reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Samotna Matka- Samotna w ciazy?

WOW!!!!!! Co tu sie dzieje? Nie bylo mnie troche, bo mi net padal, a tu takie rzeczy????? Ja nie stane po zadnej stronie..... widze, ze nitkore z Was stoja po stronie Carli tylko dlatego, ze nie jest nowa :baffled:
ja tylko napisze tak :
Rosi ja uwazam, ze powinnas brac tyle alimentow, zebys nie musiala pod koniec miesiaca pozyczac od nikogo, sama biore 600 zl i nie uwazam, ze to duzo, bo facet zarabia 3500 .... a ja jestem obecnie na wychowawczym wiec mam 470 zl ;/ poza tym, ze pisze artykuly do internetu i mam troche wiecej :) ale nikt o tym nie wie, a przeciez ja dalej zyje, dalej mam potrzeby tak? Dlaczego teraz ja mam oddawac kazdy swoj grosz dziecku, czyli nie kupowac sobie ubran, nie pojsc do kosmetyczki czy cos w podobie, skoro facet oddaje tylko mala czesc swojej pensji? On nie placi za mieszkanie, bo mieszka u babci, wieccala kase ma dla siebi! Nie uwazam, zebym wziela za duzo :) masz racje, bierz ile wlezie ;)
Carla uwazam, ze zbyt agresywnie tu napisalas do Rosi, bo ona tylko napisala , ze MOZE Twoje dziecko lezy zapackane .... ale MOZE a nie NA PEWNO! ja tez nie wyobrazam sobie dziecka wyzywic za 300 zl ;/ samo mleko kosztuje 120 miesiecznie (okolo) plus pampersy jakies 120 tez (huggies z biedrony) to juz masz 240 zl a gdzie kosmetyki, zupki, deserki, owoce itp? juz nie wspominajac o zabawkach :) nie musisz brac alimentow, jesli nie chcesz. Nie mowie, ze musisz i koniec, ale skoro ich NIE CHCESZ, to nie mow innym ile maja brac :)
Poza tym ja bym nie chciala nigdy wpisac nn w akcie, nie dlatego, ze mam dobre stosunki z exem, ale dlatego, ze zycie lubi platac nam rozne figle :/ nie chce zapeszac, wiec odpukac w niemalowane. Gdyby dziecko ciezko zachorowalo, potrzebna bylaby krew, nerka cokolwiek, po pierwsze najlepszymi dawcami sa rodzice .... moze ja nie bede mogla oddac, wiec zrobi to moj ex ....
nie chce sie klocic, ale napisalam co uwazam :) Bezsenna i Krropelka maja najwieksza racje :)
Ja ide dzis z Nikosiem do lekarza, od kilku dni ma rozwolnienie, daje mu smecte i zaczyna powoli dzialac, przez 2 dni mial temperature 38,5 chociaz nie bylo po nim widac :) a wczoraj wyskoczyly mu plamy czerwone. Rano jak sie obudzilam mial za uchem i troche przed nim, a pozniej juz mial na calej twarzy, plecach i brzuchu :( ja juz nie wiem co to jest, a do lekarza u mnie tak ciezko sie dostac, ze do prezydenta predzej bym weszla ;/ Poza tym bylam dzis na USg z tym moim guzem za uchem i ..... nic ;/ lekarz napisal tylko ze obok guza sa powiekszane wezly chlonne a ten guz to on nie wie co to jest ;/ moze zapalenie, moze cos tam cos tam ;/ i fajnie, chyba jestem ągiem :)
Dziewczyny pamietajcie, ze to forum jest dla NAS! Nie kloccie sie bez sensu :) dzis sie poklocimy, a jutro bedzie dobrze, wiec nie ma sensu sie wyzywac i obrazac nawzajem :)

reklama

Carla,nie powinnas mnie wyzywac.Czy ja ciebie obrazam i wyzywam???Napisalam ze chyba lezy brudne a nie ze napewno.Bo kwota 300 zl jest smieszna.A po twoich wczesniejszych wypowiedziach to doszlam do wniosku ze jestes jakims warhołem i awanturnicą.Skoro takie teksty do mnie piszesz!
Uwazasz sie za dobra matke?a co wczesniej pisalas?ze dzieciak ci sie drze!ze zamykasz ja sama w pokoju i wlanczasz sobie muzyke???ze denerwuje ciebie ze patrzy sie ciagle na matke?!Ze szukasz sobie tylko faceta do łóżka.A teraz po tym jak stanelas w obronie OJCOW ze maja swoje zycie i swoje wydatki to mam prawo przypuszczac ze oddalabys ostatnia koszule dla faceta a dziecku odebrala bo twoje i za grosze sie wychowa a facet tez musi miec potrzeby.Wspolczuje twemu dziecku ze ma taka matke!
A to ile ja żądam alimentow to nie powinno cie obchodzic.Podliczam koszty dziecka i taka kwota mi wyszla wiec mam prawo żądac polowy.I nie sa to koszty zawyzone a wrecz przeciwnie bo bralam ceny z hipermarketu gdzie jest najtaniej.Ja wczesniej nie komentowalam twojego odnoszenia sie do corki choc bardzo mi sie nie podobalo wiec odczep sie ode mnie.
Zla jestes ze sama nie masz alimentow to komus dopierdalasz?????Życie kiedys moze cie nauczy szacunku do innych.
Zreszto tobie nie musze z niczego sie tlumaczyc.A twoj ojciec wiecznie zyc nie bedzie i nie bedzie tobie i swej wnuczce wiecznie pomagal.Nie pomyslalas o tym ze kiedys moze go zabraknac?ze ty mozesz nie miec z czego zyc?dziecko bez alimentow?Unioslas sie wobec faceta honorem i mysle ze to twoj blad.Bo myslisz egoistycznie.Ale to twoj wybor i twoje życie.

