reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Samotna Matka- Samotna w ciazy?

abundzu prać ręcznie :szok::szok::szok: o matko,nie wyobrażam sobie tym bardziej po porodzie.A wiadomo ile takie maleństwo rzeczy potrafi ubrudzić :szok:. Na szczęście u mnie na żadne remonty się nie zapowiada bo rodzice jakiś czas temu odmalowywali i jest czyściutko :-).

A kabaretka to już chyba po przeprowadzce,ciekawe jak jej poszło :-).

W ogóle zastanawiam się co u AdiLea ? Pisałam do niej na priva już dawno,ale nic nie odpisuje? Stało się coś czy co,bo już nie wiem co mam myśleć :-(.

reklama
Witam wszystkie mamusie!
bezsenna faktycznie ciekawy zbieg z tym pazdziernikiem. czas mi sie nie dluzy jestem juz taka ze zawsze musze sobie znalezc cos do roboty. dziewczyny ktore swoje dzidziusie jeszcze maja w brzuszku - niewiem z jednej strony juz bym tez chciala tulic swego synka. ale z drugiej strony dobrze ze mamy czas oswoic sie z nowa sytucacja poukladac sobie swiat i w ogole. milkada, bezsenna i innym dziewczynom ktore juz niedlugo zobacza swoje pociechy wytrwalosci i duzo usmiechu!
moja siostra choc mlodsza ode mnie ma juz dwoje dzieci. i potwierdzam to co pisza mamy o swoich maluszkach. agazoja, kropelka, asuzana i wszystkie ktorych nie wymienilam. nieraz trzeba cos odpuscic (obiad, sprzatanie) bo np maly zabkuje. siostry syn lukasz mial rok jak naraz postanowily mu wyjsc cztery zeby nameczylo sie dzieciatko/

ciesze sie bardzo ze moja siostrzyczka mi pomoze, mam wielkie szczescie wiadomo dwoje dzieci to o wiele wiecej ode mnie wie. i dzieki niej mam wiekszosc dla seweryna.

dziewczyny a jak Wam sie udaje ( a moze nie?) z zakupami dla swych pociech. ja nieraz nie moge sie oprzec pokusie i ...... juz kupilam np kocyk body. sweterek dla maluszka i dwa komplety tj spioszki+kaftanik. narazie kupilam i zawiozlam do siostry.

dolozylam do reszty. na poczatku bylam przerazona jak sobie poradze bo to moje pierwsze dziecko i jeszcze w dodatku okazalo sie ze bede seweryna wychowywac sama. moja kochana siostrzyczka wziela mnie taka zaryczana wywalila wszystko z szaf dla dziecka tj ciuchy rozki kocyki i powiedziala ze mam sobie to poukladac. i faktycznie mi pomoglo bo tak jak mowila z tym wszystkim mozemy naraz i troje wychowac. i posortowalam i zagladam tam albo kupie cos dla seweryna jak mnie smutek dopada. i biore sie w garsc. troche kupuje z wyprzedazy wiosennej bo ja urodze jesienia (oby tak bylo) wiec ok/ a wy dziewczyny jak sobie radzicie?

mam prosbe do agazoja moglabys mi wyslac ten kalkulator? z gory dzieki.

dziewczyny moze ktoras z Was starala sie o zwrot pieniedzy za utrzymanie was trzy miesiace przed i trzy miesiace po porodzie?na to tez jest kalkulator? prosze podzielcie sie doswiadczeniem jesli ktoras z Was takie ma.
dziekuje

Witajcie w dzien dziecka!!! :-)

Buziaki dla dzieciaczkow narodzonych i jeszcze tych w brzuszkach. :happy:

Milkada u mnie przeprowadzka polegala glownie na przewiezieniu rzeczy do nowego mieszkania, w tym tyg bede sprzatac i wypakowywac i ogarniac. Bardzo mnie to cieszy, bo bede zajeta, ale z drugiej strony wiem, ze nie wiele sama dam rady, bo kregoslup strasznie mi siada. Na szczescie moja ukochana babcia ma przyjechac mi pomoc, a ona ma wiecej energii niz ktokolwiek kogo znam.
Tez wyslalam wiadomosc do AdiLei i tez nie odpisala... Hmm.. ciekawa jestem co sie z nia dzieje.
Podziwiam twoj spokoj, ja jecze od kilku dni, ze chce by maly sie juz urodzil. :-) Chociaz tak naprawde w tym tygodniu moze jeszcze posiedziec. Wizyta u lekarza w srode - zobaczymy :-p

I coraz bardziej sklaniam sie do imienia Mikolaj :tak:

Mam pytanko do milkady: w poprzednich postach prosilas innych forumowiczki jak wyliczyc koszty utrzymania trzy miesiace przed i trzy po porodzie. dowiedzialas sie moze cos? jak to wyliczac? jak cos wiesz napisz dzieki

Mam pytanko do milkady: w poprzednich postach prosilas innych forumowiczki jak wyliczyc koszty utrzymania trzy miesiace przed i trzy po porodzie. dowiedzialas sie moze cos? jak to wyliczac? jak cos wiesz napisz dzieki

Wiesz co chyba mnie z kimś pomyliłaś,bo na ten temat nic się nie dowiadywałam. Ale wydaje mi się że wchodzą w to koszty utrzymania Ciebie czyli lekarz,leki ,dieta jeżeli masz jakieś specjalne wskazania,ubrania ciążowe,opłaty mieszkaniowe itp :-).Wszystko co związane z ciąża i wydatkami wynikającymi z niej :-).

W ogóle co tu taka cisza dzisiaj??? Mnie dzień zleciał na przygotowaniu się do jutrzejszego egzaminu z anatomii,stresuję się nim troszkę ale mam nadzieje że wszystko dobrze pójdzie :-).
Miłej nocki życzę :-)

Hej:-).
Wpadłam zyczyc naszym dzieciaczkom wszystkiego naj naj:-).
U nas dobrze, ostatnio (tfu tfu) coraz lepiej sie uklada;-). Dostałam sie do wymarzonej szkoły a Hania zdrowieje i swietnie sie rozwija. Pozew o odebranie praw w sadzie:-p. Wiec wszystko idzie ku lepszemu. Nadrobie jak znajde chwilke. Milej nocy:tak:.

AdiLea martwilysmy sie o ciebie!!! Dobrze ze jestes, wracaj bo tesknimy za toba.

Ja dzis mam caly dzien okropne skurcze, bole podbrzusza, klucia w macicy, a skurcze tak bolesne ze wahalam sie czy do szpitala nie jechac. I nie wazne w jakiej pozycji jestem, one potrafia mnie w pol zgiac. Ale sa nieregularne wiec juz sama nie wiem, co mam o tym myslec...

reklama
Do góry