reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Samotna Matka- Samotna w ciazy?

adka ja nie dolączylam wcale aktu i na zawiadomieniu przyszlo mi ze musze dostarczyc odpis zupelny aktu,gdzie sa wszystkie dane,wiec wydaje mi sie ze zdazysz to zalatwic ale lepiej zadzwon do sadu i sie dowiedz,powiedza ci przez telefon

jak tam kasia? lepiej sie czuje,rusza sie cos????

a dzisiaj przyszla mata do tanczenia,wylicytowalam przez alegro za 20 zl z przesylka i jest super,mamie sie podoba a mala bedzie zachwycona.i mamy zajecie jak talala:)))

p.s. wypuscili przyjaciolke ze szpitala i jest teraz u mnie,boi sie bo ten kretyn co chwile wydzwania,przyslal esa martwie sie,nos kur... co za typ ,,ale nie odbiera,
jak przeczytalam wypis ze szpitala odebralo mi mowe,ona zjadla 80 tabletek!!!i caly ten przebieg jak to bylo i co bylo przyczyna zamarlam,matko trzeba sie izolowac od takich kretynow bo naprawde moglo sie to zle skonczyc
ona teraz spi a jak sie obudzi, jedziemy do centrum interwencji kryzysowej,tam jest psycholog i terapia z dziecmi.jutro do mopsu i prawnika,obdzwonilismy wszytkich znajomych i kazdy jest w stanie gotowosci!! musi sie udac uwolnic ja od tego koszmaru!!!

Ostatnia edycja:
reklama
carlaa obecna :) Czytam Was caly czas ale jakos brak weny mam... Juz kilka razy bralam sie za pisanie posta napisalam jedno zdanie i juz nie wiedzialam co dalej;) Ale poprawie sie obiecuje :))) Pozatym mam tyle zaleglosci w szkole ze szooook, pora sie wziasc za nauke bo juz za chwile egzaminy a ja jeszcze zaliczen nie zdalam. Wiec teraz to juz wogole mnie czekaja bezsenne noce z ksiazka w reku;/

Dzis bylismy z Mikulem na szczepieniu, pozmarowalam go wczesniej ta mascia emla ale chyba za duzo nie pomoglo bo i tak krzyk byl na cala przychodnie. Teraz Maly spi mam nadzieje ze jak sie obudzi to nie bedzie marudzil. Biedactwo:( Nienawidze szczepien. No i powrocil problem zlego przybierania na wadze.W ciagu miesiaca Mikus przytyl zaledwie 300 g:szok: I znow musze go dokarmiac i do tego mlekiem HA ze wzgledu na jego ciagla wysypke. Enfamil HA kosztuje prawie 40 zl wiec chyba musze mu zmienic mleczko. Moze moglybyscie mi jakies mleko HA polecic?

katerinka w osrodku interwencji kryzysowej (tak jest w bieszczadach i w rzeszowie, to moze u ciebie w miejscowosci tez) maja mieszkania dla ofiar przemocy. u mnie takie mieszkania sa przy domach starosci. noi w tym mieszkanku mozna mieszkac rok. pozniej gmina cos organizuje, tzn mieszkanie zastepcze. po co to pisze? bo wg mnie warto pojsc do takiego mieszkanka przy domu starosci to mieszkanko jest wyposarzone a gmina do roku czasu MUSI cos znalezc na stale. a jesli ta kolezanka niema wlasnego mieszkania to super wyjscie dla niej. bo zapewne wiesz ile sie czeka na miieszkanie socjalne z urzedu miasta. a tu najwyzej rok. i bedzie miala swoje. bez tego PSYCHOPATY. super ze sie odwazyla. bo jak raz uderzyl to zawsze bedzie ja lał. nie pozwol jej by dala mu "KOLEJNA OSTATNIA SZANSE"
jak chcesz wiedziec wiecej jak zalatwiac to mieszkanie napisz do mnie to ci powiem.
mozna isc do powiatowego centrum pomocy rodzinie. a nieraz bywa tak ze to policja zabiera kobiete i dzieci od psychopaty i kata do tego mieszkania.

