reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Samotna Matka- Samotna w ciazy?

Dziewczyny,ktore sa w zaawansowanej ciąży!podziwiam znosic w tym stanie taaaaaaaakie upały.Ja sama juz ledwo chodze a co dopiero z duuuzym brzuszkiem.

Mogliby juz dac troche ochłodzenia:))

Ja przed porodem sie nasłuchalam strasznym opowieści jak to ciezko .Mama mi opowiadala ze jak mnie rodzila to trwalo ok 20 godzin a potem tez transfuzja itp.Ze po porodzie chodzila skulona w pół przez 2 miesiące:szok:.Bylam w szoku.Twierdzila ze tak kazdy ma.
Potem rozmawialam z kolegą i opowiadal ze jgo mama jego rodzila 25 godzin i tez krew podawali.
Myslalam ze tak jest u kazdej.

No ale na szczescie u mnie nie bylo tak strasznie i porod mozna powiedziec ze był lekki.Chociaz bylo zagrożenie cesarką.Jak postraszyli ze bedą mnie ciąć to odrazu pojawila sie ewcia na swiecie:)

Także dziewczyny ,nie kazdy porod jest taki sam i nie musi byc tak strasznie jak słuchacie od innych osob.

Eweline,gratulacje.tos kobieto sie wycierpiala.

Ja ewci kupowalam na poczatku tylko sloiczki odpowiednie dla wieku.Potem juz sama gotowalam.Tez uwazam ze czysta mineralna jest najlepsza,im wczesniej dawana tym predzej dziecko sie nauczy ją pic.Moja corcia jednak woli zwykły rumianek niz wode.I herbate zwykłą bez cukru.Pila od malego bez cukru ze teraz jak ma picie slodkie to wszystko u niej jest beeeeeeee.Wode tez lubi,soku nie tknie bo za slodki.

no i żeby nie zapeszyc.Tfu tfu od 2 dni siada sama na nocnik i robi co trzeba:)od 2 dni chodzi bez pieluszki.Spac zakladam ale rano jest sucha ale narazie nie ryzykuje.Przed wyjsciem na dwor sadzam na nocniczek i widze ze na sile nieraz ale zrobi i po powrocie tez.Jeszcze na spacerek zakladam pieluche ale jak narazie jest sucha.Mam nadzieje ze tak pozostanie i nasza "wojna" bedzie skończona:-)

reklama
Zuzamelka gratuluję :) I podziwiam za wytrwałość, ja bym tylu godzin nie wytrzymała.
Olka Ty miałaś poród kleszczowy??!!
Eweline nie pamiętam jak to było, chyba zaczynałam od jakiś słoików i kaszek. A jeśli chodzi o napoje to ja jestem jak najbardziej za tym, aby dziecko dostawało samą wodę, a nie soczki czy herbatki (zwłaszcza herbatki). Pamiętaj, że dając soczek to tak jakbyś dała owoce, więc nie dubluj tego.

Jeśli chodzi o herbatkę to ja dawałam najpierw koperkową,a potem rumiankową i prawie w ogóle nie mieliśmy problemów żołądkowych:-)Natomiast jeśli chodzi o soczki to daję tylko marchwiowe lub marchwiowo jabłkowe o tez nie za często. Uważam,że marchewka i jabłko to bardzo istotne elementy diety takiego dziecka.Też jestem zwolenniczką wody dla dzieciaków. Próbowałam tego od samego początku.Niestety mały nie chciał samej wody :-(Mimo wielu prób nic z tego więc zastąpiłam właśnie tymi herbatkami. Co do zupek to ja zaczęłam od słoiczków,ale już powoli wprowadzam gotowane zupy i jak narazie wcinamy ze smakiem:-D

U mnie też woda sie nie sprawdziła :-( Daję małemu jakieś soczki, ale rozcieńczone tak aby tylko kolorku trochę było i delikatnie smaku :-) Poza tym praktycznie wszystko gotuję, mam warzywka w ogrodzie, więc dla mnie pod każdym względem to się opłaca :-)

moja deserki wcinala i robione i ze sloiczkow, a obaidki tylko robione, slojczki za nic jej nie podchodzily.
soczki pila kiedys teraz multum wody pijemy, na kazdym spacerze iw domu.

carlaa tak ja jestem po kleszczowym, sam czas po porodzie wspominam gorzej niz porod... chyba z 3 tyg nie potrafilam siedziec.

dziewczynyw taka pogode to akzdy najlepiej sie czuje w basenie

Rosi79 no nie łatwo w takie upały z brzucholkiem, dlatego przed kazdym wyjsciem sie modle zebym gdzies dzisiaj nie padła.. juz dwa omdlenia mam zaliczone.. ale przynajmniej wiem juz teraz ze nastepne dziecko zaplanuje na zime heh
olka to te kleszcze nie bola jakos specjalnie? ja sie na oglaadałam ze kleszcze sa gorsze dla matki ale lepsze dla malenstwa a próżnociąg odwrotnie... przeraza mnie mysl o tych narzedziach...

Zuzamelka gratuluję córy. ;)

Ja na początku kupowałam słoiczki i mieszałam to z deserkiem, bo inaczej nie chciał jeść i gotowanie nie opłacało mi się. Potem jak jadł już więcej i wprowadzałam nowe produkty, to zaczęlam gotować.

Ostatnia edycja:
emilka powie ci szczerze... nie pamietam czy boli bo wszystko sie dzialo mega szybko... i nawet nie pamietam jaka byla roznica miedzy kleszczamia proznociagiem

eweline48 mój zaczał jedzenie "ludzkie" od ziemniaka gotowanego zawsze taniej ugotować coś niż te słoiczki jak masz czas i chęci.
A mój generalnie wszystko je i pije od zdrowego po niezdrowe nie przeszkadza mu się napić herbatki a za jakiś czas wody nie ma co demonizować i tak pójdzie między rówieśników i coś nie zdrowego będzie jadał ale teraz jest dobry czas nauczyć jeść owoce i warzywa, mój wciąga ale ja sama uwielbiam to i mały wciąga tak mi się wydaje jak zasiądziemy do miski faolki szparagowej to zjemy całą :tak:
Do łask wracają kompoty bo nie dodajesz sztucznych barwników, tony cukrów wszelakich i konserwantów o nazwach nie do zapamiętania :-D
Rosi79 gratulacje w postępach odpieluchowania ja mojemu też jak na dizałce jesteśmy ściągam niech poodpoczywa od pieluch trzy razy zawłołał w tym 2 razy za póżno i jak raz usiadłam na jego macie to sama wyglądałam jak bnym się posikała :-D:-D:-D:-D:-D

Carlla gratulacje z okazji nowego suwaczka tylko on taki schowany i niechcący mi się otowrzył bo chciałam stronę na bb zmienić ale mój net tak szybko działa że przesunął twoje suwaczki a nie stronę :-D;-):-D;-)

reklama
Carlaa,a to twoj M tak ma zawsze wszystko wyliczone co i kiedy robic??

Az na rok naprzód:szok:

Nie lepeij zdac sie na to co los przyniesie:))

Do góry