reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Samotna Matka- Samotna w ciazy?

no kochane forum chodzi pelna para:)
ale ja wlasnie z tego deszcze postanowilam sie wziasc za moj pokoj,wszystko poszlo w ruch ,kurde przemeblowanie zrobilam i normalnie wyglada jak po remoncie,a dzieciaczki sie smialy jak matka z tv i szafkami latala a jeszcze wieczorem sprzedalam wozke na alegor-normlanie bomba,
a wiec po krotce do kazdej:)
francais ja tak nie jaze o jaki post twoj chodzi,o co jest tyle komentarzy ale ja bym wiala poki mozesz,zycze ci zeby ci sie dzieciatko zdrowe urodzio i zebys ty przez to co masz nie miala zadnych problemow,bo to naprawde nie fajne i nie mile
a czemu czekac po porodzie? taki ktos sie nie zmienia,
ja sie uzeram z mezem mojej kolezanki,bo mam jej numer telefonu a jej kupilsmy nowy,byla u mnie,i sie nie da a je jej wybije z glowy skurwy,,,,,raz na zawsze,i uwierz ja jestem z dwojka dzieci ale bym chama zadnego nie prosila zeby z nami byl,bo cos,kobieta jest na tyle rozumna w trudnej sytaucji ze zawsze sobie poradzi a TYLKO TACY FACECI NA JAKICH TRAFILSMY POTRAFIA SIE TYLKIEM WYPIAC I HU....IM W DUP...................
no reszty pisac nie bede bo strony zabraknie
i miej tyle sily zeby sie uwolnic,bo faktycznie na rowni z adka macie troche odmienne zdanie,ale to chyba przez to ze za malo przeszlyscie i moze ja to widze inaczej
alicja a co ty sie martwisz jego siostra,ja z siostra ex rozmaiwam tylko na tematy malego a na jego wcale,bo nie ma,co ,pamietaj to jest zawsze rodzina
carla jak ty mowisz na nasza kochana nelcie,ja cie prosze:)slodka ,ja bym ja zjadla,i pamietaj to moja synowa ma byc:)
dawaj tu te pierogi pychotka no!!!! ide zaraz cos przekasic:)
anowi dobrze ze z tata juz lepiej i sie odezwalas:)
ja narazie robie z pzrepisow tej ksiazeczki z aventa i mam jeszcze taka fajne,,maly smakosz" kubusiowi narazie nic nie jest po tych daniach,robie na 2 dni i podaje 2 razy pod rzad zeby w razie co,a tak wcina az sie trzesie
a chodzik mam i sama go skladalam nakurowowa,,,sie nie zle .wkladam go na pare minut ale co on robi matko boska,wali w te zabawki,nogami macha i to kosmicznie wyglada,dzis go wyciagnelam a on w ryk:) no a co tam
krropelka uwielbiam jak sie rozpisujesz:)

wiecie co z tym biznesem nie jest wcale glupi pomysl,mozna przeciez kurs zrobic i dotacje dostac sporo,tylko dobry punkt i miejsce miec i bedzie git
ja to chyba kurna firme otworze-przeprowadzki i sprzatanie:)

Ostatnia edycja:
reklama
Adka ustny angielski nie jest straszny, też najbardziej się bałam a zdałam najlepiej, 19/20 pkt. Powtórz najprostsze słówka, mów jak krowie na rowie, byle jak najłatwiej. Pewnie wiesz jakie są zadania i pod tym kątem powtarzaj, chodzi mi o te rozmówki sterowane. Kurczę szkoda że prezentacji na polski nie masz, ale żeby chociaż na te minimum powiedzieć i będzie ok :)

Katerinka bo tego postu już nie ma, może i lepiej bo byś dopiero tu borutę zrobiła znając Ciebie :) A Nela jest klucha, przecież widać :)

EwatOrek - przykro mi ,z e tutaj trafilas, ale tez ciesze sie, ze wlasnie do nas trafilas, bo to forum jest "magiczne"; bardzo duzo dziewczyn/kobiet bylo i nadal jest na bb; wiele juz niestety nie pisze, ale sa tez takie, ktore mimo,z e dzieciatka juz maja przy sobie i nawet znalazly porzadnego faceta - nadal pisza i wspieraja inne:-)
cieszy mnie tez Twoje podejscie i mimo,z e wiem,z e jest Ci nie raz ciezko, to mimo wielu jeszcze burz i zawirowan, musi byc tylko lepiej:-)
i zyczenia urodzinowe przyjmij - duzo zdrowka i spokoju:-)

