reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Samotna Matka- Samotna w ciazy?

Ja tez mam nadzieje, ze samaniewiem tego nie zrobi, ale cos mam przeczucie, ze jednak sie zdecyduje. W takim kraju jak Stany to mozna spokojnie wychowywac dziecko bedac samotna matka, bo my tu w Polsce co mamy... 68 zl i 170 jak dobrze pojdzie dla samotnej. A co za to mozna kupic ? Prawie nic :(
Mialyscie racje z kompotami :) Teraz codziennie gotuje z jablek, truskawek itd i bardzo, ale to bardzo malemu smakuja, a ja jestem spokojna, ze nie kupuje tych sokow, ktore za wiele warte to nie sa.

Jesli ktoras kupuje mleko Gerber to fajna promocja w realu !! jedno w normalnej cenie, drugie za 1 grosz. Ja wczoraj zrobilam zapasy

reklama
Honey moj Nikos nienawidzi kompotow ;/ w sumie to on malo co lubi ostatnio :-D widzialam ta reklame i mialam dzis isc po to mleko (choc normalnie daje Bebiko ;) ale Gerbera tez czasem pil), ale tak leje od rana, ze az sie ruszac nie chce :/ w sumie nie mam daleko do reala, ale jakos tak mi sie nic nie chce dzis przez ta pogode :) a zastanawialam sie wlasnie .... bo to jest jak kupisz jedno opakowanie to drugie masz za 1gr ale jak kupie 10 opakowan, to 5 mam po normalnej cenie i 5 po 1gr? czy mozna tylko 1 sztuke kupic? ;/

mloda ja tez dawalam Bebiko i w koncu pojawilo sie uczulenie, a Gerber jest super. No mozesz dowolna ilosc ja kupilam 10 za normalna cene, a 10 bylo za grosz;) do kazde sztuki jedna za grosz, takze mysle, ze fajna oferta

Witam raz jeszcze...
Przeczytalam wszystko co tu zostalo napisane, dziekuje za poswiecenie mi czasu i odpowiedzi. Dziekuje tez za linki do pomocnych mi stron. To nie tylko depresja byla przyczyna checi aborcji, a wszechogarniajaca samotnosc w takiej sytuacji byla konsekwencja depresji. Nie jestem przeciwniczka aborcji i nigdy nie wydawalabym o nikim tak kategorycznych sadow i to nie tylko doswiadczona bardzo niechciana ciaza, ale po prostu taki mam charakter i mnie w zyciu nauczono, zeby nigdy nie potepiac. Latwo jest to robic z pozycji wygodnego fotela. Rzadko pokazuje swoja niechec do ludzi, ale przperaszam, nie moge sie powstrzymac, ten pan tu piszacy, jego wypowiedzi i agresywna wrecz wytrwalosc w mierzeniu wszystkiego w kategoriach czarne - biale, napawa mnie obrzydzeniem. Mam nadzieje, ze to tylko hormony szaleja i depresja. Wczoraj mialam wziac cytotec, dzis rano pojsc na zabieg. Nie zdecydowalam sie, a pomogla mi podjac te decyzje moja matka, ktora namawiala mnie do aborcji.... Wole chyba zyc z depresja i leczyc ja, niz z wyrzutami sumienia, ktorych zadna psychoterapia czy farmakologia nie bylaby w stanie zagluszyc. Poczulam jakas ulge po miesiecznym miotaniu sie i wreszcie zdecydowaniu sie na cos. Ale do radosci mi zdecydowanie daleko... Nie czuje nic do tej ciazy i nie wiem czy pokocham to dziecko. Znajomosc siebie, swojego negatywnego podejscia do macierzynstwa od zawsze, jak i negatywne uczucia do ciazy nie wskazuja, zeby mialo sie cos zmienic. Na adopcje raczej sie nie zdecyduje, ja rozumiem wszystkie argumenty za, ale po prostu z pewnych wzgledow adopcja odpada. No chyba, ze naprade znalazlabym sie na skraju zalamania, to sami zabiora mi dziecko. Biore ten ciezar na siebie i chociaz wiem, bez zadnej juz histerii i spazmow, ze zycie tak naprawde przegralam, to ide sie wlasnie z nim zmierzyc.
Pozdrawiam

Honey super, mam nadzieje, ze jutro bedzie ladna pogoda, to pojde do reala :D
Samaniewiem bardzo sie ciesze, ze to wlasnie Mama Cie do tego namowila, bo mowilas, ze nie masz na kogo liczyc ..... a jednak :) Milosc do dziecka przyjdzie, jak tylko je zobaczysz pierwszy raz :) Kazda z Nas tak miala ;)
Carla moj Nikos tez myl chetnie zabki jak mu dawalam zel (do mycia pierwszych zabkow) o smaku zurawinowym - uwielbia zurawine ;) tylko, ze juz mu sie znudzil ten smak i niechetnie juz myje zeby :/ TRZYMAMY KCIUKI ZA JUTRZEJSZY DZIEN!!

reklama
samaniewiem no to super :) jak tu zostaniesz to razem bedziemy czekac na maleństwo:)
nie ma co sie bulwersowac na nikogo,kazde ma swoje zdanie i wiele razy bylo tu tak a nie inaczej a forum istnieje a mamy pisza,to naprawde fajne miejsce :-)

Do góry