reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Samotna Matka- Samotna w ciazy?

abundzu prać ręcznie :szok::szok::szok: o matko,nie wyobrażam sobie tym bardziej po porodzie.A wiadomo ile takie maleństwo rzeczy potrafi ubrudzić :szok:. Na szczęście u mnie na żadne remonty się nie zapowiada bo rodzice jakiś czas temu odmalowywali i jest czyściutko :-).

A kabaretka to już chyba po przeprowadzce,ciekawe jak jej poszło :-).

W ogóle zastanawiam się co u AdiLea ? Pisałam do niej na priva już dawno,ale nic nie odpisuje? Stało się coś czy co,bo już nie wiem co mam myśleć :-(.

reklama
Witam wszystkie mamusie!
bezsenna faktycznie ciekawy zbieg z tym pazdziernikiem. czas mi sie nie dluzy jestem juz taka ze zawsze musze sobie znalezc cos do roboty. dziewczyny ktore swoje dzidziusie jeszcze maja w brzuszku - niewiem z jednej strony juz bym tez chciala tulic swego synka. ale z drugiej strony dobrze ze mamy czas oswoic sie z nowa sytucacja poukladac sobie swiat i w ogole. milkada, bezsenna i innym dziewczynom ktore juz niedlugo zobacza swoje pociechy wytrwalosci i duzo usmiechu!
moja siostra choc mlodsza ode mnie ma juz dwoje dzieci. i potwierdzam to co pisza mamy o swoich maluszkach. agazoja, kropelka, asuzana i wszystkie ktorych nie wymienilam. nieraz trzeba cos odpuscic (obiad, sprzatanie) bo np maly zabkuje. siostry syn lukasz mial rok jak naraz postanowily mu wyjsc cztery zeby nameczylo sie dzieciatko/

ciesze sie bardzo ze moja siostrzyczka mi pomoze, mam wielkie szczescie wiadomo dwoje dzieci to o wiele wiecej ode mnie wie. i dzieki niej mam wiekszosc dla seweryna.

dziewczyny a jak Wam sie udaje ( a moze nie?) z zakupami dla swych pociech. ja nieraz nie moge sie oprzec pokusie i ...... juz kupilam np kocyk body. sweterek dla maluszka i dwa komplety tj spioszki+kaftanik. narazie kupilam i zawiozlam do siostry.

dolozylam do reszty. na poczatku bylam przerazona jak sobie poradze bo to moje pierwsze dziecko i jeszcze w dodatku okazalo sie ze bede seweryna wychowywac sama. moja kochana siostrzyczka wziela mnie taka zaryczana wywalila wszystko z szaf dla dziecka tj ciuchy rozki kocyki i powiedziala ze mam sobie to poukladac. i faktycznie mi pomoglo bo tak jak mowila z tym wszystkim mozemy naraz i troje wychowac. i posortowalam i zagladam tam albo kupie cos dla seweryna jak mnie smutek dopada. i biore sie w garsc. troche kupuje z wyprzedazy wiosennej bo ja urodze jesienia (oby tak bylo) wiec ok/ a wy dziewczyny jak sobie radzicie?

mam prosbe do agazoja moglabys mi wyslac ten kalkulator? z gory dzieki.

dziewczyny moze ktoras z Was starala sie o zwrot pieniedzy za utrzymanie was trzy miesiace przed i trzy miesiace po porodzie?na to tez jest kalkulator? prosze podzielcie sie doswiadczeniem jesli ktoras z Was takie ma.
dziekuje

Witajcie w dzien dziecka!!! :-)

Buziaki dla dzieciaczkow narodzonych i jeszcze tych w brzuszkach. :happy:

Milkada u mnie przeprowadzka polegala glownie na przewiezieniu rzeczy do nowego mieszkania, w tym tyg bede sprzatac i wypakowywac i ogarniac. Bardzo mnie to cieszy, bo bede zajeta, ale z drugiej strony wiem, ze nie wiele sama dam rady, bo kregoslup strasznie mi siada. Na szczescie moja ukochana babcia ma przyjechac mi pomoc, a ona ma wiecej energii niz ktokolwiek kogo znam.
Tez wyslalam wiadomosc do AdiLei i tez nie odpisala... Hmm.. ciekawa jestem co sie z nia dzieje.
Podziwiam twoj spokoj, ja jecze od kilku dni, ze chce by maly sie juz urodzil. :-) Chociaz tak naprawde w tym tygodniu moze jeszcze posiedziec. Wizyta u lekarza w srode - zobaczymy :-p

I coraz bardziej sklaniam sie do imienia Mikolaj :tak:

Mam pytanko do milkady: w poprzednich postach prosilas innych forumowiczki jak wyliczyc koszty utrzymania trzy miesiace przed i trzy po porodzie. dowiedzialas sie moze cos? jak to wyliczac? jak cos wiesz napisz dzieki

Mam pytanko do milkady: w poprzednich postach prosilas innych forumowiczki jak wyliczyc koszty utrzymania trzy miesiace przed i trzy po porodzie. dowiedzialas sie moze cos? jak to wyliczac? jak cos wiesz napisz dzieki

Wiesz co chyba mnie z kimś pomyliłaś,bo na ten temat nic się nie dowiadywałam. Ale wydaje mi się że wchodzą w to koszty utrzymania Ciebie czyli lekarz,leki ,dieta jeżeli masz jakieś specjalne wskazania,ubrania ciążowe,opłaty mieszkaniowe itp :-).Wszystko co związane z ciąża i wydatkami wynikającymi z niej :-).

W ogóle co tu taka cisza dzisiaj??? Mnie dzień zleciał na przygotowaniu się do jutrzejszego egzaminu z anatomii,stresuję się nim troszkę ale mam nadzieje że wszystko dobrze pójdzie :-).
Miłej nocki życzę :-)

Hej:-).
Wpadłam zyczyc naszym dzieciaczkom wszystkiego naj naj:-).
U nas dobrze, ostatnio (tfu tfu) coraz lepiej sie uklada;-). Dostałam sie do wymarzonej szkoły a Hania zdrowieje i swietnie sie rozwija. Pozew o odebranie praw w sadzie:-p. Wiec wszystko idzie ku lepszemu. Nadrobie jak znajde chwilke. Milej nocy:tak:.

AdiLea martwilysmy sie o ciebie!!! Dobrze ze jestes, wracaj bo tesknimy za toba.

Ja dzis mam caly dzien okropne skurcze, bole podbrzusza, klucia w macicy, a skurcze tak bolesne ze wahalam sie czy do szpitala nie jechac. I nie wazne w jakiej pozycji jestem, one potrafia mnie w pol zgiac. Ale sa nieregularne wiec juz sama nie wiem, co mam o tym myslec...

reklama
Do góry