reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Samotna Matka- Samotna w ciazy?

Bezsenna jak tam Kubus? Lepiej juz spi w nocy? Co w koncu postanowilas ze studiami?
Moje dziecko jest marudne. Chyba odziedziczył to po mnie :]
Wracam na studia.Mam z kim zostawić małego i u nas zawsze jest jeden dzień wolny, więc może nie będzie tak źle. W dodatku można sobie samemu ułożyć plan, tylko jeszcze pomyślę, czy lepiej upchnąć jak najwięcej przedmiotów jednego dnia, czy lepiej mniej i sobie rozłożyć na 4 dni.
Mam pytanie. Gdzie się odbiera pesel?

bezsenna jak bylas w urzedzie stanu cywilnego czy byl potrzebny twoj akt urodzenia?????? bo ja czytalam jakie dokumenty do rejestracji dziecka i tam tak pisze, a ja sie urodzilam w inny miescie niz teraz mieszkam i bym musiala tam jechac,jak to prawda.
Tak. Był potrzebny mój akt urodzenia. Dałam oryginał i oni sobie skserowali. Był jeszcze potrzebny mój dowód i exa.
A jak przebiegał Twój poprzedni poród? Cesarka, naturalnie? I czy wody Ci odeszły, czy zaczęło się od skurczy? Ciekawa jestem bardzo jak to jest. Mojej mamie przy mnie odeszły wody, a przy bracie zaczęło się od skurczy.Fajnie, że jesteś tak pozytywnie nastawiona :happy: Jak rodziłaś córeczkę to byłaś w moim wieku. Bardzo ciężko było? Pracowałaś, uczyłaś się? Sorry za tyle pytań, ale bardzo mnie ciekawią te kwestie, bo dobrze sobie radzisz i nie przejmujesz się facetami :happy:

reklama
w Urzędzie Miasta. u mnie konkretnie w pokoju, w którym się składa podania o dowód, ale podejrzewam, że to nie reguła :-p
I co mam tam powiedzieć? Pokazać akt urodzenia dziecka, czy coś? Rany, ja jestem niezaradna życiowo, takie sprawy jak urząd mnie przerażają. Nawet nie złożyłam jeszcze podania o becikowe, bo nie wiem, co i jak:zawstydzona/y:

I co mam tam powiedzieć? Pokazać akt urodzenia dziecka, czy coś? Rany, ja jestem niezaradna życiowo, takie sprawy jak urząd mnie przerażają. Nawet nie złożyłam jeszcze podania o becikowe, bo nie wiem, co i jak:zawstydzona/y:
Powiedz, że chciałaś odebrać pesel dziecka, jak powiesz imię i nazwisko to myślę, że wystarczy. Mi ciocia powiedziała, że pesel już jest, bo tam pracuje, więc tylko poszłam i dostałam, ale na wszelki wypadek akt urodzenia można wziąć, myślę. Nic nie waży, a nie mam pojęcia jak to wygląda w dużych miastach :-p
Podanie o becikowe w opiece społecznej. Poproś tylko o wniosek, trzeba wypełnić i oddać - wsio.

Witajcie. Powiem szczerze ze mam juz dosc!!! Rycze caly czas.... "tatus" dalej sie wypiera ze to nie jego.... A jak sie okaze ze jednak jego to bedzie staral sie mi je odebrac!!! No kurde tylko sie powiesic.... Ja nie wiem co mam juz robic. Z tym czlowiekiem nie da sie rozmawiac..... To boli.... Jaka ja bylam glupia to glowa mala.... :wściekła/y: Nie mam sily juz na to wszystko :wściekła/y:

Bezsenna z corcia rodzilam 10 dni po terminie,dostalam kroplowke zaraz zaczely sie lekkie skurcze,potem dalam kroka i wody mi odeszly jak potok,a ja sie zaczelam smiac a personel ze mna,chodzilam sobie po korytarzu bo mieli podejscie ze jestem pierworodka,odwiedzila mnie mama,usiadlam na toalecie bo myslalam ze chce mi sie kupke a to sie zaczelo:)ale skad ja moglam wiedziec:szok: wiec kroczkami na porodowke przez caly szpital weszlam na samolot i po 10 minutach byla moja kruszynka:))))))))))))))a tak w sumie tralo to 5 h.potem nie bylo ze wsolo ale to juz za mna,mala byla bardzo grzecznym dzieckiem.wtedy sie uczylam,zdawalam na ostatnich nogach egzaminy i pisalam po nocach prace dyplomowa,a po paru miesiacah obronilam na 5 :-):-),byl to ciezki okres dla mnie,bo tak mala,szkola i do tego juz wtedy dochodzilo jak mala miala 6 miesiecy odeszlam od tatusia,ale jak widzisz mozna zyc,i tak naprawde wtedy nauczylam sie robic wiele rzeczy naraz,zycie dalo mi w kosc i lacznie ze zdrowiem ale cóż..........
a jesli chodzi o becikowe to czemu nie idziesz,tylko do mopsu,powiedza ci co i jak,jak ci nie przekroczy to dostaniesz 2 tys.a jak by co 1000zl na ulicy nie lezy.warto a kasiorka na pewno ci sie przyda,

