reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Samotna Matka- Samotna w ciazy?

wiesz czego nie zapomne jak mi brakowalo naprawd e na chleb nie mialam poszlam do opieki i tam co mi nie dali bo dochod przekroczyl o 3,60zl to mnie szlak trafil i plakalam ,
a panie sie uzeraly z jednym i drugim bo jeden kretyn nie chcial wegla na zime tylko 500zl.wiadomo ze na wino,a drugi mial isc kupic dzieciom ubrania i buty to odebral i policja go przywiozla nachlanego i zlozylam skarge gdzie sprawiedliwosc.
a pani na to pani ma dochod a oni zlotowki.jasne tyle ze ja nie wydaje fortuny na chlanie .................................:angry:
normalnie rece mi opadaja, nie wiem co napisac bo ie jestem w takiej sytuacji, ale serce mi peka, jak matka nie ma na jedzenie a oszusci czerpia zyski. znam przyklad jednej "znajomej".jej rodzice maja firme, ona pracuje u nich "na czarno" a po zasilek jezdzila nowym audii i beszczelnie podjezdzala pod drzwi osrodka pomocy spolecznej. a kobiety co mialy zrobic... nie miala przeciez zadnych dochodow. kur... wstydu nie miala!!!!!!!!

reklama
katerinka111 ja pamietam jak moja kuzynka musiala pisac jakies podania do gminy i po jakims czasie laskawie jej dali jakies grosze. a jej brat alkoholik poszedl i dostal od reki...
u mnie przy porodzie miala byc mama ex albo moja siostra. ale wkoncu nie byla ani jedna ani druga. mama ex miala powazne probley i byla calkiem uziemiona. a moja siostra miala wykupiony bilet na samolot na 11 listopad a Filipek sie pospieszyl i wylazl 8 :-). wiec przy porodzie byla ze mna kolezanka i to ona przeciela pepowine :tak:

katerinka111 ja pamietam jak moja kuzynka musiala pisac jakies podania do gminy i po jakims czasie laskawie jej dali jakies grosze. a jej brat alkoholik poszedl i dostal od reki...
u mnie przy porodzie miala byc mama ex albo moja siostra. ale wkoncu nie byla ani jedna ani druga. mama ex miala powazne probley i byla calkiem uziemiona. a moja siostra miala wykupiony bilet na samolot na 11 listopad a Filipek sie pospieszyl i wylazl 8 :-). wiec przy porodzie byla ze mna kolezanka i to ona przeciela pepowine :tak:
to tez zblizylo Was do siebie:) U mnie tez sie rwie moja przyjaciolka, zeby isc ze mna, ale boje sie, ze bede sie drzec i jej sie dostanie za nic i jeszcze ja strace z takiego powodu, a wiele razy w zyciu mi pomogla jak juz nie widzialam wyjscia z sytuacji:-)

tak jest i sie nie zmieni pzrez ich zasrane przepisy.ale wiecie co teraz sie nie dam i nie popuszcze,i bede skladac skargi ile sie da.skoro alkoholik moze dostac to ja za samym zwolnieniu tez z dwojka dzieci.

