odezwać.
albo sam udaje, chociaż to bym wykluczyła, bo te smsy były bez byków ort.
albo już nie wiem sama co.
jeśli nie kontaktował się z rodziną stąd to nawet nie wie, czy na syna, czy córkę i kiedy jego dziecko ma urodziny, pewnie nie wie też o rozprawie, albo może właśnie z tego powodu to wszystko. co mam o tym myśleć? :confused2::cool:

Ostatnia edycja:
to Gdansk nie jest w gorach? hehe Kto by pomyslal ? :) moj ex spadl z ksiezyca, mial w planach zleciec na Marsa-do swoich- ale niestety wyladowal tu na ziemi :) moj ex ma 22 lata, ale jesli pytasz o wiek intelektualny, to gdzies tak obok zarodka bedzie ;)

Ha!! Moj ex do mnie wlasnie napisal ! Przeprosil za swoje zachowanie, a w drugim sms-ie zapytal czy myslalam, zeby stworzyc rodzine Nikosiowi. Odpowiedzialam, ze Nikos bedzie mial pelna rodzine, ale jeszcze teraz nikogo nie szukam. On na to, ze moze my sprobujemy hahahahaha Boze on ma schizofrenie, czasem nie wiem czy jest ktos jeszcze z nami :)
:-D:-D:-D mloda1 powalają mnie twoje teksty :laugh2::laugh2::laugh2::laugh2:

hej mamuski :)
A ja tez mogę zgłosic się do mopsu (w ostrołęce)i tez mi przyznją ,czy jak odbieram z opieki to już nic mi się nie należy?????(moze ktoś mi wytłumaczy,jakie papiery tam trzeba dowieść???)
Ja to zawsze mam w życiu pecha nic mi się nie udaję ,nawet nie wiem co załatwiac :(
Wasi ex chyba dojżali bo chcą do was wracac")))TO dobrze ,ale wy wiecie najlepiej jak zaareagowac na ich pytania!
Ex to chyba zdechł ,bo zapomniał o dzidzi którą planował ,nawet nie wie ze jeden nie żyje:(BO ma to w dupie !Ale wiedział ze jest cos nie tak bo mówiłam cielakowi !!!!Niech tylko urodzę ,to moze ja będę górą bo teraz jest w dole :((:)-:)-(
WItam nową mamuskę:)Czyli ostatnia z was rodzic nie bedę ja mam na początek marca:)Aż sie boję zawczasu jak to będzie ,nie nawidzę bólu :((((((

mloda1 no to Twój ex się obudził . ;-)
bezsenna co tam u Was. ? ;-)

właśnie samasamotna co tam u Ciebie i u Wiktorki ? jak nocki ? i w ogóle . :) Tak sobie patrzę na zdjęcia Wiktorii , śliczniutka jest :tak:. Kiedy moja Łucja była taka mała. ;))

Luska obudziła się dziś o 3.. byłam zaskoczona bo od miesiąca budzi się o 5-6 no ale pospała do 7. 30 ;)
Jutro jedziemy na trzecia kontrole bioderek ;) i koniec.
No a we czwartek moja Lusia mnie opuszcza. :-( ciekawe czy będzie za mną płakać .. zobaczymy.

hej mamuski :)
A ja tez mogę zgłosic się do mopsu (w ostrołęce)i tez mi przyznją ,czy jak odbieram z opieki to już nic mi się nie należy?????(moze ktoś mi wytłumaczy,jakie papiery tam trzeba dowieść???)
Ja to zawsze mam w życiu pecha nic mi się nie udaję ,nawet nie wiem co załatwiac :(
Wasi ex chyba dojżali bo chcą do was wracac")))TO dobrze ,ale wy wiecie najlepiej jak zaareagowac na ich pytania!
Ex to chyba zdechł ,bo zapomniał o dzidzi którą planował ,nawet nie wie ze jeden nie żyje:(BO ma to w dupie !Ale wiedział ze jest cos nie tak bo mówiłam cielakowi !!!!Niech tylko urodzę ,to moze ja będę górą bo teraz jest w dole :((:)-:)-(
WItam nową mamuskę:)Czyli ostatnia z was rodzic nie bedę ja mam na początek marca:)Aż sie boję zawczasu jak to będzie ,nie nawidzę bólu :((((((

