reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Samotna Matka- Samotna w ciazy?

Reni82 ponoc te obecne farby nie przenikaja w zaden sposob do plodu. ja osobiscie cala ciaze m-c w m-c nakladalam farbe. i mimo, ze ogolnie mialam walniete na temat tego czym moge zrobic krzywde dzidzi i unukalam czego sie da to jednak farbowalam wlosy. zreszta dla pewnosci konsultowalam to z polozna i ona mnie uspokoila w tej kwestii. a u mnie odrost bylby ohydny jak nie wiem co, bo jestem szatynka a farbuje na granatowa czern :szok:

reklama
A ja całą ciążę nie farbowałam nawet raz. Tez miałam odrosty i trochę je nawet było widać,ale wolałam nie ryzykować. Jak bardzo zle się czułam to wiązałam włosy:-DAle szczerze powiem to nie wiem czy to farbowanie ma jakiś wpływ na dziecko. Różne opinie słyszałam i sama nie wiem co jest prawdą.

wg mnei nie ma zadnego wplywu i ja raz malowalam bo malowalam na czarny a i tak mialam swoje ciemne wlosy wiec odrostow tak nie bylo widac ale gdybym miala duza roznice koloru to pewnie malowalabym czesciej:)

Reni_82 ja farbowałam włosy chyba w 15tc z tym że na czarno... mysle ze farby ktorymi sie farbuje na dzien dzisiejszy nie są juz takie szkodliwe i nie zawieraja duzej ilosci amoniaku... mysle ze jesli nie bedziesz nachylac sie nad farba i wdychac to bedzie ok:-) a z kolorem to slyszalam ze roznie jest ale przewaznie nie zalecają w pierwszym trymestrze ale mysle ze to juz indywidualna sprawa organizmu. Nie spróbujesz nie zobaczysz.. a moze wyjdzie ci jakis jeszcze lepszy odcień i cie zachwyci :-)

Podobno ma to wpływ w pierwszych 3 miesiacach. Bo to substancje chemiczne szkodliwe. Ponoć są farby teraz mniej inwazyjne więc chyba popytam fryzjerę.

ja raz farbowalam wlosy ale poprosilam o fatbe bez amonikau przed porodem chyba pojde jescze raz bo jeden bog wie kiedy znowu bede miala na to czas jak urodze :-D

aaa dziekuje.. czasami trzeba zeby nie zwariowac:rofl2:
wiesz w najgorszym przypadku zostaje ci jeszcze ciemny kolor.. ale tak jak piszesz lepiej najpierw zapyatj fryzjerke:tak:
mnie np odradziła jak naszlo mnie zeby zrobic to prostowanie keratynowe.. szczerze powiedziala ze moze nie wyjsc a to nie mały wydatek, ze lepiej sie wstrzymac... ale chyba juz mi przeszło chwilowo:-)

reklama
dzien dobry:-)
ja w ciazy farbowalam 2 razy, choc odrosty nie byly mega widoczne sama sie z tym zle czulam...

emilka ja myslalam o tym zeby to rpostowanie w domu zrobic
na allegro mozna kupic ten srodek tylko trzeba miec mocna prostownice i kogos do pomocy:-) cena u fryzjera jest dla mnie dosc wysoka

Do góry