reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Samotna Matka- Samotna w ciazy?

Nie wiem co się dzieje ale totalnie nie mam siły się uczyc. Jakis książkowstręt mi się włączył. W środe egzamin z ortodoncji a ja nadal nic nie umiem. :sad:

Charlene – paszport możesz załatwić przez sad bez jego zgody.
Anowi – to mnie pocieszylas tym artykulem. Musze zaczac szukac opiekunki bo po tym co przeczytalam w zyciu malej nie oddam do zlobka. To jakas paranoja. W ogole sobie nie wyobrazam jak można tak postąpić z dzieckiem oddanym pod opieke….
Katerinka – dobrze ze z oczkami lepiej.
Carla – cc z czego bardzo się ciesze. Moja mala tez do exa podobna bardziej niż do mnie. Ale i tak śliczna. Wazne ze inteligencje dziedziczy się po mamie.
Milkada – powodzenia jutro.

reklama
samasamotna dobrze ze sobie radzisz a exowi sie nie daj,a swoja droga juz duza a ten tepak swoje,dla mnie to poraby naprawde:) a no widzisz dobrze ze dziadka lubi a ty sie mozesz uczyc:) a ty nie masz zadnego przyjaciela tam na horyzoncie?
adilea a jak bez jego wiedzy mozna paszport zrobic sadownie,nie wzywaja go wtedy?
a oczka szok totalny,to chyba najwaznijesze zeby normlalnie funkcjonowac
a co ty studiujesz ze masz egazmin o ortodoncji ? to ja bede miec pytanie
krropelka tak tak trzeba pisac a nie sobie tyly robic? a jak tam m? forumowy ulubieniec:)
i pisz co tam dobrego pichtasisz w kuchni,bo jakos ostatnio ucichly twoje smakolyki:)

a ja skonczylam robic liste rachunkow i oplat,(moje ulubione zajecie przed 10 ) a ja dostalam dzisiaj za miesiac urlopy wypoczynkowego 750 zl, az sie zdziwilam
I BEDE OGLADAC PUDZIANA,MOZE SIE NAOGLADAM A I NAUCZE JAK MOICH EXOW TUC!!!!! przydaloby im sie a co tam hahahah:)

Adilea ma racje, mozna. Ale trzeba bedzie udowodnic w sadzie, ze najpierw prosilo sie o zgode ojca, wiec musialam to zrobic..Ale to nawet nie o to chodzi, myslalam, ze bedzie mu na tym zalezec po prostu...I sie pomylilam...

A odnosnie robienia krzywdy dzieciom, to mi raz Mloda spadla z kanapy, ostatnio sie wykopyrtnela i miala cudna sliwe na srodku czola...Teraz jak chodzi wszedzie, to chyba nie da sie uniknac urazow...A samemu tez sie przydarzy czasem, co zrobic. Chociaz na chwile obecna Sara goruje nade mna w liczbie urazow zadawanych drugiej osobie - ciagle mam jakies sliwy, ktore mi nabija, a ostatnio malo mi nie zlamala nosa bawiac sie znienacka w baran-buc :) Takze co bysmy im nie zrobily przypadkiem, one to sobie odbija :)

charlene czyli walka w kolko o paszpotr,stw,ze chcesz wywiezc i koniec

mam pytanie do zmotoryzowanych mam? czy myslicie ze kupienie fotelika od 9 do 36 kg ma sens? bo ja mam taki do 13 ale nie dlugo nie zapne kubusia a potrzebny mi fotelik,i takie do 18 kg znalazlabym na alegro uzywane i w dobrej cenie ale takie juz do 36 to nowe i ponizej 150 nie schodza.

Katerinka no to fajnie że tak z autem wyszło, ja już kilka razy zabierałam się za pozbywanie się mojego, ale jakoś nie mogę... A Pudziana oglądaj i się ucz :) Dzięki, już pieniądze są, ale dziękuję :* Obyś szybko wyleczyła oczy.
Agazoja Ty masz ciągle pod górkę!! Ale wytrzymaj, mam nadzieję, że to końcówka Twoich problemów...
Asuzana takie ważne wydarzenie, na pewno było wzruszająco :) Ja już nie mogę się doczekać występów w przedszkolu, pewnie będę dumna jak paw :)
Alicja z tym moim ładowaniem akumulatorów to nie wiem jak będzie, bo tylko wtedy tak długo spała... Więc jeszcze trochę ciężkich poranków mnie czeka :(
Natalka niestety musisz się nauczyć wspolnego mieszkania z mamą. Mój tata się kiedyś wyprowadził, a jak wrócił to też ciężko nam było razem...
Orchidea a ja namiętnie piję melisę i mi nie pomaga :)
Milkada musiałaś się najeść strachu, nie zazdroszczę. Ale pewnie to tylko guz, nic poważnego, a dziecko żywe srebro po prostu :)
Anowi a ja właśnie o żłobku dziś pisałam i w poniedziałek idę załatwiać... Tyle tylko że mi się odechciało :/
Kropelka czyli jak pęcherz zdrowy to można się przytulać z M. :)
Charlene ja wolę nie myśleć jak ja dam radę, jestem przerażona!! A z tym paszportem to świństwo, kolejny ex co kocha umilać życie... A Sara coraz to nowe umiejętności zdobywa, super!
Samasamotna ja nie lubię pożyczać, a zawsze jakoś robię tak, żeby pieniądze mieć. Mój tata dużo zarabia, ale u nas się dużo wydaje- leasingi, kredyty, paliwo dla taty itp. I jeszcze naprawa taty auta 1600 zł i jego ubezpieczenie 2400 zł, więc kwiecień był cudowny :/ I dlatego tak czekałam na ten przelew bo wszystko się skończyło, nawet 10 zł nie miałam. Na szczęście moja wypłata przyszła to zakupy zrobione :) Dobrze że Wiktoria nie złapała od Ciebie, a ze szpitalem na pewno nie bylo fajnie...
AdiLea ja byłam przerażona myślą o porodzie, ale modliłam się, żeby nie mieć cesarki. Ponoć dłużej dochodzi się do formy i rana strasznie boli...

