reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Samotna Matka- Samotna w ciazy?

Krropelka moja bratowa miala dokladnie taki laktator o jakim piszesz :) to bylo 7 lat temu, wiec nie wiem czy kupila bo byl tani, czy po prostu nie bylo innych, ale doskonale pamietam jak plakala jak musiala odciagac pokarm :/ a powaznie musza byc tej samej firmy ? Laktator mam firmy Tommee Tippee, a butelki wyszukalam w internecie ale jakiejs innej firmy, nie pamietam jak sie nazywa, ale skoro mowisz, ze musza byc tej samej firmy to gorzej, bo one sa chyba drozsze, nie wiem czy mi sie bardziej nie oplaci nowy laktator kupic :baffled:
Asuzana slyszalam juz o tych laktatorach Avent, podobno dobre, ale ja kupilam w promocyjnej cenie 100 zlotych:baffled: od kolezanki, myslalam ze bedzie dobrze, ale jak sie okazuje jest gorzej :)
Anowi ja tez mam ubranka do lekarza, na wyjscie i takie tam, a z pomoca kuzynki mam tez reszte ubranek :D dobrze miec kogos takiego, zawsze to jakies odciazenie od wydatkow :D
Gjoasia ja kupilam wozek od kolezanki z firmy GŻ Żabik czy cos takiego :) wyglada ladnie, ale jest dosc ciezki mam nadzieje ze jeszcze naucze sie go prowadzic :) Czasem mam wrazenie ze samochodem latwiej sie jezdzi niz tym wozkiem :)

reklama
slyszalam od mam duzo dobrego o firmie Tommee Tippee, dobra jest firma avent ale tt ma nowoczesniejsze rozwiazania. uzywalyscie np butelek (raczej kupie jedna antykolkowa) smoczki maja ksztalt zblizony do sutka. jak je oceniacie?

anowi82 z mlodym uzywalam Aventu bo karmilam sztucznie juz po 2 tygodniach bo nie mialam pokarmu. Butelki byly rewelacyjne bo nie mialam przeboju z kolkami itp. Tym razem tez nie bede ryzykowac i zainwestuje w Avent

hej dziewczyny dopiero zladowalismy w domku,bylismy za koscierzyna w takim fajnym osrodku.mala sie wybiegala a ja odpoczelam,cisza i spokój,chyba mi tego bylo trzeba.
nadrobilam zaleglosci i sporo tego od rana,
GJOASIA jesli chodiz o wozek poszukaj na necie ,ja kupilam z ogloszenia ostatnio gracco z fotelikiem i dalam 700 a w sklepie 1500zl wiec sporo zaoszczedzilam,'
MLODA1 jesli chodzi o butelke kup lepiej jedna aventa porzadna i bedziesz miala na dlugo,sprawdzona jest.
jes;i chodzi o pampersy to oryginalne sa teraz wpromocji w rosmannie za 45 zl.
twoje chumory to normalne ja tez tak mam raz energii mam za atrzech a za chwile moge lezec​

ABUNDZU dobrze ze masz swojego aspiranta
NEONKA nikt cie nie ocenial kazdy po prostu wyraza swoje zdanie
.MLODA1 zastanow sie z tymi tetrami czy wiecej nie wydasz na proszki i wode je piorac,jesli chodzi o laktator i ta tzw,strzykawe nie polecam,mialam zastoj to nawet to nie pomoglo i bolaly cycki jak cholera
ANOWI82 ja tez sie jakos zbieram psychicznie,rodzina ex zaoferowala duza pomoc kojec lezaczek ciuszki.bylam w szoku ale nie mam im odbierac radosci z wnuka:) wszyscy czekaja na kubusia.
czytalam o necie nawet pampersy mozna na alegro kupic w wiekszej ilosci i z pzresylka wychodzi tanio tylko trzeba szukac

