reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Samotna Matka- Samotna w ciazy?

reklama
mlodaszczesliwamama fakt nie tylko uzaleznienie ma na to wplyw. no ale wazne ze my robimy to co najlepsze dla naszych dzieci i ze zawsze na nas moga polegac:tak::tak:
DOBRZE NAPISANE :)

na naszych exow trzeba miec poprawke nie ma co ukrywac ,moj tez ma problem ale jesli chodzi o kontakty z mlodym i wspolnie spedzony czas nie narzekam ,graja w pilke plac zabaw i zabawy w domku ,kubus rosnie w oczach a ex ma coraz mniejsze obawy jesli chodzi o opieke i dogaduja sie swietnie takze to najlepszy znak ze mlodemu nie dzieje sie krzywda

a my w tygodni po prostu na wielkich obrotach ,szkola jakas praca dodatkowo ,lekcje modlitwy itp i ten wekend byl boski , z corcia na dzwoneczku w kinie bylismy, bajka super :) a naczosy jescze lepsze hehheeh ,tance zaliczone, spotkania ze znajomymi rowniez i naprawde nie pamietam kiedy sie tak odprezylam :) i nabralam sily na dalsze tygodnie :)

fikuseke ogloszenie smiechu warte hehehhe ale jak licytuja heheheh a jak sie nie zlozy to zonk

katerinka u mnie w tyg to samo... praca, przedszkole, dom... spacery poki pogoda...
super ze dzwoneczek fajny, my planujemyw nast weekend bow tyg seanse sa za wczesnie....

katerinka u mnie w tyg to samo... praca, przedszkole, dom... spacery poki pogoda...
super ze dzwoneczek fajny, my planujemyw nast weekend bow tyg seanse sa za wczesnie....

u nas poza wekendem czas leci jak szalony ale i fajnie ze pogoda jeszcze takze spacer przed snem tez musi byc :)
ja sie ciesze ze jest co robic, dorabiam jeszcze u kumpeli w sklepie takze jak jest potrzeba to ide i zawsze pare groszy

a dzwoneczek super:) bardzo mi sie podobalo a mloda zachwycona ,uwielbia ,kiedys bylismy na 1 czesci i tez fajne :) mloda juz czeka na nastepna bajke ale pewnie nie predko to bedzie , bo to interes jak nic , ale mama obiecala to poszlismy hehehe:)

KATERINKA FAKT, kino kosztuje neistety... ale raz na jakis czas fajna sprawa.
ja zaluje ze w cinema promocje sa tylkow tygodniu w srody i bilety po 14 zl.... bo ja nie mam jak w srode chodzic z nia do kina...

