reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Samotna Matka- Samotna w ciazy?

jejku, no to teraz juz zupelnie nie mam nadziei,ze w sadzie pojdzie bezproblemowo. Ostatnio byla u mnie kuratorka w sprawie pozbawienia praw i chyba w zyciu nie widzialam zeby ktos tak sucho i bez zaangazowania podchodzil do swojej pracy. Pytania zadawala takie, ze w sumie nic nowego sie nie dowiedziala niz jest w pozwie. Nawet nie chciala za bardzo sluchac, wystarczylo ze miala co napisac w raporcie. Kurcze, gdybym maltretowala to dziecko, tudziez nie umiala sie nim zajmowac w ogole to ona i tak by o tym nie miala pojecia. Nic dziwnego, ze potem jakies afery sa, ze dziecko zostalo pobite chociaz kurator zajmowal sie rodzina....

Adka czy ja z Toba jechalam dzisiaj rano autobusem 133? ;] Jak nie to ktos wybitnie podobny :)

reklama
carla sraj ich ostro,tak to juz jest z ludzmi a nela no co rosnie:) kubus uwielbia wszedzie wchodzic,pukac tanczyc i wogole,zyje za dwoch
adka ja wlasnie zeby miec spokoj pod wzgledem finansowym robilam sprawy o alimenty i nie zaluje bo mam je za soba i juz papiery mam,

dzieki dziewczyny za wszystko:) kubus ma sie dobrze,chociaz zwymiotowal sama krwia,wiec cos tam sobie pokaleczyl ale najwazniejsze ze tak sie skonczylo

bylam dzisiaj tez w mops zapytac sie na jaka umowe moge dorobic do wychowawczego i ile i pani mowi tak
-do rodzinnego na wszystkie umowy oprocz o dzielo i zeby nie przekroczylo pani 504 na osobe,bo tej nie trzeba zglaszac
-a do funduszu trzeba tylko zglosic o dzielo ale jak pani przekroczy to rodzinne zabiora
WIEC JEJ MOWIE TO JAKI SENS TO ZGLASZAC ALBO WOGOLE PRACOWAC O DZIELO SKORO MAM JEDNO I DRUGIE!!! PARANOJA PO PROSTU
i jestem w kropce,bo mam te kadry w tej agencji i jeszcze teraz koordynacja i oni chca na umowe,ale ja mam wszystko pozalawiane i nie chce tego stracic,bo z praca wiadomo roznie i nie wiem sama

Mogłam się uczyć. Byłabym adwokatem. Specjalistką od rozwodów. Wczoraj kolejną koleżankę przeprowadzałam. Z tym że ona raczej nie wróci do faceta, bo go nie kocha od dawna. Zresztą zobaczymy, Karolina też była zawzięta, pisała mi że dobrze że w tym wszystkim ma mnie i co?? Gówienko. Teraz nie raczy się odezwać, a ja już nie dzwonię i nie piszę, bo to sensu nie ma.
Moja siostra dalej jednak jest z tym facetem, ale grunt że tata jest już uświadomiony i że nie muszę jej ciągle kryć, bo wie gdzie Kasia jeździ. No i wczoraj wzięła moje zdjęcie żeby pokazać jakiemuś tam ich koledze!!!!! Bo pokazała mu jakieś moje stare, on się nakręcił (a wyglądałam wtedy okropnie, i było to z 7 lat temu) i chce się umówić!! Ja jej mówię że ja nie chcę, a ona że musi mi znaleźć kolegę bo jestem spięta :) Co za głupek :)

Katerinka a może ta praca wyjdzie na dłuższy czas?? Jak teraz się sprawdzisz to może warto umowę podpisać?? Wychowawczy się skończy, a praca będzie... Nie wiem ile w sumie masz tych zasiłków, ale może warto zrezygnować na rzecz pracy...
Dobrze że Kubuś cały. Nela ma śliwę, zadrapanie, i mniejsze siniaki. Wygląda jak ofiara przemocy domowej :D Ale ona jak Kuba, wszystkiego ciekawa.

A te sprawy w sądzie to kpiny!!! Za co macie żyć i dzieci utrzymywać??? Ok, niech tak będzie, ale powinno być coś takiego że do czasu wyroku państwo zapewnia pieniądze dla dziecka, no bo powietrzem ma żyć przez te miesiące?? To jest kuźwa paranoja!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

a ja dzis sie zarejestrowalam na stronie dawcow szpiku www.dwsk.pl , wiem ze jako ciezarna i ok 6 miesiecy po nie ma szans bym zostala dawca , ale ... wszystko w zyciu moze sie zdarzyc. a mi sie wydaje ze troche krwi nie robi problemu , a moze nie daj bog ktos w rodzinie bedzie potrzebowal pomocy , aczkolwiek zastanawiac mnie zaczelo ... jak to jest z krwia pepowinowa ... przeciez ona jest bardzo pomocna ... ale czy tylko mojemu dziecku czy komus innemu pomuc tez moze . musze poszukac cos w necie ...

