reklama
Moge sie mylić ale jak ja dopytywalam to zabezpieczenie jest 3 miesiace przed porodem i 3 po. Powiem Wam, ze ostatnio glupie zapalenie spojowek u dziecka + uzupełnienie zapasów do apteczki np spray na oparzenia, mig i nie ma 100zł w poprzednim miesiucu 2x antybiotyk w odstępie 2 tygodni ;/ ale kasy poszło. A ja głupia zgodzilam sie na 450 alimentow, zeby sie nie szarpac w sądzie nie powtarzajcie mojego błędu
Asteraki
Fanka BB :)
Co pół roku można składać wniosek o zmianę kwoty alimentów.A ja głupia zgodzilam sie na 450 alimentow, zeby sie nie szarpac w sądzie nie powtarzajcie mojego błędu
@tajlandd to zabezpieczenie jest zawarte w artykule 142 kodeksu rodzinnego i opiekuńczego. W ciąży masz prawo do bezpłatnej gminnej pomocy prawnej.
Asteraki
Niemniej zdarza się, że dłużnik albo pracuje na czarno albo w inny sposób ukrywa dochody, wtedy z wyrokiem udajesz się do komornika. Jeśliby egzekucja okaże się bezskuteczna to dostaniesz* alimenty z funduszu alimentacyjnego. Naprawdę nie ma się co patyczkować i wycofywać z żądań, bo dziecko ma swoje potrzeby, a obowiązkiem ojca jest je zaspokajać.
*Dochód na osobę nie może przekraczać 725 zł.
*Dochód na osobę nie może przekraczać 725 zł.
Większość facetów rezygnuje z pracy albo ukrywa dochody żeby nie płacić albo płacić tyle co nic. Nie ma się co szczypac te pieniądze są dla dziecka a utrzymanie dziecka kosztuje a to czynsz jest dzielony na pół połowa matka i połowa dziecko , a to pieluchy,, kremy i in.
reklama
Asteraki
https://www.babyboom.pl/forum/temat/problemy-wspolczesnych-polek.90960/ Dziewczyny proszę, zajrzyjcie w wolnej chwili i piszcie co myślicie.
Podziel się: