reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Samotna Matka- Samotna w ciazy?

ollka22 bogaty biednego nie zrozumie :-D:-D taka sędzina co ma wiedzieć jak wyżyć za mniej niż tysiąc, porobić opłaty i się nie zadłużyć, tak jak słyszę nie raz wypowiedzi że taka samotna matka jest na utrzymaniu państwa, którego???? ile dostaje około 70 zł marne alimenty nie płacone w czasie i jakieś ewentualnie zapomogi? to jest utrzymanie państwa? Dali by lepiej pracę i miejsce w przedszkolach większość matek bardziej by była zadowolona. A nie będe się denerwować przy poniedziałku :-D

Raczkowa dziecku jeszcze taką krzywdę robić???? :-D:-D:-D:-D:-D:-D

reklama
Raczowa platny mozesz dopstac na 2 lata (600 zl mies) jak wczesniej pracowalac i masz umowe.
Olka bylam w przedszkolu i Alan ma isc z listy rezerwowych w pierwszej kolejnosci,ale jutro pojde zapytac o te odwolania. Nie dosc ze samotna to i pracujaca a sie nie dostal:/ paranoja:/

fikusek ja bym sie nie zastanawiala nawet, jestes samotna matka, masz prace i musisz do niej wrocic wiec odwoluj sie, nie ma wyjscia. ja to bym niebo i ziemie poruszyla. wkoncu w jakims przedszkolu musza przyjac Alana

Jak skladalam wniosek o wychowawczy w MOPS to multum panienek,laluń bylo co tez skladali o zasilki.I tak mnie zastanawialo skad oni maja kase na ubrania,fryzjera,zrobione pazury i przyjezdza jeszcze autem i domaga sie zasilku.Slysze ze sklada ze jest bezrobotna,maz nie pracuje i 2 dzieci.Szlak mnie trafia jak takie osoby widze.Skoro ma kase to po jakiego ciorta pcha sie po jakies dodatki itp,a potem tym co sie naprawde nalezy mowia ze zabraklo pieniedzy.To samo moja kuzynka.Mąz za granica ,ona nie pracuje ,2 dzieci w wieku szkolnym.Chodzi wystrojona,mieszka w domu z rodzicami ktorzy rowniez za granica pracuja.Nigdy w zyciu nie pracowala,zalatwila sobie lewe zaswiadczenie ze sklepu ze pracowala na pol etatu.Zaniosla do MOPS i UP i dostala jako bezrobotna zasilek i dodatek do szkoly dla dziecka ,miesiecznie 120 zl i jeszcze dodatki jakies na wegiel na zime bylo.W sumie troche jej sie uzbieralo.Samochod sobie wypasiony teraz kupila,wczesniej non stop taxi jezdzila bo ona przeciez w mpk nie wsiadzie.Mnie sprawdzali z kazdej strony z czego zyje i sie utrzymuje skoro bezrobotna jestem .Za co wynajmuje mieszkanie,musialam papierkow od groma donosic zeby przyznali zaledwie 68 zl.A tu paniusie takie przyjezdzajo ,wszystko lewe maja i smieja sie w glos ze do pracy nie pojdzie.Maja mieszkania po rodzicach i jeszcze dodatki dostaja.A ja.........nawet zameldowac nikt mnie nie chce zebym chociaz dzieciaka do przedszkola mogla dac albo do biura pracy sie zapisac by prace jakakolwiek dostac.Co za durne prawo w tym kraju.

fikusek już myślałam, że pominęłam u siebie jakąś część papierków i dlatego miałam 400:-p ja bym się też odwoływała. chociaż mi na początku mówili, że średnio, bo mimo, że sama, to jednak nie pracuję. trochę to śmieszne, przedszkole od września, ja mam wych. do połowy czerwca i nie ma opcji, że we wrześniu będę siedzieć w domu, muszę coś znaleźć. na szczęście ostatecznie się udało i nawet poszli mi na rękę, na początek Majka będzie na 6 h, a jak będę potrzebować na więcej, to będzie zostawać dłużej:-)

