reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Samotna Matka- Samotna w ciazy?

wiecie co ja nie wiem jak faceci moga byc takimi chamami. wyobrazacie sobie ze ojciec mojego dziecka wogole nie wierzy ze jestem w ciazy bo jak mu napisalam ze wszystko mnie boli, ze nie moge spac po nocach to on stwierdzil ze to nie sa objawy ciazy 'specjalista w dziedzinie ginekogolii". az sie poplakalam. jeszcze niech mi powie ze to nie jest jego dziecko to juz wogole chyba sie zalamie. jestem pewna ze ta jego mamusia miesza mu w glowie. napewno mu nagadala ze jesli juz jestem w ciazy to moze to nie byc jego dziecko ze moze chce go wrobic . hmmm ciekawe ale zeby on chociaz mial prace w ktorej zarabial przynajmniej 5000 miesiecznie i byl jakis specjalnie ksztalcony. a on tak naprawde nic soba nie prezentuje specjalnego. pelno dlugow, od wyplaty do wyplay i to nie zawsze mu starcza, kopci jak/ stara lokomotywa. i niby mialabym go wrabiac bo to takie szczescie mnie spotkalo. komedia. jutro ide do lekarza i mam sie z nim pierwszy raz spotkac od czasu jak sie dowiedzialam ze jestem w ciazy. a i jeszcze nawet nie ma zeby za wizyte zaplacic. powiedzialam mu ze ma wykabinowac kase zobaczymy.

a tak poza tym mamuski jakie mialyscie objawy w 1 trymestrze???

reklama
kropka ja w pierwszym trymestrze nie mialam żadnych... :p gdyby nie to ze brak okresu to pownie wcale nie zrobilabym testu i nie wiedziala ze jestes w ciazy...;p haha xD

wiecie co ja nie wiem jak faceci moga byc takimi chamami. wyobrazacie sobie ze ojciec mojego dziecka wogole nie wierzy ze jestem w ciazy bo jak mu napisalam ze wszystko mnie boli, ze nie moge spac po nocach to on stwierdzil ze to nie sa objawy ciazy 'specjalista w dziedzinie ginekogolii". az sie poplakalam. jeszcze niech mi powie ze to nie jest jego dziecko to juz wogole chyba sie zalamie. jestem pewna ze ta jego mamusia miesza mu w glowie. napewno mu nagadala ze jesli juz jestem w ciazy to moze to nie byc jego dziecko ze moze chce go wrobic . hmmm ciekawe ale zeby on chociaz mial prace w ktorej zarabial przynajmniej 5000 miesiecznie i byl jakis specjalnie ksztalcony. a on tak naprawde nic soba nie prezentuje specjalnego. pelno dlugow, od wyplaty do wyplay i to nie zawsze mu starcza, kopci jak/ stara lokomotywa. i niby mialabym go wrabiac bo to takie szczescie mnie spotkalo. komedia. jutro ide do lekarza i mam sie z nim pierwszy raz spotkac od czasu jak sie dowiedzialam ze jestem w ciazy. a i jeszcze nawet nie ma zeby za wizyte zaplacic. powiedzialam mu ze ma wykabinowac kase zobaczymy.

a tak poza tym mamuski jakie mialyscie objawy w 1 trymestrze???

Lepiej się przygotuj na najgorsze i nie nastawiaj na zbyt wiele.
Ja zostałam sama w 8 mies. i mój spermodawca wyparł się dziecka :) da się to przeżyć. Tylko trzeba się naprawdę zawziąć !

Mówił żebym go informowała o tym jak będzie coś się działo, no i poinformowałam :) od wczoraj leżę w szpitalu, a on nic :)
Tak nim manipuluje jego była i teraźniejsza s*cz ;] - nie mam zamiaru go już o niczym informować skoro sobie nic z tego nie robi. Pewnie pomyślał, że zmyślam itp. Niech tak myśli dalej. Nie pozwolę aby kiedykolwiek zobaczył małą, bo na pewno przyjdzie trwoga do Boga :)

Ja podobnie jak Karolinka Trip... nie miałam żadnych objawów :) o ciąży dowiedziałam się w 8tyg. pamiętam, że raz strasznie szczypały mnie brodawki i wyostrzył mi się strasznie węch, do tego zbrzydły mi papierosy, no i oczywiście zanikła miesiączka.
Do dziś nie miałam żadnych ciążowych objawów :) nie wymiotowałam ani razu, ani nic takiego. Teraz tylko przez ex'a mogę przed wcześnie urodzić ehh....
Trzymaj się dzielnie kochana, dasz radę :*

Ja mialam nudnosci od 8 tyg ciazy poczatkowo jej w ogole nie podejzrewalam lekarze moj ostro bolesny brzuch i wymioty oraz biegunke wzieli za wyrostek okazalo sie po badaniach ze to nie to.. wiec stiwerdzili ze to zapewne tzw grypa zoladkowa dostalam leki na to niby antybiegunkowe i antywymiotne ale nie pomagaly bylo tak samo i brzuch bolal. az sama wpadlam na pomysl ze @ sie spoznia zaczely mi sie pojawiac pierwsze rozstepy w okolicach piersi! wtedy zrobilam test kolejny z rzedu bo 2 wczesniejsze pokazaly brak ciazy stad mialam pewnosc ze to nie cviaza i od razu nie wpadlam na to i lekarzom nie mowilam nic o tym. hehe jednak 3 test pokazal 2 kreseczki na drugi dzien smignelam do ginka i potwierdzono ciaze. kurcze do polowy ciazy wymiotowalam! brzuch mnie bolal i najgorszy byl bol spojenia łonowego.. ja chodzic nie moglam co najwyzej do sklepu pod nosem i spowrotem.. jak sie poozylam to zeby przekrecic sie nalozku maz musial mi nogi przekladac! strasznie to wspominam! w ogole ciaza nie byla najlatwijsza ale szczesliwie sie zakonczyla.

