reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Samotna Matka- Samotna w ciazy?

hello :-) a co Wy się wszystkie na tryb nocny przestawiacie? ;-)
Ja dzisiaj oddelegowałam starszą córcię na nocke do babci, niech obie mają trochę urozmaicenia ;-) kiedyś zawsze w takiej sytuacji kombinowałam jakies wyjscie i mały reset ... ale że jest moja słodka Paulisia to siedzę grzecznie w domku i popijam wodę ... mineralną :-D

reklama
mloda1 fajnie masz, ze Cie ktos odwiedzil. do mnie to wszytskim jest za daleko :/
asuzana ja tez tylko wode popijam. z cytrynka i lodem :tak:raz, ze nie mam z kim a dwa, ze sama nie lubie pic alkoholu. no i zostalo mi tylko troche malibu, bo winko juz wyszlo.ex nawet zaproponowal, ze mi taki 5litrowy karton wina z kurkiem przyniesie d kumpla, ale on ma tylko wytrawne a ja nie lubie. a poki co jeszcze nie jestem na etapie, ze wpije wszystko byleby procenty mialo :-)

KRROPELKA a ja mam za to barek zastawiony alkoholem ... uzbierało się przez ten ponad rok ;-) nie musze mieć towarzystwa do wypicia ... jak mam ochotę to robię sobie drinka albo nalewam lampkę winka i sączę pomalutku. No nie teraz oczywiscie ale wcześniej tak bywało :-) sama chyba tylko nigdy nie pijałam wódki zresztą nie przepadam ;-) noooo a ex ma gest ;-) 5 litrów ... może ma jakis niecny zamiar :-D lepiej bądź czujna :-D

Hej, no to ja już po imieninach ;)
Nie było tak najgorzej, na początku tylko poszłam się pokazać, a potem siedziałam z mamą i z bratem w drugim pokoju, bo w tamtym wszyscy palili, a ja nie po to rzucałam, żeby teraz to wdychać. Siedziałam więc w tym pokoju, jadłam ciasto truskawkowe i nagle zobaczyłam jak po dywanie raczkuje dziecko. W ogóle się tam nie spodziewałam dziecka. Wpadłam w ryk. Było mi głupio za te okropne myśli, które jeszcze przedwczoraj miałam odnośnie Kubulka...Chłopczyk miał ponad rok, podchodził do mnie. Gdy w którymś momencie położył swoją malutką rączkę na moim brzuchu, to rozkleiłam się totalnie...Do tego moja mama go nosiła na rękach i widziałam, że się cieszy i że z mojego synka też się tak będzie cieszyć i wcale nie jest zła na mnie, że w wieku 20 lat będę mamą. Jest mi wstyd za to, co sobie myślałam. Dopiero takie małe dziecko mi przemówiło do rozumu...

karotka no to jak masz ubezpieczenie to wal do poradni. Wykorzystaj ten czas przed porodem bo potem jak już będzie maleństwo ciężko z czasem dla siebie. Co do przemocy to jest takim samym uzależnieniem jak alkohol, podobne schematy. Co do tej grupy odnośnie przemocy to tak byle kto z ulicy nie może przyjsc... najpierw jest spotkanie z "głównodowodzącą" ,ale ktoś i tak musi go z nią polecić. A tak a propos... to tak sobie pomyślałam ,ze jezeli on zechce sie wziasc za siebie to najpierw przydałby mu sie detoks (w szpitalu rydygiera jest dobry ;-)), a potem zawsze moze wchodzic leczenie psychiatrczyne o ile bedzie utrzymywal trzeźwość. A to ADHD może wcale nim nie być tylko reakcją organizmu na środki psychoaktywne.

