reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Samotna Matka- Samotna w ciazy?

tak Was poczytałam to przypomniało mi sie, że też muszę sie postarać o zasiłek, zawsze to coś...

a ja załatwiam w końcu chrzciny
tak więc za dwa tygodnie, tj. 29 kwietnia:-)
teraz przeprowadzam się do rodziców na jakis czas, więc jestem strasznie zalatana i już mam trochę stresa przed nową pracą jak ja to wszystko ogarnę :baffled:

reklama
Rosi mnie tez takie cos wkurza!!1 jak ja poszlam do mopsu spytac o zaislek celowy to zwyzywaly mnie tam baby!!1 ze taka owaka jestm i zebym tatusia po swiecie szukala!!!! a moja kumpela ma wszytko ,kupuje ciuchy dla malej w firmowych sklepach,wiecznie samochodem jezdzi i wszytskie zasilki dostaje! paranoja!

a ja tak po wczytaniu sie w ostatni temat zaniemówiłam.. nie mam pojecia o tych wszystkich zasiłkach, pomocach, i przywilejach dla samotnych matek.. pewnie nie jedno przejdzie mi koło nosa..
no ale moze polowa rzeczy wyjdzie w praniu :)
ogólnie to chodze od kilku dni podłamana bo nadszedł dzien rozstania z najblizszymi- powrót do siebie do miasta i do szarej codziennosci:-( jeszcze zostalo mi kilka osób do poinformowania o moim odmiennym stanie bo brakło mi siły przed wyjazdem a teraz już brzusio odstaje :)

ciekawe czy dawca sie odezwie jak dowie sie ze wróciłam:-D

Rosi79 o ktoś miał podobne odczucia w mopsie :-) ja byłam zimą po becikowe i te laski solarium, futerka, szpile poobwieszane biżuterią normalnie jak uboga krewna się czułam a jak ze sobą rozmawiał jakie oblatane kiedy po co złożyć:sorry: zaradne:-p
revenalka super z przedszkolem teraz tylko trzymamy kciuki żeby fajne panie były i małej się podobało w przedszkolu:tak:
martttika wszystko ogarniesz patrz na wszystko jak na nowe wyzwania ;-)
emilka87 samo się rozejdzie info o twoim odmiennym stanie :-D kiedyś jak weszłam do sklepu to obce baby mnie obgadywały że w ciąży jestem bo znały mnie ze słyszenia a nie wiedziały jak wyglądam albo nie zauważyły że ja to ja :-D:-D:-D:-D

a ja tak po wczytaniu sie w ostatni temat zaniemówiłam.. nie mam pojecia o tych wszystkich zasiłkach, pomocach, i przywilejach dla samotnych matek.. pewnie nie jedno przejdzie mi koło nosa..
no ale moze polowa rzeczy wyjdzie w praniu :)
ogólnie to chodze od kilku dni podłamana bo nadszedł dzien rozstania z najblizszymi- powrót do siebie do miasta i do szarej codziennosci:-( jeszcze zostalo mi kilka osób do poinformowania o moim odmiennym stanie bo brakło mi siły przed wyjazdem a teraz już brzusio odstaje :)

ciekawe czy dawca sie odezwie jak dowie sie ze wróciłam:-D

emilka i tak to co Ci przejdzie kolo nosa to Ci zycia nie uratuje bo to sa tak smieszne kwoty ze akurat wystarcza na bilet zeby do mopsu dojechac takie mamy prorodzinne panstwo :-D
ja nie mialam problemu z informowaniem o dzidziusiu dalam zdjecie na FB i po sprawie :-D:-D

reklama
ale to nie chodzi o to że mają chodzić jak "brudasy" ale jak słyszę tłumaczącą się matkę że nie ma na jedzenie dla dzieci a wygląda jak by całą noc spędziła w solarium to jakoś mnie zniesmacza........... nie lubię kłamstwa i obłudy, dlatego nie nawidzę polityków :-D

Do góry