mloda1 wydaje mi sie, ze te wszytskie laktatory, butelki sa tak robione by w obrebie jednej firmy wszytsko do siebie idealnie pasowalo. jesli kupisz cos innej firmy o zblizonych parametrach to moze Ci np. przeciekac. ja sosobiscie bym nie ryzykowala. i kupila dokladnie tej firmy. znalazlam na allegro butle do tego laktatora co masz.
butelki Tommee Tippee na Allegro - Wyniki wyszukiwania - Aukcje internetowe Allegro
anowi82 ja uzywalam od poczatku butelek avent. najpierw te male (nadal uzywam ich do picia) a potem kupilam kupki niekapki tez aventa - mozna do nich dokrecic nakretke od butli i wlozyc normalny smoczek. oststnio kupilam duza butle 330ml. jestem z nich bardzo zadowolona a Mlody lubi z nich pic.
ale przyznac sie musze, ze Filip mial pewnie ulatwione zadanie, bo ja go karmilam piersia tylko i wylacznie przez taka silikonowa nakladke (pomijajac to co bylo w szpitalu kiedy to zmasakrowal mi brodawki). karmilam go tak 6 m-cy w miedzyczasie popijal z butli moje mlkeo odciagane oraz NAN , kiedy bylam w szpitalu przez 4 dni i mialam narkoze. mojemu synkowi bylo obojetne czy pije z butli czy cycka i czy mleko mamy czy mieszanke :tak:
gjoasia zgadzam sie z Toba co do aventu. jest swietny. no a kolki to moj synus mial tylko, ze jeszcze zanim mialam laktator wiec niezalezne od butelek tylko tak o.
w szwecji wozki sa drozsze niz w polsce i jest zdecydowanie mniejszy wybor. ja nie moglam sobie wowczas pozwolic na sprowadzenie wozka z polski, bo zbankrutowalabym na transport. kupilam tutaj akta graco. w ponizszym linku jest pokazana spacerowka (ja mam model z zeszlego roku - brazowo zieloniasty)
http://www.akta.se/o.o.i.s/?template=../templates/pop.t&tmp_img=/cache/ttf/0eeb532ea0eee4a3d5.jpg
ja jestem z tego wozka bardzo zadowolona, bo jest bardzo skretny (da sie prowadzic i zakrecac jedna reka) i lekki. moim zdaniem tez ladnie sie prezentuje, bo podobaja mi sie 3-kolowce.
minus jest taki, ze nie ma pompowanych kol. akurat mi tutaj nie robi to roznicy, bo akurat drogi, chodniki sa w bardzo dobrym stanie.
nie ma on typowej budy tylko taki jakby wklad - nieco bardziej miekka i mniejsza bude. a do tego cieplutki spiworek. ta buda nie jest zbyt wielka, ale u mnie w sumie wszytsko selnilo swoje funkcje potrzebne na dany czas.

KRROPELKA ja tez jestm dobzre nastawiona do gracco.kolezanka miala i tak mi sie spodobal i tez byl sprowadzony z anglii .
ja tez moja corcie karmilam pzrez te silikonki bo tez mialam narkoze a potem mala cwaniara tylko pzrez nie chciala jesc ale aventa tez polecam.firma super
czy ten tommy teap to to samo co avent?

katerinka111 jaki masz model tego wozka akta graco? taki jak ten w linku co go wkleilam? tomme tipee to inna firma niz avent. ale ponoc takiej samej jakosci albo i nawet lepsza.

ja mam gracco travel tour de luxe z fotelikiem i baza. i pelnym wyposazeniem.
weszlam na ta stone i te ksztalty podobne do aventa,pierwszy raz spotkalam sie z ta firma ale mozna sprobowac jak mowisz ze dobra

reklama
hej dziewczyny..;((
wlasnie wrocilam z wesela musialam wczesniej zle sie czulam..
caly czas siedzialam i myslalam jak by to bylo jak by M ze mna był..
ehh teraz mam ochote zadzwonic,napisac do niego ...ciezko mi sie powstrzymac od tego ale wiem ze nie moge..;( wytrzymalam juz dwa miesiace nie piszac nic do niego ...nie dam rady chyba za ciezko mi jest.;(

Do góry