reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Samotna Matka- Samotna w ciazy?

Będę wnosić też o spotkania w mojej obecności a nie na wyłącznośc ze względu na ich przeszłość z terapiami od nakrotyków .. i jego pobytu w ośrodku.

reklama
Biorąc pod uwagę tylko jego przeszłość, oczekiwania jakie zawarli są z kosmosu. Bosh, byle tylko na złość drugiemu człowiekowi. Może się zdarzyć, że ktoś z opieki będzie chciał Cię odwiedzić i sprawdzić warunki w jakich żyjecie, nie ma się co bać tych wizyt, muszą zweryfikować informacje.

Eh masakra jakaś. Też nie mam jeszcze ustalonych widzen. Za to rozprawa o alimenty na 5 marca dosłownie jestem przerażona. I też ojciec jak tylko wniosłam pozew zacząl się interesować i też mam problem z jego matka..

No ja też mam problemy z jego matką. Jutro piszę odwołanie i idę do adwokata z gimny żeby sprawdziłczy wszystko dobrze napisałam :)

ASIAP84` jeśli można wiedzieć jaką kwotę wpisałaś w alimentach ? Ja słyszałam,żeby pisać 100-200 zł. więcej bo sąd i tak zaniża...

@tajlandd kto Ci takich rzeczy nagadał? Wysokość alimentów jest ustalana indywidualnie w oparciu o potrzeby dziecka, wysokość dochodów pozwanego i kilku innych czynników, ale już nie chce mi się rozpisywać. Przy czym pamiętaj, że opieka to też Twój wkład w wychowanie dziecka.
@Asiap84 no tak właśnie działa pismo z sądu. ,,Przypominają sobie" na potrzeby procesu.

Ja jeszcze splacam kredyty które mieliśmy spłacac razem.. A co dzisiaj były wymyślil że chce czynnie brać udział w wychowaniu "jego, naszej córki" i czy mógłby kiedyś zostać u nas na noc. Poprostu mnie zatkało. 2 tygodnie przed rozprawa..

Ja nie mam jak iść do pracy bo jestem w 2 ciąży i będziemy mieli 2 dziecko. Dlatego myślałam nad kwotą 500 zł. Z tym że on nie pracuje od kąd się wyprowadził ode mnie . ..

reklama
To będą alimenty na 2 dzieci.. O alimenty na drugie dziecko możesz złożyć nawet przed porodem i zabezpieczenie kobiety w ciąży i dziecka skoro was zostawił.. A to że nie pracuje to nie ma znaczenia to sąd orzeka ile będzie alimentów.. A jeżeli nie będzie płacił to będzie z funduszu alimentacyjnego.. Jest nawet program do obliczenia kosztów utrzymania dziecka.. Nie patyczkuj się z nim..

Do góry