Katerinka ja nie wiem ile posłuży taki fotelik do 18 kg... Bo te do 13 kg raz dwa i są za małe, ale później wolniej przybierają na wadze więc nie wiem... Poczytaj sobie opinie na cokupic.pl. Ja też się ostatnio zastanawiałam nad tym i nie wiem, muszę się kogoś zapytać... Ale jak dobra cena to bierz na allegro, trochę chyba minie zanim Kubuś będzie ważył 18 kg :) (chociaż ja nie wiem ile w jakim wieku dziecko powinno ważyć)

katerinka M sie sprawuje na medal takze nie musicie sie hurtem zbierac i go bic :-D. lepiej kumulowac sily na nakopanie exom :tak:. tylko ja mam jakies filmy w glowie i sie powstrzymuje zeby ciagle nie myslec, ze zaraz nastapi jakies wielkie BUM i M sie zmyje badz mnie powaznie zawiedzie. ale poki co, odpukac (puk puk puk) nie moge mu nic zarzucic. a Fifek go uwielbia. i nie wiedziec czemu jego slucha- a mnie wcale :-(. a jak M wychodzi to ryk jest jak nie wiem co.
co ja oststnio pichcilam? hmm.. dzis robilam danie takie zeby wszyscy mogli jesc- i ja i Fifek i M jakby co. a mianowicie piersc z kurczaka w kawaleczkach w potrawce - starta na duzych oczkach marchewka, pietruszka, seler, pociekany por i natka pietruszki, kminek - to wszytsko poduszone troszke i jedzone z ryzem. Fifek wcinal az mu sie uszka trzesly a taka zjadl porcje, ze bylam w szoku.
i zostal mi jeszcze kawalek torcika, ktorego robilam niedawno (naprzemiennie biszkopt ciemny i jasny, krem waniliowy i brzoskwinie) to tez chetnie mamusi pomogl jesc :tak:
co ja tam jeszcze oststnio robilam?? hmm... pizze domowa na grubym spodzie - dwusmakowa i pieklam serniczek wiedenski :-)
a reszty jakos nie pamietam
samasamotna nas na szczescie szpital jeszcze nie spotkal. znaczy Filipka nie spotkal, bo mnie i owszem- jak maly mial jakies niecale 4 m-ce, ale bylam tam bez niego. ex sie nim zajmowal wtedy. teraz nie powierzylabym mu Fifka na kilka dni. jak to wszytsko sie z czasem zmienia...
charlene mi ostatnio Fifek z nagla z banki tez w nos przyfasolil. az mi lzy w oczach stanely i nie bylam pewna czy nos mam caly. a od kilku dni lubi tak sobie mnie szczyonac dwoma raczkami w szyje- korzystajac z okazji ze siedzi u mnie na kolanach - malo przyjemne.. i zaczal tez z otwarta buzia zasadzac sie do roznych czesci mojego ciala. i zaczynam drzec czy to nie jest jakis wstep do gryzienia mnie...
carlaa noo :) juz male przytlanko bylo z M w poludnie jak Fifko slodko spal. weekend tez sie zapowiada dobrze. heh. jak ja uwielbiammiec zdrowy pecherz :)

Ostatnia edycja:
carla no wlasnie wiem ze teraz zanim bedzie mial 18kg to minie ale powiem ci ze jak mam kupic za 100 taki to wole dolozyc i za 170 kg kupic do 36 i mam dylemat,a ten moj robi sie ciasnawy niestesty z pasami wiec i tak sluzy poki co nam tez do karmienia w domu:)
dobrze ze dostalas pieniazki,wiem jak to jest jak w kolko jest cos do zaplaty,ale co zrobic
krropelka no to dobrze ze z m wspaniale a ty tak nie mysl bo cos wykraczesz:) niech bedzie jak jest a placz fifka za nim to swiadczy tylko ze jest naprawde ok i oby tak dalej
a no ja jutro chce zrobic piers z pieczarkami a tak pychotka twoja,
a mnie szczypie kubus ale w cycki:) boli nie milosiernie ale tak mu lapki lataja:)

Dzieńdobry ;-)

Katerinka – protetyke studiuje. My mamy fotelik do 18 kg. Mysle ze do 4 latek wystarczy. Przymierzałyśmy się do tego do 36 ale nawet z wkładka był za duży. Bez sensu wkładać dziecko do za duzego fotelika.
Charlene – moja ciagle ma jakies siniaki bo nie sposób za nia nadążyć i nie zawsze mogę ja wyłapac.

A ja nie mam polsatu i walki Pudziana nie ogladałam :-(.

reklama
ja mysle ze kazdej z nas by sie przydal taki ring na rozladowanie emocji i nerwow:)
adilea a to dzieki za podpowiedz z fotelikiem
a mozesz mi opd,na pyt? odnosnie aparatu na zeby? czy nie jest za pozno majac 26 lat za zalozenie na zabki, caly czas mam cos na glowie a chcialabym zajac sie swoim zdrowiem i soba teraz,moze jeszcze nie jest za pozno....

ja sie zaraz pakuje i jedziemy po auto,pewnie bedziemy wieczorem,trzymajcie kciuki zeby sie wszystko udalo:) buziaki

Do góry