reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Samotna Matka- Samotna w ciazy?

Carla też nie lubię takich wydziwionych imion. Myślę, że niektórych rodziców to za bardzo ponosi fantazja:tak:

Co do siostry to bardzo dobrze rozumiem co czujesz. Jak moja wyjeżdżała na rok to nawet nie potrafiłam się z nią pożegnać tak mi serducho rozrywało. Jednak teraz to i rozłąkę łatwiej znieść, bo chociażby głupi skype umożliwia nie tylko rozmowę, ale i widzenie siebie nawzajem przez co odległość nie jest aż tak odczuwana:-)

Powodzenia jutro!
P.S. A gdzie robisz staż?

reklama
Do Portugalii. Masz rację, to jest zupełnie inna odległość, ale sama zobaczysz, że to kwestia przyzwyczajenia do nowej sytuacji:tak: My też szalenie ze sobą jesteśmy zżyte i tęskniłysmy strasznie:baffled:

To jeszcze raz powodzenia jutro!:-)

kurcze zazdroszcze wam dziewczyny tez bym chciala miec taka siostre z ktora bylabym zzyta nawet jakby miala byc 10 tys km ode mnie ale wiedzialabym ze gdzies tam jest a tak.... sama jak palec ;-)

Carla powodzenia na pewno bedzie fajnie :tak:

Fajnie miec taka siostre ale mnie wlasnie to szczescie spotkalo ,mam najfajniejsza siostre na swiecie !!!!!!!!!strasza o 6 lat i jako dzieco mnie nie lubila bo bylam.... ruda i wstyd bylo ze mna chodzic :D Teraz sie z tego smiejemy a jej troche wstyd za to ale wazne ze teraz sie szanujemy i kochamy.
  1. Dziewczyny mam do Was pytanie bo kurde jestem w tym 13 tygodniu ,to moja pierwsza ciaza i mam bole brzucha i gdy cos mnie zabolao to zaraz sie pytalam lekarza co to bo sie balam ale dzis znowu mnie boli i az wstyd latac z wszystkim do niego bo tak naprawde nic sie nei dzieje ,jest dobrze a jak mowie ze boli tak czy siak to ze to normalnie sie sie usmiecha (pewnie mysli ze jakas panikara).Dzis mam taki smieszny bol w boku jak kolka ,raz boli przez 3 miuty pozniej przez 2 godziny nie a ja nie wiem co to ,chyba faktycznie panikuje w tej ciazy :( Nie wiem tez jakie bole sa w ciazy niebezpieczne ,czy te w podbrzuszu ?

Fajnie miec taka siostre ale mnie wlasnie to szczescie spotkalo ,mam najfajniejsza siostre na swiecie !!!!!!!!!strasza o 6 lat i jako dzieco mnie nie lubila bo bylam.... ruda i wstyd bylo ze mna chodzic :D Teraz sie z tego smiejemy a jej troche wstyd za to ale wazne ze teraz sie szanujemy i kochamy.
  1. Dziewczyny mam do Was pytanie bo kurde jestem w tym 13 tygodniu ,to moja pierwsza ciaza i mam bole brzucha i gdy cos mnie zabolao to zaraz sie pytalam lekarza co to bo sie balam ale dzis znowu mnie boli i az wstyd latac z wszystkim do niego bo tak naprawde nic sie nei dzieje ,jest dobrze a jak mowie ze boli tak czy siak to ze to normalnie sie sie usmiecha (pewnie mysli ze jakas panikara).Dzis mam taki smieszny bol w boku jak kolka ,raz boli przez 3 miuty pozniej przez 2 godziny nie a ja nie wiem co to ,chyba faktycznie panikuje w tej ciazy :( Nie wiem tez jakie bole sa w ciazy niebezpieczne ,czy te w podbrzuszu ?
mnie calusienka ciaze bolal brzuch,mozesz brac nospe i magnez to troche pomaga:) cala ciaze na tym jechalam:)

nie az tak mnie nie boli by cos lykac,daje rade :) Juz te bole ktore sa jak w okresie przeszly mi dwa tygodnie temu .Dobrze ze musze chodzic teraz do lekarza co 2 tygodnie (poki co bo mialam zla cytologie) i wtedy jetem spokojna ,przynajmniej jakis czas. W nosie mam ten bol ale tylko to ze mysle ze aby te bole sa normalne . a kiedy odczuwalyscie ruchy dziecka ?Ja juz sie nie moge doczekac :)

samotna mnie tez bolal brzuch i lekarz przepisal mi wlasnie nospe i magnez magnez biore ale nospy nie bo az tak bardzo nie boli :tak: ruchy poczujesz dokladnie w polowie cizy zapisz sobie ta date bo to wazne :tak: a tak na prawde to jesli Cie cos niepokoi to smialo dzwon albo idz do lekarza zawsze to lepiej na zimne dmuchac :tak::tak:

Matitka dobrze piszesz. Podziwiam Cię, trójka dzieci do wychowania to nie lada wyzwanie, ale sądzę że dajesz radę. A malutka jak się chowa?? Widziałam na fb że śliczna jest, aż mi się na wspomnienia zbiera jak moja była taka malusia. A bracia pewnie kochają siostrzyczkę, fajnie że ma dwóch obrońców :)

Wczoraj na placu zabaw myślałam że padnę. Rodzice dają różne imiona dzieciom, ale tego jeszcze nie grali- RAUL. Coś strasznego. I jak wołała mama za nim. Raulciu, albo RaUl z akcentem na U. Parodia.
daje jakos rade, jest czasami ciezko ale idzie wszystko ogarnac, ciesze sie ze mam rodzicow ktorzy nam pomagaja i tak jak dzisiaj chlopcow wzieli do siebie :)
Mala ma ospe wiec w domu siedzimy. Ja tak patrze na zdjecia jak sie urodzila a jaka jest teraz a przeciez dopiero co wczoraj jeszcze z brzuchem chodzilam :)

Raul moja kolezanka tak dala synowi na imie, ale ona mieszkala na Cyprze.

dziewczyny ale nospy lekarz nie przepisuje zeby bol ustap;il tylko ona jest m.in na zagrazajace poronienie,skurcze itp,jest lekiem rozkurczowym i chamuje skurcze a nie to ze dziala przeciwbolowo. Akurat nie w ciaszy.

reklama
Do góry