:-) mój pierwszy objaw ktory oczywiscie nic mi nie powiedzial ,po czasie wyszlo,to "grypa" goraczki dostałam ,mało niezeszłam :-p i to byl pierwszy objaw ktory powinnien mi cos powiedziec .... ale niedalo rady ...

Candy trzymaj sie tam ,mamy jeszcze czas ... ja wczoraj po lekarzu dostalam leki do konca i lezenie ...

a szanowny pan ex K .... wyslal kase ... marne cos .... dzwonie i pytam "co to ma znaczyc ???? " odp ...." bo wiecej nie mam" ....nosz qrwa .... chlac bylo za co ...to i ma mi doslac .... ufalam mu glupia ze on nie z tych ,za bedzie placil.... i mam .....:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Margolcia28, Trzymam się bo muszę. Rozmawiam do niuni, że jeszcze niech sobie tam posiedzi, bo tak dobrze jak w moim brzuszku to już jej nie będzie :p i każe się jej posłuchać mamy, bo mama mądra kobieta :p hehe...
Ogólnie to troszkę się dołuję... Obcy ludzie ! znajomi, koleżanki, przyjaciele starają mi się pomóc jak mogą, zapytają o samopoczucie, a on nie ? normalnie SZOK ! nie ogarniam tego ! Facet który 3 tyg. temu jeszcze mówił, że kocha, dziś go nic nie obchodzi ;/ straszne !

Candy hahaha no tak , gdzie te nasze dzieci znajdą mądrzejsze kobitki niż My ich mamy :-) :-)

Kuźwa !!!!! :wściekła/y:
Katerinka ja przepraszam , boshhh ale pipa zemnie :wściekła/y:
WSZYSTKIEGO CO NAJPIEKNIEJSZE DLA KUBULKA , NIECH ZAWSZE GOSCI USMIECH NA JEGO TWARZY A ŚWIAT NIECH ZAWSZE STOI PRZED NIM OTWOREM

no i nie fajnie ze bylo tak nie milo ... ale jestem w szoku ze ex tak postapil ( moze beda jeszcze z niego ludzie ) .... i mam nadzieje ze Kubus choc troche mial frajdy :-)

któraś z Was napisala ze moze razem cos ....:-) kurcze fajny pomysl .... znalezdz mieszkanie w centralnym punkcie ..... i bysmy sobie same radzily :-p

marglolcia ja cie prosze zejdz na ziemie,tatus od swieta to nie tatus! a jemu trzeba wygarnac jak abel krowie,bo po trzezwemy nie mysli,ja juz znam te jego obiecanki cacanki,ale bylo minelo
a kubus ma frajde z prezentow i bawia sie z mala

reklama
:)

Skoro mowa o objawach itp..
Opowiem jak sie dowiedzialam o ciazy:-D

Wstalam sobie o 4 rano bo mialam plynac na ryby:) "Spermodawca" ahah jak to ktos ladnie wczesniej napisa;:-D podwiozl mnie do portu wogole wielce oburzony ze plyne z jego przyjaciolmi kapitanem no i sami faceci byli.. Juz pod samym kutrem zrobil mi wywody i sie mega polocilismy.. Plynelismy sobie w jedna strone 2 godziny na lowisko cos tak mnie zaczelo krecic i wogole.. Senna sie zaczelam robic to mili panowie zrobili mi kawe "siekiere" myslalam ze wykorkuje..lezalam w sterowce i spalam modlilam sie o zejscie na lad :D ryb mi sie zachcialo:D:-D Stwierdzilam ze musze byc twarda..bo zawsze cos zlowilam..no to poszlam lowic..pierwszy haft za burte poszedl:-D Polecialam do "lazienki"jesli mozna nazwac to wogole czyms podobnym..firanka w drzwiach brak zamkniecia i nAwet sie okrecic nie moglam:D Ale bylo mi tak glupio haftac za burte..siedzialam tam ze 2 godziny..:szok: Faceci wchodzili i tylko "uups ojojoj przepraszad pardą" :-D:-Dhahahah...potem zaczelo tak nami bujac ze bylam zielona..i kapitan do mnie mowi czy chce ogorka..Kurde nic nie jadlam..a on mi ogorka proponuje kiszonego..popatrzal w moje oczy i mowi..Ty Celinka ja cos wiem..ja taki szok:confused: i mowie co:D a on do mnie- bedziesz mama:p Ja sie zaczelam smiac..no mowie gdziee tam:) Wogole spermodawca sie bardzo martwil bo zasiegu dlugo nie mialam i pytal sie na radiu co tam i zaczeli mu opowiadac jak haftam i ze tylko jedna rybe zlapalam dorsza ktorego jakis za przeproszeniem h*** mi ukradl:D!!:-D mowie wam jaja...Jak wracalismy w porcie jak wysiadlam calowalam ziemie jak Jan Pawel :p Jak sobie pomysle ze setke mi proponowali itp..dobrze ze nie wzielam:p No i dawca do mnie mowi to mamusiu robimy test ja mowie nie co ty:p no i zrobilam...:tak:I od tamtej pory jestem najszczesliwsza mama na swiecie:-D

zdjecie z pamietnego rejsu :

DSC03717 JPG

a to wschod slonca na morzu
DSC03214 JPG
DSC03211 JPG

Do góry