oby
Kasia urodzila bez wymiotowania. Jezu jak ja sobie przypomne ten moj porod to az mnie ciarki przechodza. ja po kazdym skurczu wymiotowalam. nawet sobie odpoczac nie moglam bo mnie darlo. oby jej te kroplowki pomogly. bo sie nameczy jak niewiem przy porodzie.
adka jezeli ojcostwo jest nie ustalone. to musisz zlozyc pozew o ustalenie ojcostwa i o alimenty. najpierw trza ustalic ojcostwo a dopiero pozniej alimenty. jednak mozesz w pozwie napisac tez ze wnosisz o zabezpieczenie alimentow. u mnie tak bylo. ze gdy ex zazadal badan dna to ja wnioslam o zabezpieczenie alimentow na czas trwania rozprawy.
Sprobuj sie jeszcze dogadac z ex. moze bedzie chcial jechac z toba do usc. ale musicie tam byc razem bo nie jestescie po slubie (no chyba ze cos niewiem) wiec ty musisz wyrazic zgode na to by exa wpisac jako ojca Lilki.
jesli niebedzie chcial jechac to kij mu w oko. skladaj do sadu pozew o ustalenie ojcostwa i o alimenty. i nic sie nie boj. jak bedzie gadal ze chcial jechac a ty nie chcialas. to powiedz ze on klamie. udowodni ci?nie.
jak masz pytania pisz na priva, chetnie ci pomoge. pomoge tez napisac o pozew.
doczytalam, jeszcze pytasz czy mozna go uznac jako ojca. chodzi ci o to czy w usc mozna?tak? w usc niema terminu do kiedy mozna wpisac ojca dziecka. jest tylko termin ze urodzone dziecko trzeba (ile to bylo?chyba dwa tygodnie).
a nie rozumiet o co pytasz z aktem urodzenia?czego ma byc niewazny?sprecyzuj pytanie to odpowiem.
francais pierwsze slysze ze usg szkodliwe. usg czesto gesto ratuje dzieciom zycie. bo sie wykrywa wiele rzeczy i mozna leczyc. a przynajmniej byc przygotowanym.
bezsenna ja tez bylam na woodstocku. ale fajnie bylo. tyle koncertow, tyle ludzi. pojechalabym jeszcze kiedy. jak jechalam to sie balam ze jaka krzywde mi zrobia. a bylo bezpiecznie. a i sie pochwale wtedy jechalam z bieszczad do Żar na stopa
)) no oczywiscie nie sama.
ha bynajmniej sie wyszalalam za mlodu. to teraz juz moze i pora byla na dziecko.
a i jeszcze sklep PEPCO w rzeszowie sa dwa. a ciuchy fajne i ceny przystepna. mowie wam jakie maja sliczne sukieneczki dla dziewczynek. obok pepco jest biedronka to czesto tam przechodze i sobie podziwiam wystawy pepco a bardziej te sukieneczki.
)) naprawde warto tam zajzec bo jest z czego wybrac, niedrogo, i dla doroslych ciuchy tez sa