Witajcie. Powiem szczerze ze mam juz dosc!!! Rycze caly czas.... "tatus" dalej sie wypiera ze to nie jego.... A jak sie okaze ze jednak jego to bedzie staral sie mi je odebrac!!! No kurde tylko sie powiesic.... Ja nie wiem co mam juz robic. Z tym czlowiekiem nie da sie rozmawiac..... To boli.... Jaka ja bylam glupia to glowa mala.... :wściekła/y: Nie mam sily juz na to wszystko :wściekła/y:
to nie rozmawiaj z nim i nie daj sie sprowokowac!!!!jak sie wypiera to tylko o nim swiadczy,a ty sobie robisz stres a wiesz ze to szkodzi.daj sobie troche czasu.a wiesz co dziala robienie tak jak oni,nie oddzwaniaj nie obieraj tel a z czasem nastanie cisza i bedziesz miala swiety spokoj

Ostatnia edycja:
miska82 nie martw się płacz minie ja też cały czas chodze płacze i myśle jak to będzie a jeszcze dłuuuga droga przede mną :| ale wiem że damy rade. Jeśli chodzi o dziecko to udowodnisz mu że to jego i nie dość że będzie Ci płacił alimenty to jeszcze nie będzie miał prawa zabrać Ci tego dziecka bo niby jakim sposobem??? Kompletnym kretynem jest . Najpierw się wypiera potem nagle przypływ odpowiedzialności ? pffff śmiać mi się chce. Pamiętaj dziecka Ci nie zabierze o to sie nie bój!!!

dziewczyny jak się tworzy te kalendarzyki co maciE? Wiem że u mnie to jeszcze za wczśnie ale chciałabym wiedzieć na przyszłość?

Sama100 To są suwaczki i tworzy się je w ten sposób https://www.babyboom.pl/forum/mlodz...-f236/faq-wstawiania-zdjec-i-suwaczkow-17297/
:happy:
Katerinka, Ravenalka Dzięki za info, będę się musiała w końcu wybrać do mopsu i po pesel.
Katerinka To Ty wtedy też po terminie ;-)Ciekawe jak będzie tym razem. Życzę, aby było o terminie, bo to końcowe oczekiwanie jest straszne. Ty dzielna kobieta jesteś :happy: I tak jak wiele razy pisałaś-jedno dziecko dałaś radę sama wychować, to i drugie dasz radę :happy:

A tak poza tym, to macie pozdrowienia od Samejsamotnej :happy::happy::happy: Jest zachwycona swoją małą Księżniczką, co mnie bardzo cieszy. Jutro najprawdopodobniej wychodzą ze szpitala i mam nadzieję, że doczekamy się tu zdjęć :happy::happy::happy:

Ostatnia edycja:
reklama
sama100 wejdz na strone suwaczki.com ja sobie wlasnie przed chwila zrobilam,nastepnie wejdz na ustawienia w lewym gornym rogu strony głownej forum i znajdz tam edytuj sygnature.skopiuj suwaczek jaki stworzylas i go wklej i pod ramka bedzie zapisz.powinien sie pojawic przy twojej wypowiedzi,z czasem bedziesz zmieniac z zamknietymi oczami,

bezsenna no tak wychowam ,bo po co sie meczyc i jeszcze mu kiedys galy wyjda,mam juz swoje plany jak maly podrosnie i jak go sama odchowam,i tego sie bede trzymac,i powiem wam ze to bardzo dobrze robi ustalic sobie jakies cele.czlowiek sie pozytywnie nakreca jak ja to mowie i wtedy smutki ida na bok:) a ty dasz rade bo tez masz charakterek:) trzeba nie raz podniesc sie z dolka i czlowiek cale zycie popelnia bledy ,ktorych nie raz nie da sie naprawic a mozna jedynie ponosic ich konsekwencje

Ostatnia edycja:
Do góry