reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Samotna Matka- Samotna w ciazy?

reklama
Ja nie twierdze ze cos ma sie stac dziecku po obciaciu wlosow czy kolor maja zmieniac.Tylko ze jak maluch ma krecone i chce sie zeby nadal byly krecone to do 2 lat nie powinno sie ich obcinac.:tak:bo jak sie obetnie to zrobią sie proste!Poprostu cebulki wlosowe umacniają sie do 2 roku życia dziecka.
I nie sa to żadne zabobony tylko sprawdzona prawda.

Ostatnia edycja:
alonga hmm ja również mam podobne zdanie nt faceta. nie chce teraz zadnego zwiazku

dlaczego?? otoz moje zdanie jest takie gdy sie zostaje mama to najpierw trzeba oswoic sie z nowa rola. tymbardziej jest ciezko jak jest sie samotna mama. ja uwazam ze w takim momencie trzeba pomyslec o przyszlosci swojej i dziecka. cos zrobic by moc dziecku zapewnic byt. np pojsc do szkoly, na kurs, znalezc dobra prace.
glupotą jest wg mnie szukanie faceta po to by utrzymywal mnie i dziecko.
trzeba sobie zdac sprawe ze jakosc zycia dziecka w duzej mierze bedzie ode mnie.
ja wole sie skupic na budowaniu lepszej przyszlosci a nie na szukaniu faceta
czy chodzenie po imprezach a potem rzyganie przez dwa dni (tu trafnie okreslila to Rosi :)) } swini nigdy malo. hehe
urodzilam dziecko, zdecydowalam sie ze bede ją wychowywac to dla mnie jest rownoznacze z tym ze bynajmniej narazie rezygnuje z pewnych rzeczy
no ale to moje tylko przemyslenia

szkoda mi bardzo ze forum nie jest juz takie jak bylo gdy ja dolaczalam. mi ono wowczas bardzo pomagalo....
hmm udziela sie kilka dziewczyn, ale wystarczy ze np rosi ma inne zdanie niz wy to odrazu z pazurami na nia. jakbyscie to wy tylko mialy racje. troche dziwne ze macie w kilka osob na wiekszosc spraw jednakowe zdanie...

Ostatnia edycja:
Ja nie twierdze ze cos ma sie stac dziecku po obciaciu wlosow czy kolor maja zmieniac.Tylko ze jak maluch ma krecone i chce sie zeby nadal byly krecone to do 2 lat nie powinno sie ich obcinac.:tak:bo jak sie obetnie to zrobią sie proste!Poprostu cebulki wlosowe umacniają sie do 2 roku życia dziecka.
I nie sa to żadne zabobony tylko sprawdzona prawda.

nie prawda:) moja kolzenka obciela wlosy synowi tez przed rokiem i ma krecone. Jak tos ma je miec to bedzie mial.
anowi no widzisz ja faceta szukac nie musialam:)

Anowi,mądrze myslisz na temat wychowywania swego dziecka.Popieram w pelni,bo życie to nie ciągle imprezy ale tez odpowiedzialnosc za drugą istotkę.Nie twierdze ze mamy tylko siedziec w domu ale trzeba tez znac umiar w pewnym sprawach.

Zreszto ja tam sie nie przejmuje tym ze ktos jest przeciwko mnie:-D.Robie swoje i wiem swoje i nieźle na tym wychodze:-D

No i chce sie pochwalić.Rozprawa alimentacyjna u mnie juz zakonczona i przysadzono mi 800 zl alimentow i zwrot 2,5 tyś kosztow 3 miesiecznego okresu okoloporodowego:-).Jednak jak sie zna wartosc swoja i dziecka to mozna cos wywalczyc.Startowalam z wyzszej polki i wiecej dostalam.Tylko ,że "tatuś" cos podskakiwal ze nie da tyle i bla bla.Jestem pewna ze zlozy apelacje.Ale ja tez skladam bo żądalam wiecej:-).