Załatwiłam chrzest :) Proboszcz cudowny, moja siostra ma jutro iść do księdza dogadać się i 15.05 ma bierzmowanie, a 16.05 chyba zrobimy chrzest :) Nie robił żadnych problemów, nie pytał co z ojcem małej, tylko pytał czy tak szczerze jestem sama, ja że tak, a on że ok :) Ale się cieszę :)

Katerinka ja w dzień nie zasnę, nawet po nockach nie potrafiłam... Podziwiam Cię za odwagę, to skarb mieć taką przyjaciółkę.
Bezsenna na chrzestnego chciałam faceta mojej mamy, ale on jest po rozwodzie, to proboszcz mówi że nie. Ale mama dzwoni i mówi że on miał tylko cywilny ślub, więc jutro siostra się zapyta czy może...
Jeszcze nie samotna ubranka z pepco są fajne, musisz patrzeć na skład, ja mam kilka body i koszulek i nowych i używanych i są super. A ceny niskie.
Agugucha a co studiujesz?? Czytałam o tej maści, ale dziecko najbardziej boli jak szczepionka wpływa do organizmu, samo wkłucie nie tak bardzo... Jak dla mnie cena tego enfamilu to przesada, bo hipp i bebilon zawierają to samo, a kosztują normalnie. Faktycznie malutko przytył, ciekawe dlaczego...

carlaa rachunkowosc:) ale to nie sa studia tylko szkola policealna... na studia chcialabym isc od przyszlego roku ale nie wiem czy dam rade wszystko pogodzic. A Mikolaj dlatego tak malo przytyl bo mam malo tresciwe mleko.... od poczatku w sumie mialam problemy z laktacja. A dlatego mu enfamil podaje bo to jest jedyne mleko jakie chcial pic, bebilon ani nan mu nie smakowaly. Teraz chyba kupie Bebiko HA bo jest najtansze. Oby mu zasmakowalo, bo nie usmiecha mi sie wydawac 40 zl na puszke mleka;/

Hej, my przed chwila wrocilismy od lekarza. Lekarka pochwalila Nikosia, powiedziala, ze zrobil ogromne postepy od ostatniego spotkania :D Bardzo sie ucieszylam, szczegolnie tym, ze powiedziala, ze rehabilitacja nie jest juz potrzebna, chyba, ze jestesmy zapisani. No, a ze nie jestesmy, to nie musimy juz chodzic :D Bardzo sie ciesze z tego powodu :D Nikos wazy juz 10,5 kg i mierzy 78 cm ..... ostatnio jak go mierzylam to mi wyszlo 80 heheh chyba musze miare zmienic ;) Poza tym rodzice maja propozycje wyjazdu na weekend do Lichenia, bardzo lubia tam jezdzic, a ze mojego ojczyma firma czesto tam ich wysyla, to sobie jezdza, ale ja w niedziele pracuje i jest problem :/ Rozmawialam dzis z zona prezesa, to powiedziala, ze postara sie, zeby ktos z drugiej zmiany przyszedl :D I Wam powiem, ze nikt nie lubi ani prezesa ani jego zony, bo oni ogolnie sa z Krakowa, do nas przyjezdzaja tylko jak jest jakis remont w hotelu, albo tak odpoczac :) A teraz maja plan zeby calkowicie sie przeniesc do Sopotu, bo ich drugim hotelem w Krakowie zajmie sie teraz ojciec prezesa, bo prozil zza granicy :) W koncu u nas bedzie panowal spokoj, bo tak to nikt nikogo nie sluchal, jak to moja kolezanka mowi "Kazdy ch*** ma swoj stroj" :) dokladnie tak bylo u nas, ale teraz sie zmienia i nawet mi sie chce pracowac :D
Agugucha no Bebilon HA jest podobro dobry, ale moze sprobuj Bebiko HA? Jest dosc tani, chyba cos w podobie do Hipp, moze lepiej od najtanszych zaczynac, bo te 40 zl (zakladajac, ze na tydzien) to troche duzo :/, gorzej bedzie pozniej, jak jedno mleko bedzie starczalo na 3 dni :/
Kasia przyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyjjjjjjj!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :-)
Carla super, ze ten chrzest juz zalatwilas, mysle, ze nie bedzie problemu, bo wg. kosciola, nie byl zonaty, tylko wg panstwa :D Trzymam kciuki :)
Bezsenna niestety czasami zdarzaja sie tacy ksieza,ktorzy wtryniaja sie do czegos, czego w ogole nie powinni wiedziec! To nie jego sprawa czy Ty jestes z exem czy masz jeszcze pieciu na boku i czy pracujesz w "salonie masazu" !!!! Moze gdybys siebie chciala ochrzcic, to tak, ale nie jak chcesz dziecko chrzcic! Co ich to w ogole interesuje? Ja nie rozumiem tego :/ Chca, zeby rodzice chcili swoje dzieci, ale sa tak strasznie czasem niemili, ze az szkoda sluchac :/
Adka chyba bedziesz musiala zaniesc nowy akt urodzenia do ZUS-u, ale lepiej zadzwon do nich, bo moze to nie jest az tak istotne dla nich :)
Anowi ja widze entuzjazm w Twoich wypowiedziach ..... czyzby to wynik TYLKO wiosny????? :-D
Katerinka jejku, jak ja bym chciala miec taka dobra duszyczke jak Ty obok :) Wspaniale sie zachowujesz w stosunku do kolezanki!!!!! Oby wszystko bylo do konca dobrze! :*
Przyszla Mama zemdlalas tam? ;)

Cześć kochane!
katerinka no to dobrze, że trafiła do Ciebie. 80 tabletek, matko kochana:no:. Nie będzie jej łatwo ale dobrze, że jesteś przy niej to weźmiesz się za nią. Trzymam kciuki bo teraz to już musi być tylko lepiej.

