reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Samotna Matka- Samotna w ciazy?

Adka ja tez mysle, zeby wyjechac za jakis czas, ale zgadzam sie z dziewczynami. Nie ma co jechac na sile, bez pracy i bez niczego, bo mozna skonczyc na ulicy. Wazne zeby znac jezyk!!! To podstawa, bez niego nie da sie zyc dobrze za granica, a nie ma co liczyc na socjal za bardzo. Najpierw cos trzeba dac od siebie :) Jak dla mnie wyjazd ma sens jesli zna sie bardzo dobrze jezyk i jest dobrym w czyms - cos w stylu zeby sie bardziej zrealizowac, a nie byle troche kasy a wszystko jedno co robie. Pamietaj, ze nie tylko kasa sie liczy, ale tez rodzina, przyjaciele i realizacja zawodowa!

Ja chcialabym za rok-dwa jak skoncze studia i Mloda bedzie starsza. Bede miala juz rok doswiadczenia w angielskim przedszkolu i licze,ze tam uda mi sie podobna prace znalezc. Moja kolezanka tez chce jechac, bo juz kiedys tam mieszkala. moze razem pojedziemy. Chce zeby Sara poznala Londyn - to cudowne miasto i ma wiele do zaoferowania dzieciom. A ja naogladam sie musicali za wszystkie czasy :p

Ale nie chce wyjechac na stale - moze na rok. Tu moja rodzina, moi przyjaciele...Tu mam plany zawodowe. Tak tylko dla urozmaicenia i satysfakcji :)

The_devil ja mysle, ze Adka mowila o wyjezdzie z Lilka. DLa mnie wyjechanie bez dziecka to w ogole cos niewyobrazalnego!! Jak mozna dziecko porzucic na kilka miesiecy albo lat??? Rozumiem wakacje tydzien- dwa ;) Ale jak mozna zostawic swoje dziecko zeby miec wiecej kasy? Chocby i bylo troche starsze-nawet nastolatek potrzebuje mamy albo taty blisko! A co dopiero maluch. Moim zdaniem tacy rodzice maja nie do konca po kolei priorytety, albo maja gdzies swoje dzieci. Ja bym sie zatesknila za swoim a ono za mna :)

reklama
Uspokoiłaś mnie troszkę Charlene. Już szukałem nowych pomysłów by ją powstrzymać.
Znam realia życia, ale skończyłem z wyjazdami "za kawalera". W czasie gdy mój syn był jeszcze mały kilka miesięcy rozłąki wyjęła mi kontynuacja nauki za granicą. Już nawet nie chcę wracać pamięcią do tamtych chwil. Wyjazd z dzieckiem oczywiście ma sens - i to właśnie teraz kiedy Lila jest taka malutka. Później - zerwanie z podwórkowymi koleżankami i otoczeniem, też wyrządza dziecku emocjonalną krzywdę.

the devil dziekuje:) na pewno bede czytac jak bedziesz cos tam pisac,przykre ze ty jako facet musiales to sam znosic ale moze choc trocszke rozumiesz nasz zal i rozgoryczenie na jakies zachowanie naszych exow
a moge spytac jak syn reaguje na matke i czy chce miec z nia kontakt?? i jak ty sobie dajesz rade

witajcie kochani
ostatnio tocze sie jak kulka doslownie na dodatek zoladek mi dokucza ale juz niedlugo wkoncu zaczelam juz 7 miesiac :-)
witam samotnego tatusia the devil i ode mnie rowniez wielki podziw za ta wspaniala milosc jaka dajesz swojemu dziecku tak samo jak i my :):)
piszecie ze wierzycie w facetow to powiem wam ze tez bym chciala w nich wierzyc ze jednak inni jeszcze sa na tym swiecie ale na kazdym kroku spotykam niestety nie tych a ostatnio to juz wogole omijam ich wielkim lukiem eh moze to minie jak faktycznie ktos sie dobry stanie na mojej drodze
katerinka musze sie udac do biedrony bo faktycznie tanio a dada jest ok juz 2 paczki czekaja :)

ach i podziele sie z wami jak obiecalam swoim azylkiem po malowanku wlasnorecznym dzielu :D

ploaded with ImageShack.us

i jeszcze moja "Basie" w wersji meskiej :):) jak juz wam pisalam o szoku na widok mojego malego siuraczka hihi (doswiadczone mamy synkow moze wy mi potwierdzicie ze jednak Basi nie bedzie :) bo do mnie wciaz ciezko to dociera i garstka nadzieji łudze sie ze jednak lekarz sie pomylil a dzidziolek byl uparty i nie pokazal nic )