Jak skladalam wniosek o wychowawczy w MOPS to multum panienek,laluń bylo co tez skladali o zasilki.I tak mnie zastanawialo skad oni maja kase na ubrania,fryzjera,zrobione pazury i przyjezdza jeszcze autem i domaga sie zasilku.Slysze ze sklada ze jest bezrobotna,maz nie pracuje i 2 dzieci.Szlak mnie trafia jak takie osoby widze.Skoro ma kase to po jakiego ciorta pcha sie po jakies dodatki itp,a potem tym co sie naprawde nalezy mowia ze zabraklo pieniedzy.To samo moja kuzynka.Mąz za granica ,ona nie pracuje ,2 dzieci w wieku szkolnym.Chodzi wystrojona,mieszka w domu z rodzicami ktorzy rowniez za granica pracuja.Nigdy w zyciu nie pracowala,zalatwila sobie lewe zaswiadczenie ze sklepu ze pracowala na pol etatu.Zaniosla do MOPS i UP i dostala jako bezrobotna zasilek i dodatek do szkoly dla dziecka ,miesiecznie 120 zl i jeszcze dodatki jakies na wegiel na zime bylo.W sumie troche jej sie uzbieralo.Samochod sobie wypasiony teraz kupila,wczesniej non stop taxi jezdzila bo ona przeciez w mpk nie wsiadzie.Mnie sprawdzali z kazdej strony z czego zyje i sie utrzymuje skoro bezrobotna jestem .Za co wynajmuje mieszkanie,musialam papierkow od groma donosic zeby przyznali zaledwie 68 zl.A tu paniusie takie przyjezdzajo ,wszystko lewe maja i smieja sie w glos ze do pracy nie pojdzie.Maja mieszkania po rodzicach i jeszcze dodatki dostaja.A ja.........nawet zameldowac nikt mnie nie chce zebym chociaz dzieciaka do przedszkola mogla dac albo do biura pracy sie zapisac by prace jakakolwiek dostac.Co za durne prawo w tym kraju.

masakra na prawde to wszystko jest niesprawiedliwe :no::wściekła/y:

i jeszcze jednolekarz specjalista wyznaczy mi termin wizyty na ten sam dzien o mam zlozyc podpis w UP.wiec im mowie ze nie moge danego dnia byc bo mam wizyte lkarska w innym miescie i czy moge dzien wczesniej zlozyc ten podpis.To powiedziano mi ze musze im przyniesc zaswiadvzenie od tego lekarza ze rzeczywiscie wizyta byla bo inaczej wyrzuca mnie za niestawienie sie w terminie i strace zasilek.Na masakra jakas!!!!!!!!!!!Wszedzie zaswiadczenia by panstwa nie oszukac.A jak inni zalatwiaja te lewe papiery???????skoro staram sie o zasilek w MOPS to kazo przyniesc ze nie mam dochodu ,ze bezrobotna z UP.A jak jej mąż za granica i nie jest nawet zapisany w tym UP to niby jaki ona ma przyniesc papier?A jednak dostaje zasilekKuzynka smieje sie i nie chce nic powiedziec.Nie wiem jakie trzeba miec chody by cos zalatwic.Jaka korupcja kwitnie.Chyba tak.Inna znajoma dostaje dodatek mieszkaniowy mimo ze nieźle zarabia i oficjanie jej sie nie nalezy.A jednak sobie załatwiła.Tez bym tak chciala miec takie wtyki by cokolwiek zalatwic.

reklama
Rosi a to juz chyba wszedzie norma jest z tym oszukiwaniem, u nas sie trszke za to wzieli, i kobiety ktore podaja ze sa w niby sepracjach zatrzymali juz w tamtym roku cale pienazki do czasu zlozenia przynajmneij pozwu o ailimenty. wiec wielu osoba sie ukrocilo, bo u mnie co statystycznie co 3 malzenstwo w separacji bylo:wściekła/y::wściekła/y:
teraz znow od stycznia w mopsie wymyslili ze jak sie chce dodatek do zywnosci to trzeba miec zaswiadczenie od lekarza.... a kwota dodatku to 35 zl... :szok: no ale nic jak sie tego nie ma proponuja obiady z ich kuchni, a jak sie na to nie zgodziz to sie tez nie dostaje zasilkow, bo albo sie bierze wszsytsko albo nic....
istny horror.
najlpesze sa rodziny z 2 albo 3 dzieci, facet zarabia spora kase, a na umowe ma najnizsza badz pol etetu... i im sie wszystko naleze bo rodizny z dziecmi...

revenalka super ze mala sie dostala do przedszkola a godizny na wieksza ilosc zawsze mozna zwiekszyc, trudniej zmienic umowe na mniejsza.

u mnie to wyglada tak ze mam core zapisana od 8 do 14, co pozwala mi na jej pobyt w przedszkolu od 6 do 16, bo wkoncu i tak sie placi za kazda godiznke osobno

Do góry