reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Samotna Matka- Samotna w ciazy?

Bezsenna kupilam te czopki, dałam jej jeden i nic- jak się darła, tak się darła dalej. Ale pomyślę coś z nosidłem albo chustą, nie wiem co lepiej wziąć... Nie wiem ile tych czopków jej dawać. można dwa na dzień, ale w jakich odstępach czasowych... A ten upadek Kubusia... Kurczę, może karm na siedząco i odkładaj do łóżeczka, postaw je sobie przy swoim... O ile dasz radę oczywiście i nie zaśniesz podczas karmienia... Spróbuj dać małego exowi, odpoczniesz w końcu, należy Ci się!
Agazoja współczuję z tym refluksem i ogólnie sprawą dotyczącą jedzenia, to musi być przerąbane... A te leki to masakra jakaś, ciekawe skąd brać na to, bo tata przecież nie da :/
Katerinka to strasznie chudniesz!! Nerwy robią swoje, na dodatek dwójka dzieci... Zawsze tak jest że coś się spieprzy, zawsze musi się coś zepsuć w nieodpowiednim momencie.
AdiLea gratuluję egzaminu, na pewno do przodu :) A espumisan daję, robię wszystko tak, jak powinno się przy kolkach, ale wątpię czy to kolki. Ona po prostu tak ma od zawsze, pierwszy miesiąc ciągle spała, a teraz w ciągu dnia jak pośpi 2 godziny to jest cud (a na spacerach już nie śpi tak chętnie, muszę jej oparcie w gondoli podnosić żeby coś widziała)
Młoda Ty jesteś pracuś :) A ta choroba to niech szybko ucieka, oby na Nikosia nie przeszło... Oby ex nie robił problemów!
Orchidea no przecież to Twoja wina, nie wiedziałaś?? I co wymagania stawiasz?? Przecież wszystko takie u nas tanie! Heh, no czubek jakiś!! Nie płacz, nic nie zmienisz, nie warto... Łatwo mi mówić bo ja nie mam takiego problemu, ale poważnie Ci mówię, otrzyj łzy i nie daj się!! On dupkiem zawsze będzie, a Ty musisz być twardą i zaradną mamą, Jaś Cię takiej potrzebuje :)

reklama
Mam dosc......rozmawialam z tym szmatławcem..dzis stwierdzil po raz kolejny zmieniajac zdanie ze "mozesz sobie isc do sadu i robic co chcesz nie interesujesz mnie" ..nie mial czasu przez 4 miesiace na spotkanie z synem................:-(a do coreczki jedzie pond 100 km na komunie z prezentem..pewnie kupil jej telewizor 42 calowy..bo ma wszytko...tak bardzo go nienawidze!nie cche aby moje dziecko mialo z nim nic wspolnego..gdyby nie te pieniadze odpuscialabym....................!serio..:( juz nie wytrzymuje on jest psychiczny powiedzialam"sam wybrales taki los wiec teraz ponos konsekwencje" a ON-"A DZIEKI KOMU TAKI WYBRALEM?" chce mi wmowic ze to przezemnie mnie zostawil?!no przepraszam......a wiesz wykorzystac cie tylko chcialam i dziecko sobie zrobic ..potem mozesz mnie zostawic.. :)wyzyje za 170 zl alimentow od panstwa:)mleko takie tanie po 10 groszy papmpersy to juz wogole smiechu warte 13 grodzy paczka i to 22o sztuk!:)w tym kraju zyc nie umierac:)teraz taka moda fajnie ze idziemy za trendami ze dzieci wychowuje jedno z rodzico a drugie udaje ze go nie ma... wyje juz od 3 godzin.....

