reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Samotna Matka- Samotna w ciazy?

Bezsenna jak tam Kubus? Lepiej juz spi w nocy? Co w koncu postanowilas ze studiami?
Moje dziecko jest marudne. Chyba odziedziczył to po mnie :]
Wracam na studia.Mam z kim zostawić małego i u nas zawsze jest jeden dzień wolny, więc może nie będzie tak źle. W dodatku można sobie samemu ułożyć plan, tylko jeszcze pomyślę, czy lepiej upchnąć jak najwięcej przedmiotów jednego dnia, czy lepiej mniej i sobie rozłożyć na 4 dni.
Mam pytanie. Gdzie się odbiera pesel?

bezsenna jak bylas w urzedzie stanu cywilnego czy byl potrzebny twoj akt urodzenia?????? bo ja czytalam jakie dokumenty do rejestracji dziecka i tam tak pisze, a ja sie urodzilam w inny miescie niz teraz mieszkam i bym musiala tam jechac,jak to prawda.
Tak. Był potrzebny mój akt urodzenia. Dałam oryginał i oni sobie skserowali. Był jeszcze potrzebny mój dowód i exa.
A jak przebiegał Twój poprzedni poród? Cesarka, naturalnie? I czy wody Ci odeszły, czy zaczęło się od skurczy? Ciekawa jestem bardzo jak to jest. Mojej mamie przy mnie odeszły wody, a przy bracie zaczęło się od skurczy.Fajnie, że jesteś tak pozytywnie nastawiona :happy: Jak rodziłaś córeczkę to byłaś w moim wieku. Bardzo ciężko było? Pracowałaś, uczyłaś się? Sorry za tyle pytań, ale bardzo mnie ciekawią te kwestie, bo dobrze sobie radzisz i nie przejmujesz się facetami :happy:

reklama
w Urzędzie Miasta. u mnie konkretnie w pokoju, w którym się składa podania o dowód, ale podejrzewam, że to nie reguła :-p
I co mam tam powiedzieć? Pokazać akt urodzenia dziecka, czy coś? Rany, ja jestem niezaradna życiowo, takie sprawy jak urząd mnie przerażają. Nawet nie złożyłam jeszcze podania o becikowe, bo nie wiem, co i jak:zawstydzona/y:

I co mam tam powiedzieć? Pokazać akt urodzenia dziecka, czy coś? Rany, ja jestem niezaradna życiowo, takie sprawy jak urząd mnie przerażają. Nawet nie złożyłam jeszcze podania o becikowe, bo nie wiem, co i jak:zawstydzona/y:
Powiedz, że chciałaś odebrać pesel dziecka, jak powiesz imię i nazwisko to myślę, że wystarczy. Mi ciocia powiedziała, że pesel już jest, bo tam pracuje, więc tylko poszłam i dostałam, ale na wszelki wypadek akt urodzenia można wziąć, myślę. Nic nie waży, a nie mam pojęcia jak to wygląda w dużych miastach :-p
Podanie o becikowe w opiece społecznej. Poproś tylko o wniosek, trzeba wypełnić i oddać - wsio.

Witajcie. Powiem szczerze ze mam juz dosc!!! Rycze caly czas.... "tatus" dalej sie wypiera ze to nie jego.... A jak sie okaze ze jednak jego to bedzie staral sie mi je odebrac!!! No kurde tylko sie powiesic.... Ja nie wiem co mam juz robic. Z tym czlowiekiem nie da sie rozmawiac..... To boli.... Jaka ja bylam glupia to glowa mala.... :wściekła/y: Nie mam sily juz na to wszystko :wściekła/y:

Bezsenna z corcia rodzilam 10 dni po terminie,dostalam kroplowke zaraz zaczely sie lekkie skurcze,potem dalam kroka i wody mi odeszly jak potok,a ja sie zaczelam smiac a personel ze mna,chodzilam sobie po korytarzu bo mieli podejscie ze jestem pierworodka,odwiedzila mnie mama,usiadlam na toalecie bo myslalam ze chce mi sie kupke a to sie zaczelo:)ale skad ja moglam wiedziec:szok: wiec kroczkami na porodowke przez caly szpital weszlam na samolot i po 10 minutach byla moja kruszynka:))))))))))))))a tak w sumie tralo to 5 h.potem nie bylo ze wsolo ale to juz za mna,mala byla bardzo grzecznym dzieckiem.wtedy sie uczylam,zdawalam na ostatnich nogach egzaminy i pisalam po nocach prace dyplomowa,a po paru miesiacah obronilam na 5 :-):-),byl to ciezki okres dla mnie,bo tak mala,szkola i do tego juz wtedy dochodzilo jak mala miala 6 miesiecy odeszlam od tatusia,ale jak widzisz mozna zyc,i tak naprawde wtedy nauczylam sie robic wiele rzeczy naraz,zycie dalo mi w kosc i lacznie ze zdrowiem ale cóż..........
a jesli chodzi o becikowe to czemu nie idziesz,tylko do mopsu,powiedza ci co i jak,jak ci nie przekroczy to dostaniesz 2 tys.a jak by co 1000zl na ulicy nie lezy.warto a kasiorka na pewno ci sie przyda,

