reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Samotna Matka- Samotna w ciazy?

reklama
bezsenna - ale ci zazdroszczę koncertu ;)

Było super :happy: Dobrze, że grali u nas, to od razu po koncercie wróciłam do Kubulka. 2 lata temu byłam w Chorzowie i nigdy bym wtedy nie pomyślała, że za rok będę rodzić i na następny ich koncert pójdę już jako mama :] Życie jest nieprzewidywalne. Było dużo osób z dziećmi, takimi z podstawówki lub trochę młodszymi.

bezsenna zdalas ten egzamin, ktorym tak sie martwilas? to gratulacje!!!

jejku dziewczyny poradzcie, przyszlamama26 jestes wygadana moze cos podpowiesz.

dziewczyny pamietacie ze gdy bylam w ciazy to poszlam do pierwszej lepszej pracy i to ponizej swoich kwalifikacji. i teraz tam jest rekrutacja ale na stanowisko takie jak mi odpowiada. hmm zlozylam aplikacje i zadzwonili do mnie w poniedzialek mam rozmowe.
co ja im powiem jak zapytaja czego po kilku dniach pracy poszlam na l4, jak zapytaja czy wiedzialam wowczas ze jestem w ciazy.
przyszlamama26 wspominalas ze "narazie nie dzwonisz do klientow ktorym zawalilas zlecenia" (cytuje z pamieci byc moze inaczej to napisalas) moze juz dzwonisz?jak reaguja na ciebie, mozesz napisac jak sie zachowujesz co mniej wiecej mowisz??

tak szczerze to mi wstyd ze tak postapilam. ale musialam. dzieki temu moglam skompletowac wyprawkem, mialam macierzynski, no poprostu mialam za co zyc.

ale zadzwonili do mnie to moze wtedy ich tak nie wkurzylam mocno????

Bezsenna ale Ci fajnie, ale ja to bym pojechała na Sensation White czy Tunel Electro czy coś w tym stylu, słucham innej muzyki. Ale ogólnie taka impreza to musi być przeżycie :) Super!!
Anowi nie mów że wiedziałaś o ciąży, a na l4 poszłaś z powodu bardzo złych wyników i samopoczucia.
Katerinka ta dziewczyna ma 2 letniego syna, zaszła w planowaną ciążę po 2 miesiącach z nowym kolesiem, bo takiego pierd.olca miała na punkcie dziecka. I taka z niej matka polka, najlepiej porównać wszystkie dzieci do siebie i już, każdy płacz oznacza kolkę, a nerwy matki to świadczą o tym, że jest zła. Idiotka!!

Byłyśmy dziś na szczepieniu. Nie żałuję ani trochę że nie mamy skojarzonych- jak słuchałam tego darcia po skojarzonych i że dzieci bardziej gorączkują to byłam zadowolona. Mała nie płakała, coś pomarudziła tylko i tyle :) I ile sianka w kieszenie :) No i pytałam o cycka, więc powiedziała mi że conajmniej rok :( A co do słoików to była raczej sceptyczna, bo powiedziała że nie wiadomo czy tak na prawdę są z ekologicznych upraw... Tak więc co osoba, to inna opinia, ona mowiła że nie można też przesadzać, takie ogródkowe lub ze sprawdzonego sklepu nie zaszkodzą. A myślałam że ona taka przesadzająca jest, bo to ona mnie wysłała do neurologa, a jednak ma zdrowe podejście. No i pępek w końcu się zagoił :)

A mogę dodać do zupki natkę pietruszki czy tylko sam korzeń?? A koperek?? Bo taka zupka z samą oliwą z oliwek to jakaś smaczna nie jest...