Adka - powodzenia na maturze; i.... masz jutro pojsc i sprobowac napisac; wiesz.... plulabys sobie pozniej, jakbys sie dowiedziala,z e tematy byly latwe, a zawsze jest nadzieja, ze moze uda Ci sie zdac; zreszta - nie sprobujesz, to sie nie dowiesz; dlatego - jutro marsz, bo inaczej osobiscie Ci nakopie:wściekła/y:

Katerinka - ciesze sie,z e i humor i zdrowko juz dopisuja; a pewnie - pokazuj ile wlezie, niech im galy i ozory powypadaja; ja niestety zawsze bylam z tych okraglych mocno a teraz to juz wogole potworek (wina niestety i nie dbania - zle odzywianie i problemow hormonalnych), ale... cyc zawsze mialam ladny i... do dzisiaj ubieram bluzki z duzymi dekoldami:-D; wiesz... kiedys mi ktos powiedzial, ze w kazdym jest cos ladnego i wartego eksponowania, wiec za rada pokazuje... cycki;-) i lubie oko podmalowane, bo wtedy tez jest super; nie zawsze jest czas, zeby zrobic taki pelny-superasny makijaz (a to moj w sumie konik), ale... choc kreska i maskara to mus; choc zdarzaja sie i dni takie, ze zero make upu, ale...:-(
no i zyczonka dla Twojego Glodomorka - pol roczku to juz kawal chlopa jest:-)

Alicja - niestety sady nie sa niezawisle jak to powinno byc; ja sie o tym przekonalam bardzo bolesnie, choc... zdarzaja sie wyjatki; i powiem tak, ze az mam ciarki jak sobie pomysle,z e 13 maja znowu mnie czeka to co w lutym - wredna sedzina i wredna adwokatka exa, ale coz... jakos trzeba to przejsc; i chyba tylko zaczne sie modlic, zeby to juz byla ostatnia sprawa i zebym nigdy wiecej nei trafila na ta sedzine; i wiesz... mi juz nawet nie zalezy na jak najwyzszych alimentach, ale na tym, aby ten koszmar sie skonczyl; choc sady to teraz moj drugi dom;-) bo troszke tam spraw mam do zalatwienia; ale tez spotkalam bardzo milego sedziego i do tego cholernie przystojnego, ale szkoda, ze akurat w innej sprawie a nie rodzinnej:-( a czeka mnie troszke spraw, bo juz ponad miesiac temu poszedl pozew o ustalenie miejsca pobytu malego tylko przy mnie i pojdzie jeszcze wpis o paszport i moze o ograniczenie exowi praw, ale to ostatnie, to jeszcze nie wiem na 100%; i jeszcze musze ruszyc sprawy corci, eh....

Agugucha - popieram w 1000 % to co napisalas ostatnio:-)

