reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Samotna Matka- Samotna w ciazy?

Rozumie Cie bo samotnosc jest okropna. Dlatego tez obawiam sie ze jesli tatus uzna swoje dziecko to bedzie przychodzil do dziecka i ja nawet nie wiem jak sie wtedy powinnam zachoeac. To sa trudne sytuacje. Czasami zazdroszcze para ktore sa szczesliwe i wspieraja siebie, takie kochajace sie rodzinki.

reklama
Mimisamotna słyszałam że tak robią nieraz dziewczyny, ale nie znam się na tym dokładnie no ale to jest hipotetycznie i tak wskazany ojciec czyli przy np wydaniu paszportu i tak muszą oboje rodzice podpisać. A na początku dziecko i tak jest takie małe że jest z matką, ojciec najwyżej może odwiedzać, ja do tej pory tylko alimenty robiłam, ale już przy alimentach jest wskazanie że syn przy matce, a u Ciebie chyba można od razu wystąpić o ograniczenie praw bo wypiera się dziecka nie dokłada do badań itp, a niektóre dziewczyny od razu występowały o odebranie praw. Było mi przykro jak odszedł i jeszcze bardziej że odwrócił się od syna, ale nigdy nie zabiegałam o kontakty, ma jeszcze prawa rodzicielskie no ale na razie syn tylko przebywa ze mną albo z babcią a przed szkoło wystąpię o odebranie praw i z głowy. No ale nie jestem ekspertem w tych sprawach i każdy postępuje jak uważa.
kooska29 czasami życie potrafi zaskakiwać też pozytywnie, ale pamiętaj żeby coś zacząć trzeba coś skończyć, musisz przestać kochać jednego żeby pokochać innego.

Dzieki jaimis, mysle ze narazie nie bede sie zastanawiac co z tatusiem. Do stycznia poczekam. Moze wtedy gdy juz urodze to pomysle o tym. Kazdy jest kowalem swojego losu i skoro on tak wybral to jego sprawa.
Na sile czlowieka sie nie zmieni. Bedzie ciezko ale jak czytam ze dajecie wszystkie tu dziewczyny rade i ile radosc niosa ttakie dzieciaki to czekam na ten czas kiedy przytule moje dziecko

Mimisamotna dasz radę bo co masz nie dać, musisz sobie powtarzać mądrości w stylu: co nas nie zabije to nas wzmocni ;-) Ale jedno Ci powiem twoje życie po urodzeniu dziecka będzie jak by ktoś je podniósł kilka razy potrząsnął i postawił do góry nogami :-D:-D:-D a ja wtedy odkryłam że dopiero wszystko jest na swoim miejscu i tego samego ci życzę :tak:

Ostatnia edycja:
Czesc samotne mamusie. U nas troche radosci, troche smutkow. Nie moge sie doczekac dnia, gdy juz te wszystkie zle emocje odejda a byly nie bedzie wplywal na mnie.
Milego weekendu <3

Czesc wszystkim.
DzIec dobrze, badania srednio co 3 tygodnie qiec kolejne 16 pazdziernika.
Mam nadzieje ze tym razem ulozy sie w taki sposob ze bedzie mozna zrobic usg 4d.
Od 2 dni dopadlo mnie jakies przeziebienie i juz nie wiem co zrobic. Poki co nie biore lekarstw ale zarazide do apteki moze cos mi poradza bo ilez mozna chorowac:)
Pozdrawiam i mrozny ale sloneczny poranek

Mimisamotna no ja byłam potwornie raz chora w ciąży wpisałam w necie wszystkie naturalne metody wyszukałam i je stosowałam najbardziej pamiętam sok z cebuli, jeszcze wtedy byłam z ojcem dziecka i mówił że jak idzie się do nas do mieszkania to już na korytarzu czuć jak śmierdzi cebulą ja nic nie czułam aż któregoś ranka się obudziłam i poczułam ten smród i od tej pory jakoś nie mogę się z powrotem przełamać do tego soku :zawstydzona/y: Najlepiej to wyleżeć, a jak już lepiej?
kooska29 nie daj się smuteczką :-)

reklama
Dzieki. Jaimis juz. Lepiej Cala niedziele przespalam ale pomoglo. Chodze do pracy choc jeszcze mam katar ale podobno katar to nie choroba wiec co tam:)
Psychicznie czuje sie dovrze a to najwazniejsze.
Co u Ciebie i twojego Patryka?

Do góry