my bylismy dzisiaj u tego lekarza na tej kontroli i ona stwierdza podejrzenie astmy u malego,szok w bialy dzien dla mnie,bo za dlugo to trwa,niby mielismy jednakowa bakterie ale u malego jest swist czy cos tam,ale nie mam martwic sie na zapas,mam jechac do alergologa,dala inhalacje i poszlam do apteki i na recepte dostalam za 1 GROSZ,chociaz raz sie tam nie zdolowalam,apteka to okropne miejsce wydawania pieniedzy,
i tak sobie mysle kurde byla zima i takie mrozy,na dworzu non top i maly byl i nic nie bylo a teraz cos zlapalismy i jego trzyma bardziej ,szlak by to trafil no
bezsenna zazdroszcze wyjscia,najwazniejsze ze dobrze sie bawilas
ja to na beach party bym sobie pojechala:)
anowi a co ty sie bedziesz tlumaczyc,skoro zadzwonili to moze jestes dobra osoba na to stanowisko i glowa do gory !!!!
carla kubus na ostatnim szczepieniu nawet nie zaplakal,ja jestem zdania ze nie ma co z tymi szczepionkami a kasa faktycznie w kieszeni :)
ja tam wrzucam do zupki malemu:)

Katerinka z tą astmą to nie jest ciekawie... Ale to chyba od pogody nie zależy, może teraz tak jest bo pyłków dużo?? Ja mam alergię na pyłki, ujawniła mi się jak miałam z 15 lat dopiero, a u mojej mamy i koleżnki astma przeszła z wiekiem...
Kołtunek Twój Maciuś to kurczę nie ma fajnie- AZS, uczulenia i podejrzenie astmy... Lipa straszna.

A słuchajcie i napiszcie mi tu szybko- czy to normalne że po takim ugotowanym przeze mnie obiadku (marchew, ziemniak, tyci tyci pietruszki, oliwa z oliwek, kasza manna) mała zrobiła mega ciemno zieloną i twardą kupę?? Po słoikach nigdy się to nie zdarzyło. Daję jej na siłę prawie herbatkę do picia, żeby te kupy nie były takie twarde, ale to nic nie daje, a ona pić nie chce.

Hej dziewczyny ja na chwilkę bo do 30go muszę codziennie arbaitać żeby normalną wypłatę dostać................

ale się pochwalę,byliśmy wczoraj na szczepieniu,Miś wcale nie płakał:-)
i ma już 8475g:tak:

anowi u mnie było inaczej bo klienci to mnie znali z poprzednich firm i to ok.2 lat współpracy i wszystkim się pochwaliłam,że jestem w ciąży a potem jak ex mnie wkur.wił
na maxa wysłałam maila z informacją ,że z powodu problemów zdrowotnych nie będę jakiś czas dostępna i że wszelkie sprawy mają kierować pod podany numer czyli exa,a ex jak dzwonili powiedział,że reklamą się nie zajmuje:-(
a teraz dzwonię i mówię,że życie mi się trochę skomplikowało
opowiadam o Miśku i o tym,że znowu jestem do ich dyspozycji;-)
ja myślę,że skoro Cię zaprosili to im to nie przeszkadza a jak zapytają
to ewnetualnie powiesz,że życie jest nieprzewidywalne i chciałaś baaaaardzo pracować a tu niespodzianka:-)
w każdym razie nie tracili by czasu na rozmowę z Tobą jakby nie chcieli Cię zatrudnić,uwierz sama ludzi zatrudniałam i jakby ktoś mi nie pasował to nawet bym telefonu nie podniosła by zadzwonić
trzymam kciuki ale wiem,że będzie dobrze i Cię zatrudnią:-):tak:

reklama
Przyszła mama Nelka też nie płakała, ale miała gorączkę pierwszy raz po szczepieniu. A dzisiaj od rana drze się jak głupia, normalnie szlag mnie trafia jest taka marudna.
Aha, no i pani mówiła że ma dziąsła rozpulchnione i że idą jej zęby... I waży aż 7 kg :)
Z każdym dniem jest coraz niegrzeczniejsza, najbardziej to mnie dobija to, że problem jest z jazdą w wózku. Jak śpi to jest ok, ale jak np. jesteśmy na działce, ona się wyśpi, nakarmię ją i wsadzam do wózka żeby iść do domu, to ona tak się drze że ludzie się za nami oglądają. No a na mnie patrzą jak na pierd.olniętą, bo ja jej z wózka nie wyciągam.
Ogólnie to kochana jest, ale diablica jak nie wiem... O właśnie histeria jest, nie wytrzymam...

Do góry