a teraz moze mniej przyjemna sprawa albo bardzo nieprzyjemna;
dziewczyny, ktore juz mnei znaja, wiedza, ze ja czesto tez pisze posty niestety "brutalne", ale.... nie robie tego zlosliwie, tylko jak czytam raz, drugi, trzeci.... post od tej samej osoby i az mnie telepie, to w ktoryms momencie nie wytrzymuje i musze napisac to co czuje; Francais-wiesz.... to co piszesz juz od jakiegos czasu, to ... wlasnie mna telepie; odnosnie klykcin to moze nie bede sie rozpisywac, bo juz to Kropelka zrobila, moze dodam tylko tyle, ze musicie sie leczyc oboje is ie zastanow skad to masz, bo moze ta milosc Twojego to taka piekna nie jest jak Ci sie wydaje;
zreszta dla mnie to zadna milosc czytajac Twoje posty a Ty.... w sumie masz wymyslony obrazek milosci, rodziny, zwiazku:wściekła/y: zreszta... owszem, forum to jest po to aby sie wspierac i mozemy tu pisac o wszystkim, ale.... raz, ze ja w zyciu bym chyba nie napisala,z e mam taka przypadlosc, a jesli juz to zrobilabym to tylko raz a nie w kolko ten temat wertowala; po drugie... mature masz jutro a zachowujesz sie... jak latwa panienka - kurcze, dziewczyno, ocknij sie - bo zamiast imprezowac w dlugi weekend, to powinnas siedziec nad ksiazkami i sie uczyc, bo.... mozesz zostac sama i wszystko co bedziesz mogla dac swojemu dziecko, to to co bedziesz posiadac i potrafic; posiadac w glowie albo potrafic - wlasnymi raczkami; po trzecie - jestem zla na Ciebie, choc Cie nie znam osobiscie, ale napisze juz wszystko co mi lezy na serce (w sumie dla dobra nas wszystkich tutaj); jestes w 30 tygodniu ciazy, piszesz, ze nic nie masz dla dziecka, piszesz, ze chcialabys to albo tamto, ale.... na tym to sie konczy, na mrzonkach; wez sie do roboty; nie jedna z nas zachodzac w ciaze nie miala nic, pozostala z dlugami, zero kasy od panstwa, od kogokolwiek, dom na utrzymaniu albo i dzieci tez i jakos musiala sobie poradzic; czy Ty myslisz ze my wszystkie to mamy nowe ciuszki, nowe lozeczka, nowe wozki, itd?? jesli tak to sie mylisz; nie bede pisala w jakim ja bylam stanie i finansowym i zdrowotnym, bo nie o to chodzi, ale... sa lumpeksy, sa ogloszenia, ze za darmo inne mamy oddadza; i wierz mi - jak sie nie ma pieniedzy, to kazda pomoc jest bardzo mila i przydatna;
jesli chodzi o ta sytuacje co napisalas, to.... agugucha to trafnie ujela, bardzo trafnie; az mi sie tez niedobrze zrobilo; i nie bronie Twojego faceta, ale... poraza mnie Twoja glupota; no zesz.... na spacer, do lasu, po 22 i sama tam pojechalas- Ty prowadzilas i jeszcze sie polozylas z nim?? to ssorki, ale nie broniac faceta, ale jak to mial zrozumiec?? i Ty piszesz, ze to byl gwalt?? Kobieto, ja tez bylam zgwalcona tak jak przyszla-obecna mama i wiem,z e sa rozne gwalty, ale... to ie byl gwalt, to nawet nie bylo wykorzystanie seksualne; a to ze Ciebie potraktowal jak worek do spuszczenia sie, to sorki... sama na to pozwolilas; bo potem jak Ci sie odwidzialo, to jakos potrafilas gacie zalozyc na dupsko i odejsc:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
a pisze to wszystko dlatego, ze ... szlag mnie trafia jak tutaj czytam jak mamy walcza o swoje dzieci, bo ciaza zagrozona, jak mamy walcza o kase na chleb, na to, by dziecko mialo w co sie ubrac i co jesc, jak walcza w sadach z exami palantami a czasami nawet o zycie swoje i swoich dzieci, nie wspominajac juz o godnosci - i jak czytam Twoje posty, z ktorych nic takiego nie wynika,a wrecz.... nie myslisz nic o dziecku, wogole, wcale, zero:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:, to mis ie noz otwiera w kieszeni;
i mozesz mnie zlinczowac, ale pisze to, abys sie ocknela; i nawet jesli nie potrafisz zadbac o swoj szacunek, to... zacznij dbac o dziecko, o przyszlosc a reszta niech sie sama jakos toczy; Ty i tak nic nie zwalczysz - co nam pisane, to i tak bedzie; ale.... zacznij myslec o dziecku, bo Twoj egoizm mnie poprostu poraza:-:)-:)-(