ja takich alkoholikow nie znosze i dla mnie to wrzody na dupie spoleczenstwa. ale tak to jest ,ze kurde uzalezniony to tak sie nakombinuje ,ze zawsze nakombinuje.. ja po jakims czasi na sama amfetamine wydawalam 50 zł dziennie ,a do tego jeszcze musialam kupic marihuane zeby jakos funkcjonowac i zapic to wszystko alkoholem zeby sie czuc w miare normalnie i wyciszyc paranoje... taa, dodam ze mialam wtedy 15/16 lat pierwsza klasa liceum w której miałam stuprocentowa frekwencje i zadnej lekcji nie opuscilam, nigdzie sobie nie dorabialam na boku, poza sprzatniem w domu za ktore kazałam sobie płacic.. kurde doszło nawet do tego ,ze mialam cennik od umycia talerza :baffled: i miesiecznie wyciagalam od rodzicow kolo 2500 zl. wiec z jednej strony rozumiem tego alkoholika jako osoba uzalezniona, a z drugiej strony uwazam ze system świadczen i sytem zdrowia dot. leczenia uzalezniej i resocjalizacji jest do bani. Zamiast wspierac tych co wychodza z nałogu i chca normalnie ulozyc sobie zycie to jak w zegarku kase takim popapranca i ich utwierdzaja w przekonaniu ze mozna sobie chlac na koszt spoleczenstwa. kiedys jak przeczytalam ile kosztuje przyjecie takiego alkoholika na SOR i wykonanie mu podstawowych badań to zdębiałam... a dla rodzacych nawet nie ma normalnego znieczulenia za darmo chyba ze dolarganem ,który moim zdaniem mozna sobie do dupy wsadzic co najwyzej. :baffled:

abundzu jak mozna wiedziec jak ty wyszlas z tego nalogu??? podziwim cie naprawde,bo ja tez mam towarzystwo ktore cos tam bierze ale u nich nie ma nadziei na koniec tak naprawde, bo chyba nie maja motywacji

gjoasia ja nigdy tego nie zapomne mojej kolezance. straszliwie sie balam porodu i bycia sama z tym wszytskim. a ona nie dosc, ze sie zdeklarowala, ze mnie zawiezie do szpitala o kazdej porze dnia i nocy (a szpital w ktorym rodzilam jest 40km od mojego miasta) to jeszcze jak wyszlo, ze ani mama ex ani moja siostra nie moga byc ze mna to ona sie na to zdecydowala. a to naprawde nie bylo dla niej latwe - sama miala 5 lat temu koszmarnie dlugi porod zakonczony kleszczami... brrr.... do dzis mi opowiada jak byla przerazona jak sie okazalo, ze zaczynam rodzic. a po drodze z przerazeniem obliczala, ze mam skurcze co 3 min. ale ogolnie moj porod ja podniosl na duchu. raz, ze personel i traktowanie rewelacja. warunki to takie, ze oczy na wierzch wypadaly (osobny pokoik, ktory wygladal jak pokoj calkiem niezlego hotelu). no i sam moj porod, ktory przebiegl blyskawicznie - to tez bylo dla niej mile zaskoczenie. a teraz sama jest w drugiej ciazy a ja bylam ogladac z nia jej maluszka na USG :-)

katernika zaszlam w ciąże ;-) ale i tak ro różnie bywało i nadal czasami jest ciężko i pod górkę, a głowa dalej chora więc się pilnuje na baczność. jak ktoś mówi o piciu albo narkotykach przy mnie to to strasznie odchorowuje. albo jakies takie glupie sytacje jak np. na laborkach do czegos uzywalismy strzykawek to ja potem chodzilam zmieta psychicznie i zmasakrowana. ale nie zaluje. bo wreszcie jestem człowiekiem, a jak słysze odgłosy dżungli to wiem ,ze to z tv, a kiedys to idac przez skwerek myślałam ,ze jestem w dolinie amazonki :-p

krropelka ja podczas porodu byłam sama.. ale mam nadzieje ze przy nastepnym juz bede sie miala na kogo drzeć i na kogo zwalać wine hehehe :)

Ostatnia edycja:
reklama
ja w czasach liceum tez mialam nieciekawe towarzystwo, prowadzilam baaaardzo rockowe zycie. ale jakims cudem w nic sie nie wplatalam. nawet nalog palenia papierosow uddalo mi sie rzucic.
abundzu pewnie jest silna babka. i ma silna wole i jak sobie powiedziala dosc to dosc. adas tez pewnie w tym ci pomogol. zastanawialas sie co bys robila jak zyla gdyby nie Adas?podobno jest tak ze niektorzy szybciej sie uzalezniaja

Do góry