katerinka111
Fanka BB :)
Hej dziewczyny,
czytam tak o alergiach u Waszych maluszków. Powiedzcie mi kiedy te alergie się ujawniły???Jak rozpoznac astmę? No bo mój mały świszczy na wydechu, szczególnie jak leży na pleckach albo noszę pionowo. Jak śpi to tego nie słychać, ale śpi na brzuchu. Dostał zmianę mleka na bebilon pepti, robię 2 razy inhalacje pulmicortem, w razie ataku ( mam nadzieje ze nie bedzie potrzebny) berodual i dwa razy dziennie ketotifen ( czy jak sie ten syrop zwie) Nie miał nigdy wysypek, tylko dużo potówek i czasami sucha skóre tu i ówdzie. Co polecacie do kąpieli? słynne oilatum?? On ma dopiero 3,5 miesiąca:-(a tu już takie leki co o tym sadzicie??? Wogóle pediatra chciała mnie wysłać na obserwację z małym do szpitalaale sie nie zgodziłam, jeszcze mi tego potrzeba zeby przebywac wsród chorych dzieci i pobytu w szpitalu. Pozdrawiam
oj wiem o czym mowisz, moj kubus to sie tyle nacierpial przez durnych lekarzy ze szok,najgorsze bylo jak krzyczal z bolu,rzucal sie a ty jako matka jestes bezsilna, moj to juz uczulony na wszystko co mozliwe,nawet na leki na alergie,wiec walka bedzie cala czas i nie wiadomo co tak naprawde mu pomaga a co nie, do tego doszla watroba z ktora narazie odpukac jest dobrze
nikt ci nie stwierdzi ze tak male dziecko ma astme bo nie ma takich badan dla takich maluchow i tak naprawde to leczenie w ciemno, jak chca cie wziasc na diagnostyke to ja bym sie zgodzila,bo ile mozna futrowac takiego maluszka,
a przeciez lekarz ktory ci przepisal inhalacje tez do konca nie wie,
moj moze sie dusic ,kaszlec jak piesek za przeproszeniem a nigdy osluchowo nic nie ma,na rentgenie czysto i nigdy nie wiem kiedy sie zacznie jakis atak dusznosci, robilam mu inhalacje bardzo dlugo ,byl czas ze do 6 razy dziennie bo tak kazali ,taka mieli taktyke i wtedy pomagalo, teraz nie widze zadnej roznicy wiec przestalam, dostaje tabletke na noc i spi po tym ale za to ma wysypke,wiec z kazdej strony cos,
jest duzo artykolow na ten temat ,moze chyba dwie strony wczesniej mozi wkleila linka na te temat
jesli chodzi o oilatum itp, mialam wszystko i stanelo na linomag do kapieli jakies 9 zl a tak samo natluszczajace
udanej imprezki