reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Samotna Matka- Samotna w ciazy?

fajnie jest miec kręcone ale nie przez całe życie:-) nie da sie tego nawet fajnie obciąć, wycieniwac i mało jaki fryzjer potrafi obcinac takie włosy.. przewaznie słysze: "lepiej nie obcinac bo sie jeszcze bardziej spuszą" albo "szkoda obcinac takie włosy":no: a mnie zwyczajnie sie znudziły i nie mam co z nimi zrobic:crazy:

eweline48 to keratynowe prostowanie podobno nie jest szkodliwe, tym sie rozni od tego zwyklego.. podobno zalecają je wlasnie dla zniszczonych i przesuszonych włosów.. a ten środek to poprostu keratyna ale nie wiem jak sie to dokładie robi w domku..

reklama
ewelina na allegro jest srodek keratynowy do prostowania wlosow, a na youtubie spokonie mozna zobacyzc jak to wyglada.
ja na twoim meijscu pierw bym troszke witamin wziela, zeby wlosy doszly do siebie. a to prostowanie wystarcza na czas od 3 do 6 miesiecy. chyba zalezy od wlosa....

Ja już piersią nie karmię. Gdy jeszcze karmiłam to jakieś witaminy brałam.

Emilka,a jaki mniej więcej koszt tego prostowania u fryzjera jest?

ewelina na allegro jest srodek keratynowy do prostowania wlosow, a na youtubie spokonie mozna zobacyzc jak to wyglada.
ja na twoim meijscu pierw bym troszke witamin wziela, zeby wlosy doszly do siebie. a to prostowanie wystarcza na czas od 3 do 6 miesiecy. chyba zalezy od wlosa....

Własnie zaczęłam brać Skrzypowitę i zobaczymy jakie będą efekty. Jak ufarbowałam włosy jakies dwa miesiące temu to od tej pory jest masakra. Nigdy nie miałam aż takiego wypadania wlosów:-(

eweline to zalezy od długosci włosów... dowiadywalam sie w jednym salonie w sosnowcu to powiedzieli mi ze na dlugie włosy normalnie 650zl, ale byla promocja i grupony to cena była 199zl ale to było tylko 30ml.. za kazde koloejne 10ml doplata 10zł

emilka ale dlugie w jakim sensie??
ja jak pytalam mialam do ramion, w sumie lekko za i u nas chcieli 45o i to sie trzeba umawiac bo na codzien tego nei robia
a te srodki na allegro kolo 100 zl kosztuja ale za nic sobie nazwy nie umiem przypomniec

No w sumie u fryzjera to dość spory koszt, chyba że z tym gruponem to już trochę lepiej;-)

A ja w takim razie mam trochę inne pytanie do dziewczyn ze śląska, a i do innych też:-)
Orientujecie się może jakie są orientacyjnie ceny żłobków na Śląsku? Jak Wy w ogóle radzicie sobie z opieką nad dzieckiem.Pracujecie? Jeśli tak to co z dzieciakami? Ja mam taką sytuację,że nie mogę liczyć na pomoc rodziny bo wszyscy mieszkają daleko. Chciałabym za jakiś czas do pracy wrócić,ale nie wiem co z małym zrobić. Myślałam o opiekunce,ale to też spore koszty,a moje zarobki do dobrych nie należą niestety tak kolo się zamyka:-(Pewnie będę musiała na wychowawczy iść albo nie wiem już sama co zrobić:-(

reklama
eweline ja mam ten sam problem pytalam o zlobek to tak zebym mogla pracowac i dojezdzac do pracy czyli 35 km w jedna strone to dziecko musi byc w zlobku troche ponad 10 godzin :eek: kosz plus minus 500 zl :baffled: wiec srednio mi sie oplaca wracac do pracy bo tak na prawde zaplace zlobek dojazd i po kasie a trzeba tez patrzec na to ze jednak zlobek to zlobek i obca baba nie zajmie sie nawet w 10% Twoim dzieckiem jak Ty po za tym na pewno bedzie czesto chorowac co wiaze sie z Twoim L4 no i krzywymi spojzeniami pracodawcy :baffled: ciezko mi sie z tym pogodzic bo bardzo dlugo szukalam pracy i to akurat trafila mi sie jeszcze taka na prawde w moim zawodzie a tu dupa bede musiala z niej zrezygnowac :-(

Do góry