Hej! U mnie znowu dzis awantura w chacie byla
ja juz mam dosyc mieszkania pod jednym dachem z kretynem!!! Byla taka sytuacja. Moja bratanica (8letnia) przyjechala do nas na weekend. Nikos za nia szaleje, jak to dziecko do dziecka ciagnie
ale powiedzialam jej zeby go na rece nie brala bo jest za ciezki dla niej, poza tym wiadomo, ze takie dziecko sie wyrywa szybciej niz my to zauwazamy, wiec jej zabronilam. Moja Mama razem z tym swoim jej za to pozwalali :/ no i gdzie tu logika? No i dzis miala jechac do domu, moj ojczym mial ja odwiezc .... ja lezalam sobie na lozku, a bratanica chciala wziac Nikosia na rece i go upuscila, walnal dosc mocno glowka i tak glosno plakal, ze chyba pierwszy raz az tak slyszalam :/ a stalo sie to dokladnie za moja glowa. Wstalam szybko i wzielam go na rece i powiedzialam do bratanicy "no pieknie" .... no i rozpetalo sie pieklo :/ wszyscy na mnie ze ja powinnam dzieciaka pilnowac, ze to moja wina, ze dziecko teraz zaplakane pojedzie do domu ....??? Przeciez nie krzyknelam na nia, ona zaczela plakac jak ja do niej po Nikosia juz podchodzilam, a oni, ze to moja wina :/ poza tym nie chodze na imprezy, nie spotykam sie ze znajomymi, chyba, ze przypadkowo 5 minut pogadamy i ide do domu..... jedyna moja rozrywka jest praca (pozal sie Boze), zakupy :/ i spotkania .... z ex ...... kurde siedze calymi dniami w domu i pytam sie ich kiedy ja sie niby nie zajmuje dzieckiem a moja Matka na to "jak idziesz na papierosa"
no na 2 minuty????????????????????????? ku**wa mam dosc! W trakcie klotni ojczym zabral bratanice i pojkechali ja sie jeszcze troche z Mama poklocilami akurat przyszedl ex .... od razu zauwazyl po mnie ze cos jest nie tak, zapytal co sie stalo (jak ktos sie mnie o to pyta jak jestem zla, to leci wiadro lez :/ ) no i zaczelam plakac :/ glupio mi przed nim juz :/ kiedy nie jest w polsce to ja sie akurat kloce z rodzicami :/ no i podszedl z Nikosiem na rekach i mnie pocieszal
To bylo mile, bo znowu pokazal mi, ze mam na kogo liczyc
ku**wa juz na prawde zaczynam myslec czy on na pewno jest taki zly jakim go pisze czasami :/ opowiedzialam mu co sie stalo no i mnie pocieszyl, pozniej bawilismy sie z Malym i juz jest ok
ale bylam tak zla, ze jak sie z Mama klocilam to musialam usiasc, bo sie tak trzeslam z nerwow, ze myslalam, ze Nikosia upuszcze :/ i jeszcze to ciagle wypominanie, ze oni mi tak strasznie pomagaja :/ sorry, ale z takimi akcjami w chacie to ja wole sie zawinac i mieszkac nawet pod mostem, przynajmniej nikt mi nie powie ze sie dzieckiem nie zajmuje, albo, ze mi pomaga! Moja Mama ma tupet czasami :/ Jest mi przykro, ale mam ich w dupie, poprosze brata, zeby po wakacjach mi dal swoje mieszkanie, ja znajde sobie dobra prace, zeby zrobic oplaty i jakos sie utrzymac i pojde stad, bo mam dosyc :/ Mi sie wydaje ze ojczym zauwazyl, ze moja Matka stoi po jego stronie, bo kiedys w zyciu nie podniosl na mnie glosu, a teraz po pierwszej klotni jakis glosny sie zrobil, ale wie, ze ja sie mu nie dam. Mam szacunek do starszych ludzi, ale nie wtedy gdy mnie obrazaja.
Adilea Ty pytalas jak mi sie wozkiem jezdzi? Chyba tak
a wiec .... jak dla mnie jest super! Jeszcze gdyby przednie kola mi sie nie zepsuly to by bylo ok
po jakims miesiacu uzytkowania jedno kolki zaczelo mi stac w miejscu, jeszcze tak jakos w bok, ze ani w jedna ani w druga nie mozna bylo skrecic, wiec je zablokowalam (bo przednie sa skretne-dla tych co nie wiedza
) i teraz juz jest dobrze. Chcialam oddac do reklamacji, ale wtedy nie bede miala wozka przez jakis czas, poza tym to kolko sie co jakis czas tylko tak blokuje, wiec moze trafie jak nie bedzie zablokowane i mnie z kwitkiem puszcza :/
Bezsenna i wystarczyla Ci ta jedna noc na odpoczynek? Twoj ex to chyba nie wie czego od zycia chce :/ Bez kitu .... co on dla Ciebie mial wziac dziecko do siebie czy dla siebie i dziecka???? Czasami niestety ludzie nie doceniaja tego co inni dla nich robia. Na Twoim miejscu juz nastepnym razem bym nie zaproponowala
Adka nie mam pojecia co to moglo byc :/ ale fajnie, ze nie masz okresu, ja po 6 tygodniach po porodzie dostalam pierwszy
poznalas kogos i nam sie tu nie chwalisz?????
bardzo sie ciesze i trzymam za Was kciuki
Katerinka najbardziej szczekaja ludzie co nie maja pojecia o wychowywaniu dziecka :/ im sie wydaje, ze to tylko dasz jesc, polozysz spac, jak wstanie zmienisz pampersa, dasz jesc znowu polozyysz spac i tak caly dzien, a tu nie tylko od jedzenia, spania i s*rania dzieci sa .... oby siostra Twojego exa doswiadczyla tego podwojnie
niech sie przekona, ze to ciezka praca .... a powiem Ci, ze mnie zdolowalas tym zaswiadczeniem z ZUSu do rodzinnego :/ znowu bede musiala czekac az mi to wypisza, jutro jade, zeby to zalatwic, a pozniej z moim ksieciem do fotografa, bo potrzebujemy zdjecie paszportowe