ja juz to przerabialam dwa razy ale chyba dzieci daly mi tak sile,zeby sie nie zalamac i walczyc z debilami,przeplakalam kupe czasu ale teraz juz sie nie daje i nie ma takiej opcjiNIE WARTO TRACIC LEZ NA TAKICH SKURWYSYN,,,,,,,,,,,,,,,,,!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!zepsuli mi zdrowie,napsuli nerwy ale ja im pokaze ze MOGE BEZ NICH ZYC I SOBIE PORADZE BEZ ICH OBECNOSCI W MOIM ZYCIU A DZIECIOM TRZEBA ZAPEWNIC SPOKOJ,
daj sobie z nim spokoj,z jego nic nie bedzie,walcz o pieniadze na jasia i nie prowadz z nim dyskusji,oni sa pierwsi do lozka a do pieniedzy nie ma mowy,glowa do gory,kazdy ma prawo do kryzysu ale ty stan przed lustrem,jestes SUPER MAMA I MASZ WSPANIALEGO SYNA,DLA KTOREGO WARTO ZYC,NAWET SAMEMU!!!!!!!!

carla ja jak odchodzilam od tatusia malej wazylam 45 kg i nawet nie wiedzialam kiedy nastal ten moment ze tak zjechalam a teraz dlugo stalam z waga w miejscu i nic ale teraz widze po ciuchach i to wszystko robi swoje

Ostatnia edycja:
agazoja a moglabys mi napisac jakie badania robilas Maksowi? Bo u nas zmiana mleka nic nie pomogla... Maly nadal bardzo malo je... A ja sie bardzo martwie... Za tydzien mamy wazenie i sie okaze. Chyba zmienie lekarza bo ten chyba cala ta sytuacje lekcewazy...

Witajcie,

Agazoja, nie jestem pewna czy nie bylo juz o tym mowy, ale trudno powtorze sie jakby co. Jest taki produkt NESTLE SINLAC, zbozowy, ezglutenowy bez mleka krowiego i mozna na nim robic pierozki nalesniczki itp, moze to cos pomoze? podobno jest bardzo smacze:)

Orchidea wiesz co:) ja mam wrazenie ze jak Jaś dorośnie to zrobi to co powinien z tatusiem:) zleje go jak nic:) az sie usmiechnelam jaksobie pomyslalam, ze w koncu na kazdego z nich przyjdzie pora.

Carla Twoja mala po prostu cudenko:) ja juz marze zeby oli wpiąc spineczke jakąs:)

Asuzana serdecznie przepraszam, jestes jedna z trzech mam z dwojka dzieci a ja wspmnialam ze na forum sa dwie:( wybacz...

bezsenna miałam dać eksowi Jakuba na noc,ale wtedy jakoś nie wyszło. Ale jeszcze chwilę i myślę że zacznie go zabierać do siebie :sorry2:,nie wiem jak ja to zniosę ale widzę że się dogadują,i nie ma z nim jakiś większych problemów nie płacze mu młody,grzeczny jest przy tacie :-). Wczoraj wykąpaliśmy Jakuba,nakarmiłam go butlą (od taty też zje) dałam eksowi i on go usypiał i w 15 minut młody spał :dry:,to mnie się czasem tak szybko nie udaje :-). Myślę że dziecku się przez jedną noc nic nie stanie,jak pójdzie do taty spać,jeżeli widzisz że przy Tobie się dobrze opiekuje dzieckiem,to nie powinnaś się martwić i mu go po prostu dać. A sama nareszcie odpocząć,bo jest Ci to w 100% potrzebne,zasłużyłaś sobie :-). Więc bez obaw i wyrzutów sumienia :-).

agazoja :szok: 500 zł na leki ,o matko aż się za głowę złapałam :szok:. Przerażające to jest,i skąd wziąć na to,ja to bym się musiała zapożyczać :-(. A ja myślałam że to ja mam żle,że młody nic jeść nie może bo zaraz go wysypuje ale Ty to już masz porządnie przesrane. Może zgłoś się do tego eksperta Zobacz Profil: Agnieszka Kozioł-Kozakowska - Forum BabyBoom Wiadomo że wizyta u dietetyka kosztuje i to pewnie nie małe pieniądze więc może tak spróbujesz ;-).
Jeżeli dobrze pamiętam to masz dziś sprawę,trzymam kciuki :-).