Margolcia ale ta sprawa z krwią pępowiniwą to chyba wygląda tak, że trzeba za pobranie zapłacić...

A ja jednak wracam po zajęciach do domu, nie mam gdzie spać, chciałam z kolegą coś wynająć bo on też ma zjazd, ale ceny jak z kosmosu... Ponad 50 zł bym musiała zapłacić... A tak strasznie chciałam się wyspać :(

no, posrane są te przepisy.a chociazby to ze samotnym matkom jakies grosiki zaledwie sie należa podczs gdy poslowie grubą kase zbijaja za siedzenie na stołku.:wściekła/y:

A z krwią pepowinową to nas w szkole rodzenia namawiali bardzo.Krew pepowinowa nadaje sie tylko ewentualnie dla dziecka w przyszlosci jakby zachorowalo np.na bialaczke lub jego rodzenstwa lub matki.W ten sposob nie trzeba szukac dawcy.U mnie w miescie pobieranie jest darmowe tylko przechowywanie jej kosztuje miesiecznie 140 zl,przechowywac mozna kilkanascie lat.Tylko ze przez te kilkanascie lat trzeba bulic 140 zl miesiecznie.

a dzisiaj pozwolilam pierwszy raz mojej mamie samodzielnie isc z wnuczka na spacer:-)Byla taka przeszczesliwa:-).A tak wogule to mnie wypycha bym wieczorem gdzies wychodzila i moze kogos poznam.A tak wogule to juz jej sie chce kolejnego wnusia:szok:.Hehehehhe, spodobalo jej sie bycie babcią.Tylko ze jak ja wyjde nawet na 2 godzinki to zaraz tesknie za moim dziubkiem i wydzwaniam czy wszystk ok:-(.

Czekam kiedy pojedzie juz do siebie bo wszystko robi za mnie i ja nie mam czym sie zająć.Nawet obiadki i sniadania mi robi.Nudzi mi sie wiec niemilosiernie.

Rosi jak mama potrafi się Ewą zająć to dlaczego nie skorzystasz :) Ja mamie czy siostrze daję małą na spacery, krzywdy jej nie zrobią :) I jestem jedną z niewielu co nie dzwonią co chwilę czy z dzieckiem wszystko ok :) Ciebie wychowała, to z wnuczką też da sobie radę :) I chciałabym się z Tobą zamienić żeby mi ktoś wszystko w domu robił, ja przy Neli nie mam czasem jak posprzątać... Także ciesz się, ja Ci zazdroszczę :)

dziewczyny krew pempowinowa - niby super brzmi... ale na dzień dzisiejszy za dużo ona nie daje. Żeby dziecku można było pomóc tą krwią musi ważyć z tego co pamiętam - do 15 kg - tylko na tyle starcza ta krew. Rozmawiałam z wieloma lekarzami i większość mówiła, że lepiej zrobię jak kupię dziecku polisę. Ona jest strasznie reklamowana - ale oni mają z tego ogromną kasę. Dr powiedział, że może kiedyś będzie można z niej lepiej korzystać niż na dzień dzisiejszy.

reklama
no wlasnie czytalam .... i w sumie ona nic nie daje na dluzsza mete , jedynie dziecku , matce lub rodzenstwu w prostej lini ... no i cenia sie ponad 1000 zl za rok , a ze w mojej stuacji nie przyznaja rat to wbulic taka kase bylo by mi szkoda ..... ahhhh chcial by czlowiek jakos znalezdz sposob a kasa wszystko popsuje ....
mowicie o zasilkach ..... ja nawet nie dowiaduje sie juz , ani na sile nie szukam pracy ( wiem moze to troche glupie) ale wiecie jak to jest nim zatrudnia na stale to trzeba przejsc ten moment pruby ... czesto sie go nie przechodzi .... a przy zaliczce nie moge przekroczyc jakiejsc tam kwoty , nie wspomne o reszcie zasilkow i tak jak czesto kalkulowalam to nie oplaca mi sie praca na miesiac za 1500 czy 1700 zl jak zwolnia mnie i zasilki przepadna .... ale co jest smieszniejsze ... dowiadywalam sie ostatnio , jak by to bylo gdbym wyszla za maz i .... pulap zwieksza sie z 546 zl na 900 iles na osobe .... czy to nie absurd .....

Do góry