reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Samotna Matka- Samotna w ciazy?

Dziewczynki ja tak na chwilke :-) Niestety nawet siedziec nie moge :/
Maja urodziła sie 29 kwietnia o 11:48 :) o 7:20 zaczeły sączyc mi się wody, od 9 miałam dośc silne skurcze, takze długo sie nie meczyłam.. 3160 g i 52 cm 10 punktów :)
Jest baaaardzo grzeczna dzis spała mi od 22 do 4 rano! budziłam ja po 2, ale nie chciała wstać:-) Przy kąpaniu i przewijaniu wogole nie marudzi, ogolnie nie płacze jest grzeczna i cierpliwa :-) Wrzuce niebawem mase fotek malutkiej, na nk można zobaczyc jedna zaraz po porodzie :)
Uciekam lalunie, napewno niedługo zaczne się normalnie odzywac, póki co uczymy się z Maja współpracować :-)

reklama
Kasia - GRatulacjE! czekamy na fotki maleństwa.

katerinka - nigdy nie jest za pozno;-). oczywiscie musisz załozyc staly bo wyciagany w tym wieku nie pomoze. nie wiem jaka masz wade itd ale polecam Ci zwykly z metalowymi zamkami (nie z jakimis przeźroczystymi itd) bo nie dosc ze jest najtanszy (ok 1300-1600 jeden łyk) to daje najlepsze efekty. nosi sie go ok 1,5 roku. tak naprawde najwazniejsze jest znaleźć dobrego ortodonte. na wykladach prof pokazuje nam zdjecia i opowiada o odszkodowaniach jakie 'lekarze' musza zaplacic swoim pacjentom za spierniczenie im zebow. niektorzy potrafia zrobic naprawde wielka krzywde.

aha jeszcze sie pochwale: moje dziecie powiedziało dzis "ogon":-D

Kasia jesteś w końcu!! Ciesz się że Maja grzeczna :) Moja była też aniołkiem przez pierwszy miesiąc, myślałam że tak zostanie, a teraz... Drze się po kąpaniu jak ją ubieram, ja zakladam jej bluzę, a czapkę to już całkiem- zanosi się od płaczu :) A wsadź ją do fotelika albo wózka, to dopiero jazda :) Ja chcę już zdjęcia, nie bądź taka... A jak Ty się czujesz??
Kropelka o żesz Ty łobuziaro!! No tak, zdrowy pęcherz i już szaleństwo!! :)
AdiLea ja miałam taki aparat, nosiłam ponad 2 lata, a teraz z powrotem mi się wykrzywiają. A siana poszło jak lodu na te moje uzębienie... Taki wyciągany też miałam jak byłam młodsza, ale to lipa straszna była, a poza tym to mi w nocy wypadł i go zdeptałam :)

Moja księżniczka spała od ok 22 do 23.45, później budziła się jeszcze, tak więc taki jej urok, nawet magia kleiku nie działa!! Ale co zrobić jak ona bez tego cyca żyć nie może, nawet ją w nocy prześladuje :)

Carlaa - po zdjeciu stalego aparatu trzeba przez rok do dwóch lat nosic akrylowa plytke ktora ma utrwalic efekt prostowania. zaklada sie ja tylko w nocy.

carlaa Mikolaj chyba chce byc solidarny z Nelka bo tez mi zaczyna fikac w nocy...Za szybko go pochwalilam ;) Ostatnie kilka dni mial taka faze ze sie budzil o 3 i myslal ze juz jest rano... gadal piszczal a jak nie zwracalam na niego uwagi to w ryk... Ostatnie noce wogole troszke marudny jest

Bylismy w piatek u lekarza i Mikus ma podejrzenie skazy bialkowej. Musimy wiec znow zmienic mleko tym razem na Bebilon pepti. Cale szczescie na recepte nie jest drogie... I tak od dwoch dni walczymy z nowym mleczkiem. Niby pije ale i tak szalu nie ma. Dzis wypil 300 ml wczoraj 200 ml... Ale badzmy dobrej mysli :)

