reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Samotna Matka- Samotna w ciazy?

jaimis- noo to jest troche przerażajace ile sie wydaje na dziecko ale ja dopiero zaczynam 4 msc a juz mam prawie cala szafke pelna ubranek, jakies sliniaczki, kocyk i nawet w reczniczki z kapturkami zainwestowalam;p. poki jeszcze nie odczuwam tak tych wydatkow to sama radosc kupowac malutkie rzeczy;p haha, pozniej bedzie gorzej..

reklama
ja dzisiaj dokonalam rzeczy ktora pozwoli mi na jakis czas byc nie zalezna od kogos , sama klikalam w tego kompa i wogole ale mam i wiem ze mozna i teoretycznie zaden chlop nie jest mi do szczescia potrzebny i naprawde warto walczyc o swoje co by to nie mialo byc tak naprawde :)

ravenalka dzisiaj rano kubus szedl ok potem sie pozegnal bez placzu i bylo po ,bylam dzisiaj po 14 i tak krzyczal z usmiechem mama mama i jest ok i pani dyr pokazala ok dzisiaj :) a tak mnie tulil ze o matko :)

moje dzicie zaprowadzone,przebralam go i pszedl z pania na sali,ja z tobolami (posciela,pizama i recznikiem) za nimi :-D w sali dalam to pani a Alan juz sie bawil wiec nawet pozegnania nie bylo:-) ide gdzies kolo 15 po niego:-D

a mój tam ciągle pieluchosikacz a jak się do przyszłego roku nie wyrobi????? u nas jest fajne żłobko-przedszkole można nawet dzieci na ileś godzin tylko zostawiać i z pieluchami nie robią problemu i podobno nie jest drogie ale niestety na innym osiedlu i babcia nie jeździ samochodem i więcej zachodu by było z zawożeniem niż to warte

Mój Kubul zaczął robić na nocnik jak miał 2 lata i 2 miesiące. Wcześniej go nie sadzałam, bo nie chciał, piszczał, więc nie było sensu tego robić na siłę. A jak już polubił nocnik, to sam go sobie przynosił, zdejmował majtki i robił siku. W tym czasie też zaczęłam zdejmować mu pieluchę na noc, potem zakładałam tylko na dwór i jakoś poszło. Macie jeszcze czas :happy:

Fikusek Fajnie, że Alan się dostał do przedszkola :happy: Czekamy na relacje z pierwszego dnia ;-)

katerinka, fikusek to świetnie:-) Maja mi dziś rano popłakiwała i marudziła, ale wydaje mi się, że to nie przez przedszkole, a przez katar, chyba mi w nocy zmarzla:dry:. W przedszkolu buziak na pożegnanie i poszła do dzieci:-)

bezsenna a jak Kuba sobie radzi?

mlodaszczesliwamama temat już nie raz przez nas wałkowany tutaj czym mniejsze dziecko tym ładniejsze i mniej zniszczone rzeczy w lumpkach są ja naprawdę niektóre ubranka po kilka razy zakładałam bo tyle tego miałam zanim to wyprałam i wyprasowałam to już powyrastał :-) teraz ja chodzę jak jest największa przecena i kupuję nawet większe rzeczy spodnie za 2 zł mogą w szafie poczekać :-) a wczoraj sobie 2 ładne bluzeczki kupiłam a już dla siebie to rzadko coś znajduję i spodenki dla małego i cały zakup 9,50 zł :-)
fikusek1988 no to dzielny chłopak !!! a kiedyś tak wieczorkiem przypomniała mi się ta sprawa z dzieckiem co wypadł z okna aż łzy mi się pokręciły, od kiedym ma dziecko zdarza mi się popłakać jak takie rzeczy się słyszy :-(

jamis z Michalkiem juz wszytko dobrze,usmiechniety,nozka jeszcze w gipsie ale wesoly chlopak z niego:)

Odebralam Alana po 15 pani mowila ze wcale nie plakal ,wszytko zjadal,ladnie poszedl spac,ladnie sie bawil,i nie chcial wracac ze mna do domu:-D i nie moze sie doczekac jak znowu pojdzie do przedszkola:D

fikusek to super a właściwie 2 razy super z Alankiem życzę żeby my zapał do przedszkola nie oklapł, a z Michałkiem jchwila nieuwagi i nieszczęście gotowe, mój jest na etapie gniazdek niby mam zatyczki ale nieraz na szybko coś i nie zamknę :angry:

reklama
jaimis- no ja tez szukam ubranek dla maluszka po lumpach;) czesto sie cos trafia, mam kilka rzeczy z ktorych jestem bardzo zadowolona. ale dla siebie to rzaadko potrafie cos tam znalezc, chyba mam pecha, tylko z 3 razy udalo mi sie trafic na naprawde fajna okazje. dla maluszkow za to jest duuzo ladnych i firmowych ubranek, nie wszystkie uszanowale ale jest w czym wybierac;p.

Do góry