młodaszcesliwamama ja też sama przechodze ciażę nie martw się . Właśnie zaczelam 7 miesiac niejest tak zle. Ja z ojcem dziecka też nie mogę sie dogadać, ale nie jest to ważne. Jak to wytrzymuję? To proste myślisz o sobie i swoim maleństwie. Czsami bywaja chwile zwątpienia że nie chcesz byc już sama i chciałabyś się przytulić i poczuć bezpieczną, ale najważniejsze jest wsparcie rodziny takie jak ja mam. Oni dają mi siłę do walki ze wszystkim. Od początku ciąży mam problemy z ojcem małej a jednak nie jestem z nim. Dlaczego? Okazało się ze wolę mieć mniej problemów i mieć tylko małą a nie dużego chłopca który wykańczałby mnie psyhicznie. On nie pije za często, ale lubi mnie nekać różnymi telefonami i sms ubliżającymi kobiecie. Tekst o usunięciu ciąży w 4 miesiący były najlepsze, co niezwłocznie zgłosiłam dzielnicowemu. Do tego dochodza jego nagrania jak rozmawiamy wszystko po to aby uniknąć odpowiedzialności za dziecko w sądzie na sprawie jaka zostanie wytoczona przeciw niemu o ojcostwo. Na koniec jak to dodał wrobiłam go w ciaży a on biedny nie mógł się bronić chociaż sam przyznał na początku że to był jego cel abym zaszła w ciażę bo tylko w taki sposób mogłby mnie utrzymać przy sobie. Nie dałam sie i ty też sie nie poddawaj. Mamy teraz dla kogo żyć i chociaż nie bedzie łatwo zapewnić byt naszym maleństwon i namsamym to warto przejść to bo dziecko zawsze kocha bezwarunkowo. Kocham tą swoją małą dziewczynkę która jest jescze we mnie o którą walczyłam biorąc leki bo miałam ciażę zagrozona. Wszystko jakos przeszło i Ty dasz sobie radę. Pamietaj uśmiechna twarzy i pozytywne patrzenie na swiat. Dzidzia własnie kopie a ja uśmiecham się jak to czuję i pomyśleć że już w styczniu przytulę moją dziewczynkę jest najwieszą nagroda dla mnie za ten samotny czas. Tak na dobrą sprawę kto napisał ze całe zycie mamy być same. Jest wielu meżczyzn którzy daliby wszystko aby jego kobieta była w ciaży i aby mógł się cieszyc tym faktem. Sama znam takiego faceta. Jest 40 letnim singlem bez własnej rodziny. Niestety brak chemi pomiedzy nami dlatego nie jesteśmy razem pomimo iż on by chciał. Jak widac pomimo iż mam 33 lata nie poddaje sie a Ty jesteś dużo młodsza jeszcze ułożysz sobie zycie zobaczysz:-)

Pozdrawiam wszystkie samotne mamy Anna

a33 ale bynajmniej masz z kim pogadac:) fajnie ze sobie radzisz i idziesz do przodu i oby tak dalej , wiele z nas to przeszlo , wiadomo kryzyz zawsze moze wrocic ,ale naprawde nie raz lepiej w pojedynke niz sie uzerac bez konca

olka u nas w kinie wtorki za 11 zl w godzinach szkolnych gdzie mloda ma angielski dodatkowy w ramach terapi takze mi szkoda godziny , bo normalnie godzina anglika 40 zl :szok: ,

KATERINKA FAKT, kino kosztuje neistety... ale raz na jakis czas fajna sprawa.
ja zaluje ze w cinema promocje sa tylkow tygodniu w srody i bilety po 14 zl.... bo ja nie mam jak w srode chodzic z nia do kina...
my mamy blisko mutlikino i tam sa fajne promocje,w tygodniu i weekand, w niedziele bylismy na bilecie rodzinnym po 14 zl, to chyba nie za drogo?nie wiem bardzo rzadko chodze niestety do kina

my mamy blisko mutlikino i tam sa fajne promocje,w tygodniu i weekand, w niedziele bylismy na bilecie rodzinnym po 14 zl, to chyba nie za drogo?nie wiem bardzo rzadko chodze niestety do kina

tanio tanio") u nas w 3d 20 na znizke i 25 normalny i co mnie rozmieszylo po 2 zl na glowe okulary heh
ale moglabym tez dojechac do multi ale podroz droga wiec na jedno wyjdzie ech

reklama
mlodaszczesliwamama wiesz człowiek uzależniony nie może być dobrym opiekunem... ja sobie tłumaczę że lepiej jeden opiekun kochający niż dwoje zagubionych rodziców... no jakoś tam sobie trzeba tłumaczyć ;-) a człowiekowi uzależnionemu na siłę się nie pomoże on sam musi chcieć się zmienić, też się łudziłam że moja miłość go zmieni skoro się tak kochamy, g... prawda to on sam musi się chcieć zmienić, możesz siebie za to pomóc popracować nad swoją samooceną i asertywnością :tak: wiesz mi dziecko dało, radość, nowy lepszy sens życia :tak: już wiele razy to pisałam mój syn to najlepsze co mnie w życiu spotkało :tak:
a33 niezły tatulek :wściekła/y:

Do góry