reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Samotna Matka- Samotna w ciazy?

reklama
Rczkowa ja mala urodzilam w pol godziny, tzn mi wody odeszlu przed 18 ( dobrze ze rodzice do kosciola nie poszli, bo by nie mial mnie kto zawiezc) a skurcze zaczely sie juz w szpitalu a do niego mialam 30 minut. Na porodowce bylam o 19. a o 19.30 urodzilam 3 pozadne skorcze myslalam ze zejde jak mala w dol schodzila. z 5-6 cm rozwarcie pelne sie zrobilo w niecale 5 minut bo wstalam tylko do wc.

raczkowa tak, ja przy pierwszym mialam kroplowke w 36 tc bo mi wody polecialy i moglo dojsc do jakiegos zakazenia.
przy drugim tez kroplowka bo zagrazala zamartwica plodu, a mnie w 38 tc zaczely meczyc skurcze itd ganialo do wc.
przy malej poszlam na dlugi spacer, mialam 1.5 cm rozwarcia i krotka szyjke, zafundowalam ze mi wody odeszly.

moja kolezanka przy 3 dziecku jak jej wody odeszly to sie bala wstac z fotela bo czyla ze dziecko po prostu jej wypadnie i czekala az karetka przyjedzie :szok::-D

dziecie spi, zebranie zaliczone, same wydatki... wiec nic fajnego[/QUOTE]

no jak zawsze po zebraniach a wykaz ksiazek juz dostalas heh ,my mamy porazka jakies 350 zl a gdzie reszta .

samotna ja mialam bardzo duzo skurczy w ciazy i taki byl urok a jednak wytrzymalam do konca;)

to nie dlugo grono maluchow sie powiekszy u nas na forum :) takie male pociechy to az lezka sie kreci, bo nasze juz nasze nie dlugo przedszkolaki to kiedy to było :)

u nas od wczoraj nie milosierna ulewa :angry:

katerinka ja oliwie zostawiam w zerowce, wiec z ksiazkami zmieszcze sie w 120 zl, tylko ze ona juz prkatycznie to samo przerobila... wiec jakos tak bez sensu wydawac te pieniadze...

katerinka ja wlasnie czekam na te maluszki, sa takie fajne....

wlasnie mam za oknem slonko.. pewnei na jakies cale 5 minut

Samotna u mnie było tak,że bardzo mnie bolało w prawym dolnym boku. Tak przez kilka dni. Przestawało i bolało.Bałam się,że to wyrostek czy coś takiego. Lekarz też się niepokoił i do chirurga mnie wysyłał:szok:Ostatecznie dostałam jakiegoś czopka i nospę forte.Przeszło i potem jeszcze raz wróciło ale okazało się,że to nic złego nie było.

Mój poród też trwał pół godziny:-DTylko,że w moim przypadku to było cc. Rano zgłosiłam się na odział i za dwie godziny dziecię było na świecie:biggrin2:Ogólnie poród wspominam pozytywnie. Dni po porodzie tez nie były najgorsze. Jedno znieczulenie nie przestało działać dostawałam następne. Drugiego dnia po już chodziłam, a trzeciego już spokojnie zajmowałam się małym:biggrin2:

My już po chrzcinach:biggrin2:Oprócz kilku smutnych momentów było naprawdę miło i wzruszająco. Dzieć nawet grzeczny. Ze względu na sytuację nie chciałam żadnej imprezy,ale teściowie i rodzina się uparli i w sumie była taka kameralna uroczystość u nich. Dostaliśmy fajne prezenty :biggrin2:Takie wypasione krzesełko do karmienia, matę edukacyjną, oczywiście pełno ubranek, zabawki i kaaaasę:biggrin2:Ktoś nawet kupił szpiworek, a dziecko moje już prawie pół roku ma:rofl2:

reklama
Raczkowa Ty też się przygotuj psychicznie na prezenty:-D:-D:-DZobaczysz co się będzie działo jak tylko dzidziorek pojawi się na świecie:-)Zostaniecie zasypani prezentami i już tak będzie przez jakiś czas:-D

Do góry