Nie martw się nie będzie tak źle ;) Jak zobaczysz swoją dzidzie to ból po porodzie automatycznie gdzieś zniknie w oddali ;)
Ja mam termin na koniec marca ale nie za bardzo się boję :laugh2:

adka
To cię przescignę z porodem :)a co bys chciała miec córkę????synka????
a jak tam twoje samopoczucie????
jestem bardzo wrazliwa na ból ,wiec chyba rozniosę im cały szpital a mama mi mówi ze będę miała cesarkę a ja nie ze naturalny poród

Cześć dziewczyny. Dawno tu nie zaglądałam ale to dlatego ze leze. Wczoraj napadły mnie takie czarne myśli że mama nie mogła mnie uspokoic wpadłam w taka histerie ze glowa mala a to wszystko przez to że mam wrodzoną wade serca i nie mam pojecia czy robic badania prenatalne czy jednak dac sobie z tym spokoj. Najgorsze jest to ze jestem jedynym przypadkiem z taka wada w rodzinie i nie wiem czy moje dziecko ją odziedziczy czy nie. Nie wiem czy to nie zaszkodzi dziecku i nie wiem jak sie zachowam gdy dowiem sie ze jednak moje malenstwo tez bedzie chore:(( Chcialabym porozmawiac o tym z ex ale on mimo swych obietnic doglądania mojej ciązy nic sie nie odzywa.. Sama nie wiem:(
Prosze doradźcie mi coś :-(

sama 100
głowa do góry ,kobieta z mojej wioski ma zespół dawna urodziła dziecko zdrowe :)nie martw sie nie mósi wcale byc chore ,bedzie zdrowe:)
A jesli chcesz to napisz do ex i sie spodkajcie i pogadajcie :)Jesli oczywiscie bedzie chciała ,bo ja nie namawiam bo ex nie znam :no:
Głowa do góry
Ja napoczątku jak ten bydle mnie zostawił ciagle ryczałam ,żucałam czym popadnie nawet pragnełam smierci ale narazie mi [przeszło

reklama
Ravenalka zawsze jak pisze Twoj nick, musze sprawdzic 3 razy, bo dosc trudny jest :) .... wiesz co, czytajac to co pisala ta rzekoma swatka, pierwsze co pomyslalam, ze to Twoj ex chce wrocic i nie wie jak to zrobic, ale jak piszesz, ze to raczej nie mozliwe, bo nie bylo bykow to kurcze watpliwa sprawa :oo2: nie wiem, moze faktycznie to jakas jego kolezanka, moze do niej sie przystawial, a ona nie wiedziala jak sie od niego odczepic i postanowila Was pogodzic ? ;-) Zauwazylam nowa zdobycz Twojej Coreczki ;-) boli mocno przebijanie sie zabkow?? Jak to znosi??
Justysia wiesz, wydaje mi sie ze moj ex nie dojrzal i wcale sie na to nie zanosi. Predzej moze chodzi mu o alimenty, ktore mi placi, moze mysli, ze jak bedziemy razem to nie bedzie musial mi siana dawac ? Nie wiem, ale tego sie nie dowiem :-) porod przejdzie szybko, kazdy bol zrekompensuje Ci buzka Twojego malenstwa skierowana na Twoja piers :D Nie ma nic piekniejszego :-):-D
Maagda rychlo w czas nie? ;-) wierz mi, ze chcialabym, zeby znowu zapadl w spiaczke :tak:
Sama100 Niczym sie nie przejmuj, wszystko bedzie dobrze, bo musi tak byc!! Zrob badania, pomoga Ci, jak dzidzia nie odziedziczy choroby, to przynajmniej nie bedziesz sie stresowac przez reszte ciazy :)

A gdzie reszta? Kobiety gdzie jestescie? Milkada tez dawno nie pisala co u Nich :(

Do góry