hej wam:) dzis spedzilam dzien u mojej siostry ;p mala caly dzien na ogrodzie teraz zasnela tak szybciutko he he szkoda ze mieszkam w miescie i do tego w bloku...
krropelka. no to mam nadzieje ze nie bedziecie musialy trafic do szpitala ;-) tyle nerwow ..ale gdy zaczela sie poprawa to juz bylo coraz lepiej. o no to dobrze ze pecherz zdrowy przytulaj sie ile wlezie ;-D
carlaa no to ciesze sie ze juz pieniazki masz no to faktycznie masz w domu malego zarloka cyca;D ale dawaj jej poki mozesz ja niestety nie moglam za dlugo karmic ;( . a tak wogole to sliczne imie wybralas dla coreczki . tez myslalam nad tym imieniem ale jednak zdecydowalam sie na wiktorie heh drugą coreczke <kiedys kiedyss> nazwe Kornelka:)
Kasia gratuluje!:) wstawiaj fotki . zazdroscze porodu:)) bardzo chcialam urodzic naturalnie..a niestety meczylam sie caly dzien ..mialam okropne skurcze..< po okscytocynie> niewiem jak sie pisze ;D a wkoncu skonczylo sie cesarka..(zielone wody..brak postepu porodu..)
no i zapomnialam co jeszcze chcialam napisac..zmeczona jestem;D
ahaaa musze sie Wam pochwalic ze spadlam juz do wagi sprzed porodu;) hehe caly czas mialam te dodatkowe 3 kg..a ostatnio waze sie i suprise:D
a co do aparatu to czasem zaluje ze nie zdecydowalam sie na niego kiedys...no trudno taki moj urok;D
buziaki dla Was i dla Waszych dzieciakow :)

Agugucha te dzieci mają jakieś fazy- wczoraj mi mało wypiła, za to dziś na kolecję 200 ml butli mleka z kleikiem... Dałam jej espumisan i nie płakała tak bardzo jak ostatnio...
Mi na szczęście jak się budzi w nocy to tylko na cycka, possie i zaraz komar.
A jak wygląda ta skaza białkowa? Bo Nela ma na rączce taki czerwony mały placek z krostkami małymi, i ogólnie ma kilka krostek czerwonych, ale nie wiem czy toi potówki czy co. A ten bebilon pepti to może mieszaj na początku z innym mlekiem, syn mojej koleżanki nie chciał tego ruszać i mu mieszała. A Miki to w ciągu całego dnia tyle wypija?? Na cycka wciąż obrażony?

Orchidea Twoj dopisek powod edycji mnie rozwalil :) Zabawna z Ciebie musi byc dziewczyna :):):) SUper :)
Oj zabawna jestem zawsze bylam wielka optymistka i szalona dziewucha ..jeszcze odrobina zostala ktora czasem sie odzywa:)

Kropelka Dziekujemy:)
Apropo jedzenia Jas wczoraj bardzo malo zjadl ;/ Robilam 150ml mleka to wypijal 20ml moze 30 ;/ Ale marchewke bobowity zjadl kilka lyzeczek:-D

Dziewuszki poradzice..jak Wy swoje skarby ukladaliscie spac jak byly takie malutkie?W sensie jak usypialiscie?Zasypialy same w lozeczku?Jas usnol sam moze ze dwa razy a teraz sie drze..;/ I usypia ale bujany delikatnie w bujaczku lezaczku i wtedy zostaje przetransportowany do lozeczka badz wozka..Chcialbym bardzo aby sam zasypial ale jak sie drze tak to serce mi peka a nerwy siegaja zenitu:zawstydzona/y::zawstydzona/y:

Ostatnia edycja:
reklama
Orchidea Nela zasypiała sama, ale ostatnio też się drze przed snem i jak ją do łóżczka wsadzam, ale to chyba przez te kolki. Teraz daję jej cycka, noszę chwilę i odkładam, albo ona sama przysypia podczas jedzenia. Najlepszą pozycją dla małej jest w pionie jak ma główkę obok mojej, wtedy się uspokaja. Ja od ok 2 tygodni tak mam i już się nie złoszczę, bo wiem że ją brzuszek boli. Ale męczę się z jej zasypianiem gdzieś z 1,5- 2 godziny... To może kup te czopki coś na V... U mnie w aptece 25 zł, a dziewczyny pisały że one uspokajają dziecko...
Samasamotna dziękuję :) Ja miałam sto pomysłów na imię, ale Kornelia jakoś mi podpasowało, chociaż jak urodziłam to nie byłam pewna czy tak będzie się nazywać... Ale mimo tego, że wielu osobom się nie podoba to jednak moja córcia nosi to imię :) Jak będzie architektem albo prawnikiem (niespełnione ambicje mamusi :) ) to Kornelia jest w sam raz, a dla mnie będzie moją Nelką :) Miała być Julka, ale Julek jest za dużo. Ja też mieszkam w bloku, ale mam las blisko, no i ogólnie Jelenia Góra jest zielona, blisko góry, Karpacz i Szklarska, nie narzekam. Moja mama ma działkę, cisza i spokój, odpocząć można, a to tylko 10 minut od mojego domu. Porodu współczuję, ja rodziłam ekspresowo, a cesarki nie chciałabym mieć... Ale jak trzeba to trzeba, ważne żeby dziecko urodziło się całe i zdrowe :)

Do góry