A tak wogule to hamstwo sadu bo calkowicie obcieli mi koszty szczepionek dziecka a bylo tego ponad 1200zl.Wiec jeszcze bede sie sadzic.A co mi tam:-)

Rosi tu Ci przyznam racje walcz ile wlezie , moj o dziwo bez zadnego ale placi tyle ile chce , aczkolwiek powiedziala ze ja sie bawic nie bede jak mu sie nie podoba to w sadzie wywalcze wiecej :-) . Bo zrobić bylo komu a finansowa odpowiedzialnosc musimy ponosic same ( no sa odrebne przypadki ) . a tez nie zamierzam odpuszczac i walczyc o swoje ;-) chodz wiem ze kasa sie dziecku ojca nie zastapi ale zawsze to zycie mu sie umili , najlepiej jak sie potrafi :-)

Anowi a dla Ciebie pójście na imprezę czy myślenie czasem też o sobie oznacza, że jest się gorszą matką?? Przecież jedno drugiego nie wyklucza i nie trzeba od razu zaszywać się w domu, bo ja mam dziecko i nigdzie nie wychodzę. I nie wiem po co przytaczałaś teraz to że świni nigdy mało?? Odebrałam to jako pojazd Orchidei...

wiecie co odechciewa sie mi tu wchodzic!!!!! paranoja jakas,ja wysuwam wniosek jeden/
pracuje teraz w domu,wychowuje dwojke dzieci sama,nie mam czasu kuzwa kawy wypic.jestem zajebiscie zmeczona ale nie mam wyjscia,trzeba sobie radzic,ale co
-jak sobie wypije to jestem zla matka
-ze nie wywalczylam wiecej niz 450 zl alimentow to juz nie znam wartosci???
KUR,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, WEZCIE PRZEZYJCIE TROCHE WIECEJ I ZACZNIJECIE SIE PRZYZNAWAC DO SWOICH RZECZY,KTORE ROBICIE TO MOZE BEDZIE TU INACZEJ, a taka prawda,ze kazdy kto pisze swoje zdanie,normalnie myslacych po prostu sie pokrywa ,takie zycie

carla ja pracuje,dom,kubusiowi wychodzi zab za zebem ,non top kupka,zaczal chodzic przy czyms czego moze sie trzymac,mala do zerowki i tak w kolko,jeden ex non top sie awanturuje,drugi sie buzy ze wyjzezdzam i po prostu jutro sie pakuje i jak wylece z tego bagna tu to bede najszczesliwsza!!!!!

mam nadzieje ze kazda z nas znajdzie sobie druga polowe i cos nam sie ulozy w tym zyciu buzka:)

A ZDJECIA SA SUPER:) NELA JAK MODELKA A ALNEK NIC DODAC,NIC UJAC A WY MAMUSKI TYLKO TAK TRZYMAC:)

Ostatnia edycja:
reklama
ja rozumiem, ze wiele z nas nie mysli nowym facecie i zwiazku. bo naprawde mozna miec kolosalny uraz po tym co nas spotkalo. i w zadnym razie nie kwestionuje tego niechetnego podejcia do facetow. ale nie rozumiem skad to zalozenie, ze faceta szuka sie tylko po to by utrzymywal kobiete i dziecko??
ja faceta nie szukalam. sam sie znalazl. i oststnia rzecza o jakiej myslalam wiazac sie z nim to, ze sie urzadze, bo on bedzie utrzymywal mnie i dziecko...
myslalam raczej o przyjazni, milosci, wsparciu. i naprawde sa tacy mezczyzni,ktorzy potrafia to zaoferowac.
zyskalam kogos, kto wspiera mnie w trudnych chwilach. kto razem ze mna opiekuje sie Filipkiem. i bynajmniej nie jestem jego utrzymanka. chwilowo jestem jeszcze na utrzymaniu panstwa, ale od tygodnia juz pracuje. wiec niebawem bede samowystarczalna. mysle tez o kontynuacji szkoly.
moj syn jedynie zyskal na tym, ze jestem z kims zwiazana. ma super wujka i szczesliwa mamusie, ktora czuje sie spelniona na wszytskich mozliwych frontach :tak:

a w kwestii posiadania przez kogos takiego czy innego zdania... wmojej ocenie nie o to chodzi, ze ktos ma inne zdanie. raczej o to, ze to zdanie wypowiada obrazajac innych, insynuujac mu rozmaite rzeczy, atakujac.
od dluzszego czasu czytam to forum chyba glownie po by sobie cisnienie podniesc. o byle *******e tocza sie tu zawziete walki. przykro na to patrzec. a juz na pewno nie sposob znalezc tu wsparcie. bardziej to przypomina debade przedwyborcza - wybielic sie, oczernic i objechac przeciwnika i do upadlego (oraz upadlosci) bronic swojego zdania.
carla sliczna Nelka jest :-). i jak sie zmienila, wydoroslala :tak:. a ta jej lokowana grzywa jest zabojcza:-)
fikusek Alanek faktycznie jest cala mamusia - przystojniak z niego :tak:
rosi gratuluje alimentow. oby "tatus" regularnie placil.

Do góry