Ostatnia edycja:
carla a ja myslam ze juz znowu zle widze i sie moglam sie odnalezc,no ja bym tylko napisala swoje zdanie a jesli naprawde ten post byl taki.....!!!!!!!! TO TAKA MUSI BYC ODPOWIEDZ!
agazoja ja teraz oka wcale nie maluje bo nie moge i jak pojde w srode do okulisty prywatnie,bo na fundusz to pewnie oslepne predzej.to zobacze co mi powie.ja uwazam ze nie ma kobiet brzydkich,tylko nie ktore sa zaniedbane,wiem ze nie raz to sie z lozka nie chce wstac ale nie warto sie dobijac swoim wygladem tylko zrobic cos dla sobie,nawet dla poprawy chumoru:)
post trafny ale prawdziwy...
sluchaj mam do ciebie pytanie,jak twoja corcia ????/ jak sobie radzi w szkole itp

ja tez jest za lumpem,przyjmowaniem czegod od kogos jak sie nie ma i dawaniem jak jest taka mozliwosc.nie raz nie mialam na chleb a pienidzy w portfelu tygodniami i tzreb sie nakomniwowac,pozyczac oddawac,zycie jest rozne i nie zawsze kolorowe ale mozna sobie je uproscic i jakos ulozyc do skladu i ladu
mloda ???/

a ja ostatnio pisalam ze chce nauczyc mala na rowerze nauczyc ale okazalo sie ze rower jest za maly,wiec mala pojzedzila jeden dzien i dupa ale sprzedalam na alegro odrazu tego samego dnia co wystawilam,wiec teraz szukam jakis rolek,bo to w koncu kasa z rowerka,a reszta do skarbonki

Ostatnia edycja:
Ominął mnie niestety post Francais, a po Waszych komentarzach widzę, że musiało być ciekawie :-p Napiszę tylko tyle:
Adka, Francais Fakt, forum nie jest po to, żeby po kimś jechać, ale może przeczytajcie co piszecie. Ja rozumiem, że każda z nas chciałaby, żeby jej dziecko miało ojca, ale czy trzeba tego kochającego, czułego taty poszukiwać w exach, którzy już pokazali, jacy są? Jako, że już się raz sparzyłyśmy, to nie ma sensu teraz na siłę się wiązać. Piszecie, że podwójna osobowość facetów...Ta...Ja tego nie pojmuję, bo albo ktoś jest dobry albo zły, albo wart naszego zaufania albo nie, albo szanujący nas albo nie. Może najwyżej być zły a udawać dobrego jeśli już. Adka Po smsach od Twojego, które tu wiele razy cytowałaś widać, jak wieeelkim szacunkiem on Cię darzy, no naprawdę...
Dziewczyny odpisały Wam ostro, ale myślę, że to dobrze. Zgadzam się z Anowi, że macie zły obraz miłości, nie tak powinna wyglądać.
Tyle.

Mój Kubul bardzo źle przechodzi ząbkowanie. Czopki, żele...To pomaga na chwilę, jest rozdrażniony cały czas, dlatego nie miałam czasu tu zaglądać i mnie ominął post :-p

Ostatnia edycja:
Carla - wiesz.... ja Cie podziwiam za odwage, ktora kiedys wykazalas i dzieki temu nie musisz teraz uzerac sie z tatusiem-palantem; ja tego nie zrobilam i zaluje bardzo, choc... nic nie wskazywalo na to,z e bedzie taki jaki jest:-(
a Corenka - przecudna; sama slodycz, tylko schrupac;
i przez Ciebie zjadlam wlasnie ziemniaki z sosem, bo tylko to pozostalo, eh....

Bezsenna - niestety dzieci roznie znosza zabkowanie; moj w miare lagodnie, choc... za to mamy inne problemy:-(pozostaje zyczyc wytrwalosci tylko i moze Cie pociesze, ze mojemu zabki wychodzily parami, tzn jak wyszedl jeden, to gora tydzien i byl tez drugi, a potem bylo troszke spokoju; moze Kubus tez tak bedzie mial

Katerinka - Ciebie to podziwiac, obrotna, ze hoho; tylko tak trzymaj; i dzieki Tobie m.in. inne mamy widza, ze trzeba i mozna dac rade, nawet z dwojka dzieciaczkow:-)