krropelka widzę że szalejesz na zakupach :) niedługo to będziesz mogła zrobić w domu wystawe sprzętów kuchennych ;-) a co do odwiedzin to jak mnie zaprosisz to jak bede przelotem w szwecji moze kiedys to z przyjemnoscia wpadne :-p
i co to za teksty o wielorybach? wieloryby to ty zostawe greenpeacowi :tak: ja tez sie wspaniale nie czuje w kostiumie kąpielowym tu fałdka tam cos sie marszczy blizna na bliźnie... no ale z drugiej strony przeciez nikomu nie karze patrzeć a jak ktoś chce stracić wzrok to już jego strata :tak: oczywiscie mam na mysli ze blask mojej urody go trwale oslepi :-D

panegiryka nie urojoną mamą tylko wirtualną :-D a kto wie może lada moment wylądujesz na porodówce i bedziesz sie pocić i stękać :-D

bezsenna moja częśc rodziny ta która wie o Adaśku nigdy nie zadawała pytań żadnych... no ale może ich po prostu onieśmalam ja alo sytuacja :-D mam nadzieje że ci troche podokuczali, zdenerwowalas sie, dostalas skurczy i urodzilas :-D

milkada kubuś ci pięknie rośnie ;-) no i taki przystojniak z niego ;-) dopatrujesz sie juz jakiś podobieństw? ;-) a jak z ojcem Kubusia?

samasamotna wybrałam się dzisiaj do h&m u siebie do działu dzieciecego w celu zakupienia okularów przeciwsłonecznych dla syna i przeleciałam przez dział kobiecy... i nie wiem mi jakoś ten sklep całkiem nie podchodzi, a ceny to i tak moim zdaniem winduja nawet na wyprzedażach. A jak przechodze koło działu dla młodziezy to sie zastanawiam kto to ubiera :szok: ale co kraj to obyczaj ;-) jak juz mam cos kupowac dla siebie w h&m to tylko w dziale dziecięcym :-D

bezsenna czuję się rozżalona że nic a nic sobie nie wzięłaś do serca naszych pocieszeń a roczne dziecko przemówiło Ci dopiero do rozumu ;-);-);-) żartuję oczywiście i ciesze się że zmienilaś nastawienie :-) zobaczysz że będziesz najlepszą mamą na świecie ... oczywiscie zaraz po mnie ;-)
Ach mam dzisiaj strasznie dobry nastrój :-D

Dziewczyny ja caly czas nie jestem w stanie nadrabiac co piszecie.

U mnie i Mikolaja w porzadku, chociaz chyba hormony mi szaleja, poprzedniej nocy przezylam mega kryzys kiedy to moj kochany synek postanowil nie spac od 2 do 6 rano, a ja stawalam na rzesach by go jednak do tego namowic. Ok 6 zaczelam plakac z bezsilnosci, a on w tym czasie zasnal. Wiec chyba jednak slucha sie mamusi. A tak na powaznie to mam czasem wrazenie ze jestem zla matka, ze sie nie nadaje, ale rodzina mowi ze to normalne i kazda mama ma takie zalamania. Mikolaj jest bardzo grzecznym dzieckiem, czasem pomarudzi i tyle, a ja narzekam. Ah.

Bezsenna nie martw sie, bedziesz wspaniala mama, a porodem sie nie martw przyjdzie wkrotce i pojdzie szybko i bezbolesnie. Staraj sie byc tylko pozytywnie nastawiona.

Kabaretka Ale teraz to naprawdę płakał, czy tak jak ostatnio? ;)
Abundzu Pytali tylko o płeć. Zresztą nie tylko ja w rodzinie będę samotną matką. Chrzestna mojego brata też będzie. Rodzi we wrześniu.
Asuzana Pomogłyście ;) Widok dziecka mi tylko uświadomił, że i ja noszę pod sercem takie szczęście :)

Bezsenna, do kąta i klęczeć na kolanach, na grochu!

U mnie zaczęły się jakieś skurczybyczki, ale nie wiem czy to to. Teraz siedzę, a moje dziecko dostało szału i strasznie kopie.

Zastanawia mnie jak u was było ze skurczami, co jaki czas były te przepowiadające i jak się objawiały. Może mi się tylko wydaje, że to właśnie to.

Ktoś się mnie pytał o płeć i imię - dziewczynka, Marysia :) Chce jej dać imię po mojej mamie.
Suwakowi faktycznie lekko odbiło :))

P.

reklama
Panegiryka Ty weź lepiej ten suwak zmień, bo Ci jeszcze przepowie kolejne dziecko :D
Mój gin we wtorek powiedział, żeby jechać do szpitala, jak nie czuję ruchów albo jak czuję bardzo gwałtowne. No ale ja już wiem, co Ty sądzisz o moim ginekologu :D
Też bym dała imię po mojej mamie.

Do góry