Witajcie. Powiem szczerze ze mam juz dosc!!! Rycze caly czas.... "tatus" dalej sie wypiera ze to nie jego.... A jak sie okaze ze jednak jego to bedzie staral sie mi je odebrac!!! No kurde tylko sie powiesic.... Ja nie wiem co mam juz robic. Z tym czlowiekiem nie da sie rozmawiac..... To boli.... Jaka ja bylam glupia to glowa mala.... :wściekła/y: Nie mam sily juz na to wszystko :wściekła/y:
to nie rozmawiaj z nim i nie daj sie sprowokowac!!!!jak sie wypiera to tylko o nim swiadczy,a ty sobie robisz stres a wiesz ze to szkodzi.daj sobie troche czasu.a wiesz co dziala robienie tak jak oni,nie oddzwaniaj nie obieraj tel a z czasem nastanie cisza i bedziesz miala swiety spokoj

Ostatnia edycja:
miska82 nie martw się płacz minie ja też cały czas chodze płacze i myśle jak to będzie a jeszcze dłuuuga droga przede mną :| ale wiem że damy rade. Jeśli chodzi o dziecko to udowodnisz mu że to jego i nie dość że będzie Ci płacił alimenty to jeszcze nie będzie miał prawa zabrać Ci tego dziecka bo niby jakim sposobem??? Kompletnym kretynem jest . Najpierw się wypiera potem nagle przypływ odpowiedzialności ? pffff śmiać mi się chce. Pamiętaj dziecka Ci nie zabierze o to sie nie bój!!!

dziewczyny jak się tworzy te kalendarzyki co maciE? Wiem że u mnie to jeszcze za wczśnie ale chciałabym wiedzieć na przyszłość?

Sama100 To są suwaczki i tworzy się je w ten sposób https://www.babyboom.pl/forum/mlodz...-f236/faq-wstawiania-zdjec-i-suwaczkow-17297/
:happy:
Katerinka, Ravenalka Dzięki za info, będę się musiała w końcu wybrać do mopsu i po pesel.
Katerinka To Ty wtedy też po terminie ;-)Ciekawe jak będzie tym razem. Życzę, aby było o terminie, bo to końcowe oczekiwanie jest straszne. Ty dzielna kobieta jesteś :happy: I tak jak wiele razy pisałaś-jedno dziecko dałaś radę sama wychować, to i drugie dasz radę :happy:

A tak poza tym, to macie pozdrowienia od Samejsamotnej :happy::happy::happy: Jest zachwycona swoją małą Księżniczką, co mnie bardzo cieszy. Jutro najprawdopodobniej wychodzą ze szpitala i mam nadzieję, że doczekamy się tu zdjęć :happy::happy::happy:

Ostatnia edycja:
reklama
sama100 wejdz na strone suwaczki.com ja sobie wlasnie przed chwila zrobilam,nastepnie wejdz na ustawienia w lewym gornym rogu strony głownej forum i znajdz tam edytuj sygnature.skopiuj suwaczek jaki stworzylas i go wklej i pod ramka bedzie zapisz.powinien sie pojawic przy twojej wypowiedzi,z czasem bedziesz zmieniac z zamknietymi oczami,

bezsenna no tak wychowam ,bo po co sie meczyc i jeszcze mu kiedys galy wyjda,mam juz swoje plany jak maly podrosnie i jak go sama odchowam,i tego sie bede trzymac,i powiem wam ze to bardzo dobrze robi ustalic sobie jakies cele.czlowiek sie pozytywnie nakreca jak ja to mowie i wtedy smutki ida na bok:) a ty dasz rade bo tez masz charakterek:) trzeba nie raz podniesc sie z dolka i czlowiek cale zycie popelnia bledy ,ktorych nie raz nie da sie naprawic a mozna jedynie ponosic ich konsekwencje

Ostatnia edycja:
Do góry