reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Samotna Matka- Samotna w ciazy?

reklama
angee77 glukoza jest poprostu baaardzo slodka, zalezy co kto lubi. ja za slodkosciami nie przepadam (jedynie w ciazy nieraz cos slodkiego zjem) a herbaty nie slodze. takze ciezko wypic te 50g glukozy bylo. ja sie zaopatrzylam w cytryne, ale mi nie pozwolili mi dodac :( ale samejsamotnej smakowalo
panegiryka ja napinanie brzucha moglabym opisac tak: mam wrazenie jakby obrecz sie mi na brzuchu zaciskala i sciskala. a jak sie polozylam to brzuch byl twardy. i Malutkiej prawie nie czulam. czyzby u Ciebie sie zaczynalo?
katerinka super zdjecia, tylko szkoda ze nie mozna ich powiekszyc.bardzo sie ciesze ze wszystko jest ok i oby tak dalej. moja lezy miednicowo ale dosc nisko jest takze jak kopnie nozkami po pecherzu to nieraz gwiazdki mam przed oczami. moja wazy 640g.
jesli obok glowy jest lozysko, to znaczy ze masz nisko umiejscowione to lozysko?ja tak mam ale na szczescie nie grozi lozyskiem przodujacym.
mi termin porodu (po wczorajszym usg)wyszedl na 23.10 :)
asuzana chyba ty wspominalas ze wybierasz sie nad morze z Coreczkami?jesli tak to niezla laska bedzie smigac po plazy :)

Ostatnia edycja:
ja co do glukozy to stwierdzilam raz a pozadnie.po malutku,słodkie jka cholera naprawde:tak:
anowi ja sie tak uspokoilam ze naprawde ze zaraz mi leiej,u mnie to lozysko jest na scianie przedniej,dostalam nospe forte narazie i dalej sie zobaczy,jesli chodzi o wago to mowil ze nic sie nie dzieje skoro maly w 4 tygodnie pzrybral 360 g,wiec jest ok,taka jakas mam nature widocznie.

bardzo sie ciesze ze Ci lepiej, bo jesli ty jestes spokojna to i maluszek spokojjny :)
ja mam lozysko na tylniej scianie ale nisko umiejscowione
co do wagi mnie tez lekarz uspokoil, ze jesli Maluszek przybiera na wadze to nieszkodzi ze ja malo przybieram (popatrzyl na moja hemoglobine i jest ok) widocznie taka nasza uroda ze nie tyjemy na grande. ja narazie od poczatku ciazy przytylam 3,5kg.

a glukoze to malymi lyczkami pilam chyba z 15min to mi zajelo. dobrze ze tylko raz takie cos jest do wypicia

Krropelka od kad moi bracia z bratanica przyjechali, jest wielka wojna o komputer :D kazdy chce cos napisac do znajomego, albo pograc, a ja zalapuje sie na forum tylko jak ich nie ma w domu lub robia akurat cos innego, wiec znowu wskoczylam, akurat mi sie trafilo :) Fotogeniczny ten Twoj Filipek ;-)
Katerinka ciesze sie ze wszystko jest dobrze i ze juz sie nie masz czym martwic :D swietne zdjecia :-)
Asuzana dobrze ze piszesz o tym masazu, ja bardzo lubie masaze, ale nie takie zeby pozniej nie usiasc :) wiec pewnie po Twoim poscie nie wybiore sie na ten masaz :)
ooo to ja takie stawianie brzucha mam od 2 tygodni chyba, tylko ze wczesniej mialam przy tym dusznosci a teraz juz jest lekko :D ale tez mam wrazenie ze ktos mi pas zaciska wokol brzucha na jakies 30 sek. , to chyba jest trening macicy nie ?
a o glukozie to nie wspomne, w zyciu nic gorszego nie przezylam :) juz wole sok z burakow chociaz to ostatnia rzecz jakiej teraz mi brakuje :)

anowi widzisz taki urok ale uwazaj do konca jeszcze troszke mamy to bedziemy jeszcze jak barylki chodzic:-) ale ja mam to gdzies najwyzej odchudzanko po i w d,,to mam jaj bede wygladac,najwazniejsze ze moj szkrabek jest zdrowy i jest ok

:-)mloda1to wesolo masz,ja nie dawno pozegnalam moja siostre i jje 3 urwisow bo wyjezdzaja na wakacje,ale bede miala spokoj,pytanie kiedy kubus bedzie w domu sie nie konczy :-)
no twoj suwaczek idzie jeszcze troszke i juz nas malo ciezarowek bedzie:-)
a mnie wzielo dzisiaj na nektarynki i czeresnie uhm pychotka,mam nadzieje na brak rewolucji rano

Katerinka mi sie wydaje ze ten moj suwaczek stoi w miejscu :) pewnie po porodzie bede miala wiecej okazji niz teraz zeby wejsc na forum i poczytac :) o prosze wlasnie mi weszla ferajna do pokoju :baffled: nie dadza posiedziec w spokoju ;) ehh ide sie wykapac, pozniej moze jeszcze zerkne, jesli mojego komputera nie przejmie familia :) pozdrawiam

meza niemam a na jakiekolwiek relacje damsko meskie niemam ochoty, takze to mi obojetne ile przytyje oby Malutka sie rozwijala dobrze i przybierala na wadze. :)
a pozniej jak sie urodzi dzieciaczek, to napewno szybko schudne nawet bez silowni. mieszkam na trzecim pietrze bez windy. takze jak zniose i wyniose wozek dziecko i pewnie jeszcze jakies zakupy na to trzecie pietro to..... :)

mloda1 to chyba ma nawet nazwe skurcze braxtona-hicksa. a moze sie myle? napewno macica trenuje przed porodem. juz niedlugo i ty sie bedziesz chwalic zdjeciami Maluszka!

a soku z burakow jeszcze nie pilam ale jesli to jest porownywalnie smaczne jak ta glukoza to dziekuje ale nie sprobuje :)

reklama
moze znowu bedzie forum noca:) a o ktorej ta twoja ferajna idzie spac? moja corcia zasnela jak aniolek.dzien wrazen i nie moze sie juz doczekac kubusia i tak z niedowierzaniem patrzala na monitor i sie cieszyla,
jutro idziemy do rodzicow exa z plytka i zdjeciami bo chca zobaczyc i ma dla mnie ogoreczki zakiszone:) kurde dobra mialabym tesciowa ale co zrobic nie:-)

Do góry