i moj pysiaczek malutki

Ostatnia edycja:
Witaj katerinka111 i witaj mlodaMama1987. Witajcie wszystkie.
Widzisz katerinka111. Musiałabys poznać całą historię. Mój misiek nie znosi matki, ale ja akurat się mu nie dziwię, i za chwilę wszystkie go zrozumiecie. Jedna z przyczyn rozpadu mojego małżeństwa, to fakt iz ex znęcała się nad dzieckiem i to - jak podkreślili psychologowie - w wielu zakresach. To były ciosy nie tylko psychiczne ale także fizyczne. Z lenistwa wciskałem guzik telefonu głośnomówiącego, gdy dzwonił telefon. Syn słyszał jak jego matka rzuca groźbami i obelgami pod moim adresem. Znienawidził ją. Niejednokrotnie dostał tzw. lanie - za darmo. Za nic. Za to że ... miała zły nastrój. Dużo by opowiadać. Mógłbym napisać całą książkę, ale wy kobiety - pewnie uznały byście ją za fantazje. W sądzie przedstawiałem nagrania, jak syn telefonował do mnie gdy byłem w szpitalu, i żalił się, że "mama znów uderzyła go w głowę". Chce ktoś posłuchać ?
To był koszmar.
Od biegłych psychologów w prezencie, dostała widzenia z synem w PCPR w obecności psychologa lub pedagoga - raz w tygodniu. Wraz ze swoją prawniczką - zmieniła termin widzeń - co dwa miesiące. Przyczyna ?! Bo jest za granicą :)

Jak widzisz
mlodaMama1987 nie tylko mężczyźni są źli, ale i kobiety. Wszystko zależy od tego, kto kiedy stanie na czyjej drodze.

A mnie zainteresowało czy ty sama w 7 miesiącu dźwigasz te paczki z Biedronki ?

the devil potrafie sobie wyobrazic taki typ baby sama sie natknelam na taka wlasnie siostre mojej kolezanki i niestety nie tylko wasza plec jest taka i strasznie to jest przykre ze w ogole tacy ludzie sa na tym swiecie i rodzicami zostaja ale jak tu czesto padaja slowa to sa to tylko biologiczni a nasze dzieciaczki i tak wszystko widza i wiedza jak postepowac tak jak twoj synek a co do paczek ja mam ogromne wsparcie ze strony mamuski takze jak narazie to ona taszczy nam wszystkie paki i zakupy :) mam ta chwile kiku miesieczna blogiego lenistwa ale to szybko minei i wroci haroweczka ze zdwojona sila :) i nie moge sie juz jej doczeka tego kolejnego malego wielkiego szczescia :):)

yenna1 mam 2 podgrzewacze i raz użyłam jednego i więcej nie ruszyłam ... mogę oddać :-) na siłę nic nie kupuj w praniu wyjdzie co potrzeba, jak będziesz karmić piersią to tylko cierpliwość będzie Ci potrzebna;-) a ja w mieszany karmiłam to grzałam w czajniku, ale na początku nie na kranówie tylko kupowałam żywiec zdrój - żródlana mało zmineralizowana, dzieci mają jeszcze delikatne nereczki.... a może już rodzisz????
mlodamama1987 no jak dla mnie to Basia ma sisiak ;-) ale z sisiakiem czy nie będzie kochane, a pokoik śliczny i karoca w pełnej gotowości
charlene fajnie że wyjazd był udany, a kasa na spiczeki chwilę przebolejesz a potem tylko będziesz się cieszyć jak ślicznie Sara wygląda. A moja koleżanka ostatno córce przebijała nawet nie płakała i nic się nie paprało, tak że może będzie bezproblemowo. A jak tam sprawa samochodowa?

the_devil statystycznie to faceci są gorsi niż babki...ja jeszcze jestem na etapie nielubienia facetów... ale szkoda zawsze jak się nieułoży i dziecko cierpi, fajnie że okazałeś się odpowiedzialnym, mądrym tatusiem

mloda super pokoim:-) swietny koloirek a lozeczko wymiata:) zawsze mi sie takie podobaly:)
a ja juz po urodzinkach,dzis siedzialam w domu z rodzika a jutro na karaoke ze znajomymi ide:)

mlodamama pokoj jak w pieknej krainie:)))) jednak kobiety to potrafia robic remonty heheh
a susiak ewidentny hehe a imie juz wybrane?? ja mam parke i bardzo sie ciesze:)
the devil no tak tafiles i jak kazda z nas,czasu sie nie cofnie
najwazniejsze ze syn jest z toba a nie z taka psychopatka,BRAK SLOW!!!!!!!!!!!
fikusek to udanego wyjscia:)
no i jeszcze raz
STO LAT:))))))))))))))))))))))))))))))))))

reklama
Pokój full wypas - faktycznie. Młode już sie pewnie cieszy. Ma zestaw podręczników na całą podstawówkę :) TV i komputer. Zainstaluj GG, bo będzie zawiedzione :) Paczki z Biedronki ładnie poukładane na meblach :)
- podzielam Twoją radość mlodaMama1987 i cieszę się że wszyscy się cieszymy.
Tylko na tych cz-b zdjęciach nie widzę pisiora. Ale może sie nie znam.

Statystycznie faceci są gorsi jaimis. Potrafią głośniej krzyknąć, mocniej uderzyć, i odejść bez słowa - tak jak to ktoś się żalił w jednym z wątków. Tu jednak nie zagląda żaden sadysta, alkoholik czy psychopata - wszyscy pewnie jesteśmy o tym przekonani. Nie kierujmy sie tu seksistowskim kryterium dzielenia płci. To forum łączy wszystkich, którzy cenią rodzinę i kochają swoje dzieci. W tym wątku natomiast łączy nas samotność. Przemyśl to w wolnej chwili - po to by cenić tych, którzy zasługują na podziw i gardzić tymi, którzy swoim postępowaniem sprawili, że to forum pomieściło aż tylu z nas.
https://www.babyboom.pl/forum/members/jaimis-86908.html

Do góry