adka kobieto zamilcz!!! Wiesz jak ja sie mecze zeby schudnac troche? Chce wazyc 52, ale gdybym wazyla czterdziesci pare to uwierz mi bylabym szczesliwa. Na pewno wygladasz slicznie, no ale cos nie jest mi dane przekonac sie o tym w realu
A faceta olej, przeciez nie sprawdzisz co tam w jego glowce siedzi, niepotrzebnie sie przejmujesz ze cos jest z Toba nie tak...Bo pewnie o cos zupelnie innego chodzi.
carlaa ostatnio juz udaje mi sie troche bardziej systematycznie ale strasznie upierdliwe to jest
Zaczelam stosowac prezentacje w power point, tak jest szybciej i latwiej i ona bardziej zainteresowana. A angielski to w sumie od zawsze...Po prostu dziecko musi slyszec codziennie, przyroznych sytuacjach. Ja czasem wybieram jeden jezyk i tak lece, a czasem powtarzam w obu, bardziej na intuicje. Bajki tez zawsze oglada angielskie i to pomaga, ale chyba ksiazeczki sa lepsze bo dziecko duzo szybciej sie uczy jak ktos mowi do niego a nie tv. Rzeczy typu helen doron sa fajnym dodatkiem,ale raz czy dwa w tyg. dziecko moze pare slowek zalapac co najwyzej, a nie bedzie mowilo swobodnie. Najwazniejsze zebys Ty mowila, jak najwiecej, calymi zdaniami. Nawet jak CI sie Twoj akcent nie podoba, to tutaj nieistotne, bo po pierwsze - nie musi gadac z brytyjskim ą ę, grunt zeby paplala zrozumiale, a po drugie akcent bedzie tez lapala z bajek. SPoro mozna sciagnac z internetu, my mamy mnostwo little einsteins, boogie beebies i dora the explorer. Kanal cbeebies i baby tv mozna tez ustawic na angielski.
katerinka moja zawsze nabija sobie siniaka na srodku czola
To zleci z lozka, to o stolik rabnie. Trudno...Powiem Ci ze im wiecej wypadkow, tym mniej sie nimi przejmuje (ona). Grunt to pilnowac zeby jakiejs tragedii nie bylo. Kiedys szlam z nia na spacer i byla babka z dzieckiem 13miesiecy, ktore juz sobie czlapalo - trzymala je ciagle za rece, bo powiedziala ze sie przewroci!!! Droga byla prosta, niepokryta szklem tudziez czyms podobnym. OMG, jak dla mnie straszne
Ja zawsze Sarze na duzo pozwalalam, pewnie czasem za duzo i za bardzo lekcewazylam ryzyko, ale dzieki temu od dawna lata sama po schodach w gore i w dol bez trzymanki, potrafi wspinac sie na drabinke i sama zjechac po zjezdzalni, skacze na trampolinie zupelnie profesjonalnie itepe. A siniaki to u nas codziennosc