reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Samotna Matka- Samotna w ciazy?

Dziewczynki jedzcie póki możecie bo jak się dzieciaczki urodzą to już po jedzeniu będzie:-)Najpierw dietka bo karmienie,a potem kolejna żeby zbędne kilogramy zrzucić:-D

Renii - to w sumie racja,dziecko prawdę znać powinno, a dane ojca tez powinnaś znać chociażby dla siebie. A co już dalej z tym zrobisz to pewnie życie Ci da odpowiedz i Ty sama podejmiesz najlepszą decyzję.

reklama
mi faza jedzenia dzisiaj przeszla za to spie od 2 dni praktycznie caly czas jakas zmeczona jestem i przybita...to albo ta pogoda albo dawca ale obawiam sie ze to drugie niestety ehhh kiedy to sie wszystko skonczy :baffled:

mi faza jedzenia dzisiaj przeszla za to spie od 2 dni praktycznie caly czas jakas zmeczona jestem i przybita...to albo ta pogoda albo dawca ale obawiam sie ze to drugie niestety ehhh kiedy to sie wszystko skonczy :baffled:

A Ty kochana jakie masz problemy z hmm..dawcą?Pamiętaj,że nie możesz się denerwować.Domyslam sie,ze to trudne,ale dzieciaczek najwazniejszy...

ehhh ciagle mnie o wszystko obwinia a najlepsze jest to ze twierdzi ze robie z dziecka karte przetargowa :baffled: tylko jakim cudem moge robic z dziecka karte przetargowa jak on sie wogole tym dzieckiem nie interesuje :baffled: ehhh brak slow staram sie nie denerwowac ale ciezko i jeszcze do tego wszystkiego brzych mnie ciagle boli ... chcialabym zasnac a jak sie obudze to zebym nie pamietala ze ktos taki jak dawca wogole istnieje

eweline, prawda ale ja na jedzenie nie mogę zbytnio patrzeć a brzuch woła jeść jeść:)
Raczkowa, właśnie jakie masz problemy dawcowe?

A czy lekarz mówił, ze sterydy stosuje się na małe powierzchnie maksymalnie przez 5 dni. Długie stosowanie sterydów między innymi zaburza wzrost i rozwój u dziecka, odbarwienia skóry, itd.
Poproś o receptę na maść cholesterolową (robioną w aptece) i tym smaruj.

Ta maść na receptę kosztuje max 7 zł i u mojego małego okazała sie strzałem w dziesiątkę

Dziewczyny,

mam pytanie do tych, które już urodziły :) Jutro zaczyna się u mnie 37 tc a od jakichś 2-3 dni mam okropne mdłości. Po wszystkim dosłownie, co bym nie zjadła to mnie mdli. Na początku miałam po jogurtach tylko ale dziś już od samego rana się zaczyna i jest bardzo słabo :(

Ja całą ciążę nie miałam mdłości, więc Ci za bardzo nie pomogę :-( Ale moja koleżanka wręcz odwrotnie, nawet na porodówce zaliczyła "rozmowę z kibelkiem". Może dziecko mocno na żołądek już uciska?

martttika, to zazdroszczę bo mnie już mdli 16 tydzień, o każdej porze dnia...:(
Raczkowa, co z niego za palant, gra poszkodowaną ofiarę?! i jego zdaniem sama sobie dziecko zrobiłaś żeby zrobić z niego kartę przetargową...co za absurd...jak mnie tacy kretyni denerwują to masakra:angry:
Myśl kochana o dziecku oddychaj i odpoczywaj a dzidzia się odwdzięczy, tylko z tym brzuchem może warto zapytać lekarza?

Ta maść na receptę kosztuje max 7 zł i u mojego małego okazała sie strzałem w dziesiątkę

A jak ona wygląda?Czy jest taka żółta i tłusta?Bo ja właśnie taką mam,była robiona w aptece tylko nie wiem czy o tą chodzi.:-(

Raczkowa - zobaczysz wszystko się ułoży. Jak urodzi się dzidzia będzie inaczej. Cała uwagę skupisz na malestwie i nie będziesz miała czasu myśleć o nim. A może zmieni swoje podejście.

Reni82 dobrze zrozumialas. gdybym miala podejmowac decyzje teraz bylaby taka sama. mimo, ze mialam (i to dlugotrwale) problemy z paszportem jak i incydenty z policja w tle... ale przynajmniej moj syn ma czysta sytuacje :tak:

a co do mdlosci ciazowych to ja mialam 24h na dobe przez pierwsze 4 m-ce i rankiem tego dnia kiedy rodzilam.

reklama
Dziewczyny takie mam nietypowe pytanie, czy farbowałyście włosy w ciąży? ja jestem z natury kasztanowa ale farbuje sie na rudo i mam już spore odrosty, niby sie wtopiły w mój kolor ale ja sie z tym źle czuję. ( jestem w 17 prawie tygodniu) myślicie, że już mogę się farbnąc?

Do góry