reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Samotna Matka- Samotna w ciazy?

A ja się ostatnio pochwaliłam jaka to moja Paulisia poukładana panienka i pięknie mi spać chodzi ... no i mam za swoje :-) jeszcze siedzę i nogą ją kołyszę ... ale za to ręcę wolne a laptop w ich zasięgu :-D

anowi82 urodzenie córeczki będzie przełomem w Waszym życiu a Ty skupisz się głównie na jej potrzebach. O swoim exie będziesz myślala już bardziej negatywnie bo będziesz się wściekać czasem ze zmęczenia że sama musisz sobie ze wszystkim radzić a on sobie gdzieś tam bryka. Z czasem zaczniesz to zwyczajnie olewać i będziesz miała milion innych wazniejszych rzeczy do zrobienia i przemyslenia.
Skupisz się na tym jak rosnie i rozwija się Twoja córcia i będziesz się cieszyć każdym jej kolejnym dniem.
I to prawda że będziesz się cześciej uśmiechać ... moja córcia teraz bardzo czesto mnie obserwuje i przygląda mi się uważnie ... a ja nie umiem się nie rozesmiać do niej bo gdy to robię to ona automatycznie mi ten uśmiech odwzajemnia ... i się tak ciągle do siebie szczerzymy :-D:-D:-D

reklama
asuzana Ja dziś w trakcie prasowania się wściekałam, że muszę to robić, a po prostu tego nienawidzę. Potem jednak pomyślałam, że nawet jakbym miała faceta, to co by to zmieniło? Wyprasowałby za mnie? Wątpię... Oni przecież uważają, że od takich rzeczy jest kobieta...
anowi Też się muszę rozejrzeć za jakimś second-handem. Dobra sprawa. Ja mam ubranka od koleżanek i w ogóle nie widać śladu użytkowania.

bezsenna ja się wściekałam po porodzie bo było mi trudno tym bardziej że długo nie mogłam do siebie dojść. Nie raz płakałam z bezsilności ale zagryzałam wargi i brałam sie do roboty. Teraz już jest o niebo lepiej a ja przywykłam do tej sytuacji. Przywykłam do małego dziecka bo sytuacja nie jest dla mnie nowością i tak naprawdę wiele sie nie zmieniło w moim życiu. Dołączyła do nas tylko jeszcze jedna kobitka i tak sobie tworzymy nasz mały babski gang :-D

asuzana to co napisalas to sobie chyba wydrukuje i jak mi bedzie bardzo zle to poczytam. wiem ze bedzie tak jak piszesz bo dla Malutkiej musze sie pozbierac. dziekuje za mile slowa. tez wiele przeszlas a potrafisz napisac tak optymistyczno - realistycznie

aszuana Pakowałam dziś ubranka do szpitala i mam w związku z tym pytanie. Czy w taką pogodę noworodki noszą długi rękaw? Jest gorąco, ale z drugiej strony to dzieciątko będzie malutkie i może mu być zimno. Ja się jednak zupełnie nie znam i spakowałam różne rodzaje ubranek.

anowi82 ja wiem że to narazie brzmi może mało realnie dla Ciebie bo jestes w ciąży i póki co jesteś też często sama ze swoimi myślami. Wspominasz, analizujesz, masz nadzieję i towarzyszy Ci wiele innych emocji. To minie naprawdę i zobaczysz jak szybko odnajdziesz się w nowej roli :-) moja Paulisia właśnie zasypia i coś tam się przez sen śmieje na głos ... i dla takich chwil warto to wszystko przechodzić ... a tych chwil będzie tak wiele że ich nie zliczysz :-)

bezsenna noworodki na początku jak mają cieplutko to czują się bezpieczniej i myślę że pierwsze dni napewno będziesz musiała ubierać Kubusia w kaftaniki z długim rekawkiem,śpioszki i czapeczki. Poza tym pewnie będziesz zawijać go w rożek więc nie zmarznie. Ale to pierwsze dni bo potem trzeba dzidzię pomalutku przyzwyczajac do temperatury pokojowej. Moja córcia smiga teraz całymi dniami tylko w body z krótkim rekawkiem i nic wiecej nie ubieram bo strasznie mi płacze. Wręcz nienawidzi jak jej gorąco i tak już jest od jakiegoś czasu. W szpitalu napewno połozne bedą doradzać Ci jak i co na początek :-)

P.S. a co do body dla dzieci to kiedyś na forum przeczytałam że najlepsze są te z tesco i faktycznie polecam. Są niedrogie, fajny materiał, kolorowe i wygodne. Ja kupuję w paczce 5 szt po 29 zł czyli wychodzi ok 6 zł za sztukę a to naprawdę niedrogo.

Ostatnia edycja:
hej dziewczyny jestm nareszcie w domu po calym dniu doslownie ale mam wloski sciete zrobilma balejaz,mam fioletowe z jasnym piaskiem takim ze tak nazwe i czuje sie rewelacyjnie dzisiaj.zrobilm zakupy i troche kupilam i w sklepie spotkalam ex a on a ty gdzie sie wybierasz taka wystrojona? a ja a co nie mozna , myslisz ze sam jestes na tym swiecie i pan zalapal nerwa i zaproponowal kawe.ale ani mi sie snilo z nim siedziec,mial swoja szanse to mogl korzystac:))))))))))))))))))
potem udalo mi zlozyc wniosek o rodzinne ale na odpowiedz trzeba czekac 3 tygodnie.no i potem z kolezankami troche posiedzieliesmy i gadaismy i stwierdzam ze jest ok :)

asuzana jak narazie brzmi to fakt, malo realnie. ale najwazniejsze ze juz sie zaczynam cieszyc z tej ciazy. a przyznam sie szczerze to na poczatku trudno mi bylo zaakceptowac moj stan. Moja Malutką chyba nazwe Martynka, czekam na nia i chcialabym by bylo tak jak piszesz ("szybko odnajde sie w nowej roli" kiedys sobie wymyslilam taka mysl ze "dziecko to nie koniec swiata ale zaproszenie do swiata macierzynstwa" i trzymam sie tego

reklama
moja siostra tez kupuje body z tesco i tez je chwali. lukasz ma body z marka i sa dalej dobre.
katerinka fajnie ze mialas udany dzien, wszystko po twojej mysli oby wiecej takich dni prawda?a co kupilas jesli mozna zapytac?cos dla Kubusia czy dla siebie?

Do góry