moje zdanie jest MOIM zdaniem i nie uwazam, ze wszystkie kobiety na ziemi musza sie ze mna zgadzac i mnie popierac. moge argumentowac, przekonywac, ale nie mam prawa nikogo zmuszac to przejecia moich pogladow. chocbym uwazala, ze sa najsluszniejsze na swiecie.
a juz na pewno nie mama prawa do obrazania kogos za to, ze smie miec inne zdanie.
w tym poscie Rosi dowiodla, ze ona takie prawa posiada...

ja bardzo kocham mojego synka. lubie z nim spedzac czas. cieszqa mnie jego postepy. dbam o niego jak potrafie. ale czasem jest dzien kiedy jest marudny, jeczacy, meczacy i mam pchote wtedy wyjsc za drzwi i tego nie sluchac.
kazda. nawet najbardziej kochajaca matka ma czasem dosc i opada z sil. nie jestesmy robotami.
i nie wiem czemu takie odczucia mialaby spowodowac, ze zostalabym nazwana wyrodna matka...

Jeszcze nie samotna no moj ex za 20 lat tez moze mnie znienawidzic, ale przynajmniej nie przejdzie obok swojego dziecka, nie wiedzac ze to jego, poza tym dziecko bedzie zawsze jego i gdy cos sie stanie, bedzie przy nim, a ojciec ktorego nie ma? sorry!
Adka nie chce sie z Wami klocic, ale dajesz przyklad Rosi, a sama pchalas sie do exa :/

Carlaa u nas ok:) Alan ma juz 3 zeby:) od dzis raczkuje:) troche marudny sie zrobil przez zeby ale mysle ze jak juz wyjda wszytkie jedynki to powinno sie uspokoic:) a jak Nelcia?:)

Fikusek Nelka cudowna :) Zębów nie ma, i póki co grzeczna jest :) Nie drze się bez przerwy, wiadomo że marudzi, ale ogólnie jest dobrze :) Jeździ w spacerówce, siedzi sobie, wszystko ogląda, sama pije z niekapka, je sama chrupcie, jeszcze trochę to pampersa sama sobie zmieni :) Aaa, i jeszcze pełza sobie, kręci się na brzuszku w kółko, robi straszne postepy, i siada sama jak dam jej palce do podtrzymania :) Wiele się nauczyła przez te pół roku :)

Fikusek Nelka cudowna :) Zębów nie ma, i póki co grzeczna jest :) Nie drze się bez przerwy, wiadomo że marudzi, ale ogólnie jest dobrze :) Jeździ w spacerówce, siedzi sobie, wszystko ogląda, sama pije z niekapka, je sama chrupcie, jeszcze trochę to pampersa sama sobie zmieni :) Aaa, i jeszcze pełza sobie, kręci się na brzuszku w kółko, robi straszne postepy, i siada sama jak dam jej palce do podtrzymania :) Wiele się nauczyła przez te pół roku :)

no to super:) moj do dzis tez tak pelzal:) czyli spaceroweczka pomogla:) Zdolna dziewczyna :) moj to nie trzyma sam niekapka:D leniwiec:D jak daje mu butle to rece zaraz na glowie mu laduja:D:D

Nazbierało mi się trochę, to się pochwalę moim brudnym i zaniedbanym Skarbem :)

DSCN5164 [1024x768].jpg
DSCN5170 [1024x768].jpgDSCN5426 [1024x768].jpgDSCN5440 [1024x768].jpgIMG_4810 [1024x768].jpgDSCN5419 [1024x768].jpgIMG_4884 [1024x768].jpgDSCN5336 [1024x768].jpgDSCN5400 [1024x768].jpg
pencil.png

Dziękujemy za życzonka :) Ale ten czas leciiiii, ale jak napisała Jeszcze nie samotna my wiecznie młode, a dzieci rosną :)

reklama
Do góry