reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Samotna Matka- Samotna w ciazy?

Milkada sluchaj generalnie termin na pierwszym na USG jest najbardziej realny ( ze wszystkich USG) ale lekarze chyba traktuja na podstawie OM. Sama sie w tym gubie. :-( Moj prowadzacy mowi ze termin mam na 21 czerwca, ale inny lekarz liczyl ze na 24, a z USG pierwszego 22. :eek:
Eh, nie wiem. A liczysz ruchy? Mi lekarz kazal. Jednak moj jest aktywny o pewnych porach wiec sie martwie, zawsze ok 5 rano jest mega wiercacy. :-) Ale potem usypia. A jak cellulit u ciebie? :-p

Asheara stosowalam przez pierwsze 6 mcy Bio-Oil (specjalny olejek na rozstepy dla ciezarnych z Anglii), ale potem przestalam i zaczelam uzywac tylko i wylacznie balsamu oliwkowego z Ziaji - bo nie swedzilam, jak wszystko inne. :-) Zreszta rozstepy to rzecz dosc genetyczna. :tak: A moja mama ani jednego nigdy nie miala. :sorry:

reklama
Ruchów nie liczę,bo mały do tej pory był bardzo ruchliwy,dzisiaj jakiś taki spokojniejszy jest :-).A jak się powinno te ruchy liczyć?
A co do cellulitu to troszkę się go pojawiło na udach i pupie :-(,i parę rozstępów też mam :-(,chod od samego początku smarowałam się oliwkami i balsamami dla kobiet w ciąży.Ale na szczęście nie jest ich dużo,i są malutkie :-).Więc nie będzie takiej tragedii :-).

Jejku co tu taka pustka dzisiaj :-(.
A mój synuś dzisiaj taki spokojniutki był że już myślałam że do szpitala będę jechać zobaczyć co się dzieje,ale na szczęście bo dość dużej dawce czekolady zrobił się ruchliwy :-),więc wszystko jest ok,spokojniejsza jestem :-).
No i tak dla porównania wklejam dzisiejsze zdjęcie brzuszka,sama robiłam foteczkę więc nie jest najlepszej jakości :-)

Jakiś taki mały się wydaje na stojąco :-).

Do tych szczuplejszych :szok: hahaha wcale nie :-).
W ciąży przytyłam 17 kg :sorry:,przed ciążą 58,5kg. Ważyłam się parę dni temu a teraz unikam wagi jak ognia,nie chce się przerazić .
A jak tam twoje samopoczucie ?

milkada moze wazysz troszke wiecej, ale zupelnie po Tobie nie widac! :tak: I brzunio naprawde zgrabny.

Samopoczucie? Hmmm.. no coz, dzisiaj nie tak wesolo.. jakos nie mam humoru. w Dodatku, strasznie boli mnie kregoslup :-(

A jak Ty sie czujesz?

Fizycznie ok :-). Gorzej psychicznie,samotnie...
Rodzice z bratem na wycieczkę pojechali i cały dzień sama w domku siedzę,więc myślę... Wydawać by się mogło że o eksie ale nie,brakuje mi kogoś ale nie jego,chciałabym poznać jakiegoś fajnego faceta który byłby dla mnie wsparciem,towarzyszem .... i ojcem dla Kubusia :-).
Wiem że mam na to jeszcze czas... Bo teraz to będę mieć swojego małego mężczyznę którym będzie trzeba się zając,ale takie dni jak dzisiaj są po prostu smutne... Ale bez łez na szczęście :-).

Pochwale się ciastem które dzisiaj z nudów upichciłam,pierwsze samodzielne :-):-):-).Galaretka jeszcze dobrze nie stężała na nim i troszkę się rozpływa ale nie mogłam się powstrzymać przed spróbowaniem :-).

milkada moja waga startowa jak zaszłam w ciąze to jakieś 44 kilo w ciązy skoczyło mi ponad 20 ;) ,a w ciągu trzech tygodni po porodzie spadłam poniżej 50 kilo i znowu sie ze mnie zrobila taka drobniutka dziewczynka, chociaż w ciązy to wyglądałam jak kuleczka :tak: i aktualnie sie wbijam spokojnie w spodnie które sobie szyłam na wymiar jak miałam 14 lat :-p
kabaretka ja mam 160 i też raczej zaliczam sie do tych drobniejszych ;) zreszta jak chce sobie kupic cos mniej wiecej na siebie to przeważnie idę do 5 10 15 albo innego sklepu gdzie maja dział dziecięcy i tam kupuje sobie na przecenach ciuchy bo jest dużo taniej :-p a ostatnio kupowałam Adaśkowi podkoszulek w H&M i upatrzyłam sobie tam taki to oto kapelusik zaznaczam dział dla chłopców ;P i okulary przeciwsłoneczne z diamencikami :-p wybaczcie jesli kogos uraże ale mam nadzieje ze mój syn nie bedzie się tak nosił :-D a ja lepiej sie czuje jako taka mała dziewczynka :-p chociaż przez to to albo patrza na mnie ze zgorszeniem albo mówią że starsza siostrzyczka :-p

Asheara z mojej strony cicho bo teraz Adaśko w domu to nawet nie ma za bardzo kiedy wejśc chociaż na chwilke poczytac forum albo pudelka :-p jak jest w żłobku to zawsze łatwiej wygospodarować troche czasu ;) a tak to mnie za bardzo absorbuje :-)

Załączniki

• DSC01457.jpg
    DSC01457.jpg
    38,8 KB · Wyświetleń: 36
Ostatnia edycja:
milkada az mi smaka narobilas :-)

a tak na marginesie.. jesli moge Cie spytac, dlaczego rozstalas sie z ojcem Kubusia? i kiedy to bylo?

abundzu - Ale ten Twoj Smok juz duzy! Mlody mezczyzna ;]
Tak na marginesie, masz NK lub cos takiego?

Ostatnia edycja:
reklama
mam photobloga na którym możesz zobaczyć inne zdjęcia Adaśka ;P Zdjęcie 40487294 - Fotoblog - skuldicat

Milkada jak chcesz to mogę ci dać przepis na bardzo proste ciasto tylko nie wiem kiedy bedziesz go mogła zjesc bo jest z orzechami i migdałami o ile nie zdążysz przed narodzinami :p

Ostatnia edycja:
Do góry