reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Samotna Matka- Samotna w ciazy?

agazoja Nareszcie się odezwałaś :* Jestem ciekawa jak tam Maks, pewnie urósł od ostatniego razu. Wszystkie trzymamy kciuki! Co do sądu, to wiem co masz na myśli. Raczej trudno o sytuację w której ex tylko płaci i nawet się nie pokazuje. Oni myślą, że jak płacą, to już mają do wszystkiego prawa. Dlatego ja też nie będę ograniczać kontaktów. Bo wiem, że jakbym ograniczyła, to on specjalnie mi zrobi na złość. A tak, to nic mi nie będzie mógł zarzucić, może sobie przychodzić kiedy chce. Wtedy pewnie mu się szybciej znudzi ;)
asuzana, młoda U mnie nie ma gołębi, bo Lunka jest tak nauczona, że jak się powie 'sio' to leci do balkonu i szczeka na te gołębie. One się boją i uciekają :)
Panegiryka Ja bym jednak wolała, żebyś Ty pierwsza rodziła ;) Ja się trzymam terminu, chociaż jak już Ci pisałam, 10 lipca to ładna data i zdążyłabym wtedy z badaniami. Może to lepiej z tymi testami dna? Bo wtedy automatycznie on pokazuje, że się nie poczuwa, że nie jest pewien dziecka. Nie będzie mógł ściemniać, że je kocha, a Ty mu zabroniłaś kontaktu. Z prawnikiem na pewno dasz radę ;)
katerinka Napisz jak fryzura wyszła :) Ja mam mega odrosty, w ciąży tylko podcinałam włosy, a z kolorem nic nie robiłam.

Ps. Ciasto piekłam na trzeźwo :D Jak rano wstałam, to sobie zjadłam kawałek na śniadanie ;P
U nas duszno, ale już się trochę chmurzy. Wiatrak mi wieje w plecy więc jest ok :)

reklama
Panegiryka, Bezsenna moze razem Was zabiora do szpitala macie tak bliskie terminy, ze moze sie spotkacie :)
Jak mialam psa tez mi poganial te golebie, a teraz psa juz nie mam i golebie wracaja :/
Asuzana u mnie tez probowaly robic gniazdo ale nie pozwolilam im :) ja mieszkam na 7 pietrze wiec nie wiele nizej, ale gdzie bym nie mieszkala, podejrzewam, ze i tak te golebie za mna pojda :/

Poza tym, ja się boję Wawy i gubię się tam. Ale zapraszam bezsenna do Lbn, takie miłe i spokojne miasteczko. Czasami tylko porywają dla organów ;)))

mloda1, widzę, że Ty z Gdańska. Tam studiuje ojciec mojego dziecka. Ostatnio tak sobie myślałam, że przydałoby się tam tsunami, które by go zmiotło z ziemi (ale tylko jego!) ;))), kiedy jednak was zalało.. to przestałam życzyć źle ;)

asuzana, ja się po prostu śmieje z ich "układania się" i w ogóle się tym nie przejmuje. Uważam, że na wszystko przyjdzie czas. :))

I co jeszcze... hmmm.... ugotowałam sobie boberka dzisiaj, korzystam z darów natury, póki można wszystko jeść.

P.

Panegiryka Pocieszę Cię. Ja też się gubię w Warszawie, mimo iż mieszkam tu od urodzenia. Nie mam w ogóle orientacji w terenie. Dlatego prowadzenie auta raczej w moim przypadku odpada...Ale do mnie łatwo trafić, bo mieszkam przy metrze :)
Rany, już ponad godzinę prasuję te ubranka, a nie wyprasowałam nawet połowy. Chciałam jeszcze dzisiaj zmyć podłogę. Ciekawe, czy zdążę...
Ha! Dwa bociany jeden pod drugim :D

U nas się zbiera na burzę. Zawsze wiem o tym ze znacznym wyprzedzeniem, ponieważ Lunka mi wariuje. Obecnie siedzi pod wózkiem Kubulkowym i się boi :]