Carlaa
te czopki to jest homeopatia tak więc za pierwszym razem nie możemy spodziewać się cudów. Mówiłaś że młoda od popołudnia robi się taka marudna więc gdzieś tak godzinkę wcześniej daj jej czopka,albo na przykład rano i po południu przed tym marudzeniem i tak kolejno przez 3-4 dni i zobaczysz czy jest jakaś poprawa :-).
U nas była :-).

mloda1 wracaj jak najszybciej do zdrowia :-) .

kabaretka a co u was? Jak Mikołaj,zdrowy? Jak możesz wrzuć jakieś foteczki młodego,chciałam zobaczyć jak urósł? I ile ma ząbków?

Witajcie Kochane!

W końcu znalazłam chwilę dla siebie, więc nadrabiam zaległości. Wiktoria zasnęła (jest dzisiaj troszkę marudna, ale to pewnie przez pogodę). Mi też chce się spać i głowa mnie boli. Mam propozycję wyjściową na dzisiaj, także może później będzie lepiej. Robiłam ostatnio Małej swoje jedzonko, ale chyba słoiki były beznadziejne bo się popsuło. Muszę jeszcze sprawdzić drugi. Teraz daję jej na noc kaszkę ryżową to trochę lepiej śpi (nie licząc wstawania do smoka). Karmię ją ok 23 przesypia mi tak do 4-5. Zastanawiam się nad przejściem na drugie mleko. Nie wiem czy czekać do 25 na szczepienie czy sama jej zmienić. Teraz daję jej Nan, ale kaszki z bobovity i nie wiem czy nie przejść własnie na te drugie mleko, żeby jej nie mieszać. Postaram się jeszcze później odpisać każdej z Was z osobna ale teraz mam trochę papierków do załatwienia.

oj dzi 22TYG TWARZ 3D + FILM 4D_21.jpgewczyny, widzę że tu produkcja idzie pełna parą :) ja wpadłam tylko się pochwalić moją dzisiejszą wizytą na usg 3d. Filipek s22TYG TWARZ 3D + FILM 4D_17.jpgię pięknie rozwija !! :-) jestem taka szczęśliwa, naprawdę. tego mi było trzeba. pozdrawiam, uciekam na spacerek póki nie pada22TYG TWARZ 3D + FILM 4D_20.jpg

Mam pytanie do was.

Czy chrzestna matka moze byc niepelnoletnia?? jest juz po bierzmowaniu. ale tam jest u niej tak popierdaszone ze niewiem jak sie do tego zabrac. poradzcie jakbyscie wy zrobily. opisze krotko sytuacje. ta dziewczyna ma okolo 15lat (jest w IIIgimnazjum, to ile sie ma wtedy lat?ja niewiem bo szlam jeszcze starym systemem). ona mieszka z babcia. bo jej mama mieszka w niemczech a jej tato nie interesuje sie nia zbytnio.
moje pytanie brzmi czy pytac te dziewczyne o to czy bylaby chrzestna matka dla mojej Martynki. bo sama juz niewiem do kogo isc. a do jej babci jakos nie usmiecha mi sie isc, nieznam jej. jakbyscie wy postapily na moim miejscu??

dziekuje za odpowiedzi

reklama
ewatorek wspaniala pamiatka na cale zycie i to na pewno da ci szczescie
anowi ale ty znasz ta dziewczyne bo tak nie napisalas.sprawa z chrzestnymi wyglada roznie,jedni sa na chrzcie i zapominaja potem a dla innych to formalnosc,nie wiem jak ty do tego podchodzisz

a mi facet dzisiaj robil gniazdka kable,korki ,masakra jakas,tyle kasy na takie *******y ze szok i jescze musze kafelki zrobic,bo mi odpadly i dopiero bede miala kuchenke,a narazie obiad na blenderze,

a co tu taka cisza????

Do góry