Anowi - ciesze sie, ze z tata nie gorzej; a jesli nie gorzej, to mozna powiedziec, ze lepiej w tym przypadku; a praca?? niestety po wylewie raczej nie ma powrotu do pracy; wazne, zeby doprowadzic tate do takiego stanu, aby byl samodzielny - czego Ci zycze i wiem,z e tak bedzie; jak cos, to sa tez tzw szpitale sanatoryjne, wlasnie dla takich osob, jak Twoj tata - jest tam i pobyt i pelna opieka lekarska i pielegniarska oraz... co najwazniejsze wzmozona rehabilitacja; moze dowiedz sie o takie cos; wiem,z e osoby zaraz po wylewie sie tam przenosi, o ile sie nie pogorszylo; trzymam kciuki

bezsenna no post musial byc hm...nie mam okreslenia
a zabki trzeba przejsc naprawde,moj ma tez momenty ze najpierw sie smieje z za chwile w ryk i do buzi pakuje wszystko co ma pod reka
agazoja kudre szkoda mi ze nie moge dac wszytskiemu dziecku,bo jak ona przychodzi z tego przedszkola to mnie trafia,i teraz bedzie zebranie to ja porusze temat dzieci i bogatych rodzicow,ktorzy spelniaja kaprysy dzieci i to takie mega drogie i jeszcze sie tym chwala na cale przedszkole,ja kombinuje jak kot pod gore i wybieram to co przydatne,a skarbonka dziala bardzo dobrze,bo zawsze moge zyskac na czasie i wtedy zbieramy razem.ciezko samej ale co zrobic
ty sobie radzisz tez i dobrze wiesz jak jest.musimy byc silne,bo mamy dla kogo zyc:)
carla no kurde tego ci tez spokoju zazdroszcze naprawde, u mnie w sumie gdyby nie pieniadze zadnej roznicy mojemu exowi by nie zrobilo,skoro ma 10 minut a nie potrafi przyjsc do dziecka,wiec jak bym mu nie powie,ale on ma jazdy na maxa i mnie musi wkur..ach te dziady no.

a umnie leje znowu:)

Ostatnia edycja:
Widzę że ostre zamieszanie na forum,nie przeczytałam posta Francais , mój Kubulek też ząbkuje i podobnie jak bezsenna brak czasu na cokolwiek,a do tego zaczął chodzić i wszędzie jest go pełno :-). Ale zgadzam się z postem agazoji, wszystkie z nas walczyły o to by naszym dzieciom było lepiej,wyprawkę dla maluszków od początku ciąży zbierałyśmy i naprawdę dziwi mnie to że Ty jeszcze nic nie zaczęłaś robić w tym kierunku :sorry2:.

agazoja a Ciebie to podziwiam,za te posty mądrości które piszesz... Naprawdę :-).

Kurcze wiecie co nie jedna kobieta która ma męża i szczęśliwą rodzinę nie ma tyle w głowie co samotna matka.....

carla córcie masz prześliczną :-),no i narobiłaś mi strasznej ochoty na pierogi.

A u nas nie zaciekawie,z eksem strasznie się pokłóciliśmy nie będę wnikać w szczegóły. Ale zabroniłam mu na razie przychodzić do mnie do domu,nie chce go widzieć za każdym razem kiedy przychodzi musimy się kłócić i tylko nerwy mi psuje.
Powiedziałam mu że jak chce to może brać Kubę na spacer albo do siebie ,bo nie mam zamiaru mu ograniczać z nim spotykania ale on nie chce bo uważa że Kuba jest za mały,dziwi mnie że teraz tak mówi bo jeszcze jakieś 2-3 miesiące wcześniej normalnie go brał i nie mówił że jest mały. Więc nie za bardzo rozumiem z skąd taka zmiana zdania.
Oj Kubuśka się obudził,uciekam

reklama
ewat0rek wszystkiego naj naj z okazji urodzin :)

dzwonilam dzis do szkoly i w ten weekend mam tyle zaliczen ze szok! Nie wiem jak ja sie zdaze tego wszystkiego nauczyc... Gdyby chociaz byla ladna pogoda to bym wziela Mikiego na dwor, on by spal a ja bym sie troszke pouczyla. A tak to dupaaaaa czekaja mnie zarwane nocki...

milkada czyli jednak eks nie stanal na wysokosci zadania? No tak to juz z nimi bywa, nie mozna sie za duzo po nich spodziewac...

bezsenna biedny Kubus napewno sie meczy z tymi swedzacymi dziaselkami... Oby mu szybko przeszlo!

A my lecimy wlasnie z Mikolajkiem szybko na dwor poki nie pada :) Niech sie troszke przewietrzy!

Milego dnia Mamusie

Ostatnia edycja:
Do góry