Ostatnia edycja:
Panegiryka u nas juz sucho, wiec teraz trzebaby bylo cos innego wykombinowac :) mozna zawsze podlozyc jakas mala bombke pod wydzial Twojego ex :) ja tez sie zastanawiam jakie czary odprawic na mojego ex, zawsze mowil ze jestem czarownica, wiec moze cos w tym jest :)
A ja w Warszawie jeszcze nie bylam :( tylko przejezdzalam pociagiem :) Ale moj kumpel ostatnio tam byl, mieszkal tam kiedys 12 lat a teraz stal na srodku Wawy i nie wiedzial gdzie ma sie udac, zeby dojsc do metro :) Chcialabym kiedys pojechac do Wawy, ale z jakims przewodnikiem, zebym sie nie zgubila przypadkiem :)

Młoda Ja się zawsze gubię w podziemiach. Niezależnie od miasta. Po prostu nie wiem gdzie mam iść i zawsze wychodzę ze złej strony :]
Uporałam się z prasowaniem. Ponad 2 godziny mi to zajęło i wyszło niestety tak średnio, bo ja wprawy nie mam... Do szpitala biorę więc te ubranka, które mi się udało najlepiej wyprasować.

20:44 Co tu taka cisza? :| Myślałam, że wejdę wieczorkiem i poczytam, a tu mój post w dalszym ciągu jest ostatni :|

Ostatnia edycja:
katerinka111 juz pewnie masz nowa fryzurke :)
mloda ja tez uwazam ze facet ktori robi badania dna nie szanuje kobiety.
ja tym bardziej tego nierozumie bo bylismy ze soba 1,5roku. narazie narzekam psiocze na ex ale to mi pomaga. i kiedys przestane jak inne dziewczyny na tym forum. wystarczy cofnac sie do tylu i poczytac posty terazniejsze i wczesniejsze. widac roznice. ja tez kiedys bede pisac weselsze posty i o czym innym bede pisac (o mojej Malutkiej, o wojnie w sadzie)

Ja dzisiaj bylam w szmateksie i kupilam co nieco dla mojej Malutkiej. ciuszkow ogolnie juz mi wystarczy ale nie moglam sie powstrzymac by czegos nie kupic. Kupilam np komplet do chrztu: sukieneczke+czapeczke+spodenki dalam za to 1,50zl. a wogule niewidac sladow uzytkowania. jak nowa wyglada. wiem ze jeszcze do chrzcin daleko ale... niech bedzie w szafie. ma naszyte biale kwiatuszki ale bede chciala tez doszyc rozowe rozyczki i pewnie te rozyczki mnie wiecej wyniosa :) jutro bede probowac wklejac zdjecia, to sie nieskromnie pochwale.
dzis juz niemam sily bo u nas dzis bylo goraco. a ja sie nachodzilam :)

ja golebi nie mam. ale za to jest gniazdo jaskolek+mlode tak wiec koncert jest od switu :)

hej dziewczyny . ja tylko na chwile bo nie mam zasilacza do laptopa jest w naprawie jutro bede miala wiec zajrze pwnie dopiero jutro wieczorkiem. ale pozniej juz bede czesto zagladac:d bo upały okropne nic mi sie nie chce to sobie na forum posiedze chociaz;*
anowi mi dzis siostra na szmateksie kupila sliczne ubranka dla malej wogole nie zniszczone jak nowe juz mam troche ubranek sliczne są:) jutro pojde z mama moze cos jeszcze wybierzemy :] mozna naprawde sliczne rzeczy kupic:)
ta pogoda jest okropna. upaly mnie dobijaja. :p no ale nie ma co narzekac:)

reklama
samasamotna niektorzy uwazaja ze niepowinno sie kupowac dla dzieci ciuchow ze szmateksu. ale ja wypiore je ze dwa trzy razy wyprasuje i bedzie. a w rzeszowie tyle szmateksow ze jest z czego wybierac. np kupilam tez polarowy grubszy pajacyk, w sklepie trzeba dac okolo 30-40zl a wszmateksie grosze.
u mnie juz grzmi moze popada bo strasznie parno.
zasilacz ci sie zepsul w laptopie?

Do góry