reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Samotna Matka- Samotna w ciazy?

haha becikowe to chyba na 2 miesiace przezycia tylko :) faceci mysla ze to becikowe to do konca zycia powinno starczyc :) ja slyszalam ze paragony moga nie starczyc, tzn pewnie zalezy od sedziego, bo podobno trzeba miec faktury imienne, bo tak to mozna pozbierac paragony od znajomych albo znalezc na ulicy i wykorzystac to w sadzie :/ jeszcze nie mialam sprawy wiec nie wiem, ale paragonow nie trzymam, wystarczy ze bedzie placil alimenty
Katerinka ze zniecierpliwieniem czekam na te pretensje :) dekiel to malo powiedziane :)

reklama
no wlasnie to becikowe pojdzie jak bulka z maslem a oni mysla ze na rok,wiecie jaka jest dobra terapia szokowa,moj ex kiedys zjawil sie i mi sie akurat wszytko pokonczylo dla malej i uparl sie zepojdzie z nami i zaproponowal zaplate,nie zalowalam ladujac do wozka .zaplacil 200zl w supermarkecie i zamknal gebe na temat pieniedzy ze na pewno tyle na dziecko nie idzie:-)

Wkurza mnie coś takiego, bo jeśli ex by mi zarzucił, że nie brałam witamin potrzebnych dla dziecka, tylko zbieram paragony, to chyba bym w pysk zdzieliła... Ja słyszałam, że wystarczy pokazać w karcie ciąży, co się przyjmowało i przez jaki czas.
Katerinka Niektórzy myślą, że wózek to 500 pln, łóżeczko z 200, trochę ubranek i po problemie :/

hehe moze i moj ex sie poczuje i bedzie chcial isc ze mna na zakupy, ja mu chetnie dam zaplacic :) ale podejrzewam, ze akurat wtedy bede baaaaaardzo duzo potrzebowala :)

Bezsenna ja bralam luteine na poczatku ciazy, pozniej wapno i potas, a pozniej musialam brac zelazo no i oczywiscie witaminy, ale nie mam nic wpisane w karcie ciazy :/ tylko mam recepte na luteine i to wszystko :/

mozesz zadac zadoscuczynienia cierpienia i porzucenia w ciazy ale o karte to raczej nie pytaja,i niby od 5 miesiaca mozan zazadac alimentow,ale to trudne tematy,najlepiej sie prawnika zapytac

kurcze jak sobie pomysle ile bedzie latania po porodzie to az mi sie odechciewa rodzic ;) w ogole to moj ex pojechal sobie a jak Nikos sie urodzi to jak ja go zarejestruje ? :/ chyba mozna wtedy wpisac tylko imie ojca nie ? ale czy to nie beda wtedy problemy jak bede wnosic sprawe do sadu? ojojoj za duzo tego

Młoda Mój gin w karcie ciąży pisał dokładnie od kiedy do kiedy mam brać jakie lekarstwa.
Wolałabym wszystko załatwić bez sądu, ale nie wiem, czy da radę się dogadać z exem...
U mnie już padało, a potem tęcza była ;)

reklama
mloda1 moj byl bardzo obrazonyz e daje malej nawisko wiec jak sie urodzila to bylam sama w urzedzie,akt potrzebny i potem zalatwiasz.i dalam moje nazwisko,jego podalam jako ojca ale bylo jego imie i moje nazwisko,ojciec ma pol roku na przyznanie sie do ojcostwa jesli nie sadownie.a moj ex sie obudzil po 5 miesiacach jak [przestal miec focha i poszedl ze mna i byl tylko wpisany jako ojciec a moje nazwisko zostalo,i zmienili akt urodzenia

Do góry