Ja mam robotę z tymi cukrami a poza tym śpię po południu bo w nocy jakoś znowu nie mogę.

oj wrocilam po 19 i warte przjelo rodzenstwo:) i tak bedziemy sie zmieniac.no zalatwilismy psychologa,zajecia z dziecmi-taka terapie dla nich,zaloza jej niebieska karte i pojechalismy do niej do domu a tam pan sobie stal i sie smieje i zadowolony z zycia i mowi kocham cie,myslalam ze padne,wzielam za reke ja i do domu,a on krzyczal do mnie ze i tak bedzie mieszkal. o tak jasne,weszlam i pytam sie gdzie masz worki,bo ktos to musi zrobic,ona sie rozplakala i mowi tak chce sie go pozbyc raz na zawsze.zajelo mi pol godziny spakowanie jego rzeczy i wystawilam przed drzwi i byla jazda to wezwalam policje ze pan tu porzadek zakloca i tu sie wygraza.przjechali i go zabrali a ze nawyzywal jeszcze policjantom to sobie nagrabiMOWIE WAM CO ZA PALANT ale teraz musi byc tylko lepiej
anowi ona mieszka u rodzicow ale dziekuje za inf:) trzeba sie tylko jego pozbyc
carla no to super:)ze sie udalo chrzest zalatwic bez problemów,a tak sie balaś
ja tez nie lubie w dzien spac ale nie raz to juz nie widze na oczy,dwojka dzieci daje popalic momentami i jeszcze dom na glowie wiec trzeba nie raz
uwierz jak bys przeczytala taki papier co ona miala to dech zapiera,tyle lat dawala mus szanse ale teraz juz nie ma zmiluj i trzeba jej pomoc
jeszcze nie samotna oj ja taka zla nie jestem:) ale jesli chodzi o takie sprawy to nie ma dla takiego faceta taryfy.sama nie jedna wojna toczylam z tata corci wiec wiem ile to nerwow kosztuje a nie zawsze ktos pomoze jak trzeba,a nie mozna mu pokazac ze on sobie moze robic wszystko ,bo taki wtedy pokazuje różki
agugucha moja kumpela tez kupowala bebilon ale jej men stracil prace to poszla do lekarza i powie,wprost ze nie ma kasy i dal jej na recepte tez takie specjalne i placi 8 zl za puszke,a na pewno tego mleka troche ci pojdzie

Ostatnia edycja:
reklama
Witajcie!

Moje drogie mam do Was pytanie dotyczące spraw o ojcostwo i alimenty. Czy w takich przypadkach też się czeka na uprawomocnienie wyroku? Ja nie mam o tych sprawach zielonego pojęcia. I czy mogę wnosić podczas rozprawy o zabezpieczenie alimentów jeśli na pierwszej rozprawie się nie skończy?
Dzisiaj byłam odebrać z pracy papiery o zarobkach i o tym, że w dniu rozprawy zostaje rozwiązana moja umowa, chociaż wątpie, żeby to było brane pod uwagę. Jednak na wszelki wypadek, wolę mieć taki papierek przy sobie. Opłaty i paragony pokserowane, teraz trzeba tylko to zanieść i się upewnić, czy wszystko się zgadza. No i nastawić się psychicznie na najgorsze... o ile można tu mówić o przygotowaniu. Rano wpadło do mnie dwóch przyjaciół i w czwartek przed sprawą chcą coś zorganizować, żebym chociaż troszkę się rozerwała.
Powysyłałam wczoraj kilka CV i teraz czekam, może ktoś się odezwie. Chociaż nie chciałabym za bardzo pracować w swoim zawodzie, ale na początek wezmę wszystko. Nawet tak ostatnio się zastanawiałam czy nie przypomnieć sobie o dietach, wyliczeniach, organizacji itp i robić coś w tym kierunku. Co prawda nie lubie tego ale gdybym mogła mieć z tego jakąś dodatkową kasę to bym się zmusiła. Chociaż bardzo trudno byłoby znaleźć kogoś zainteresowanego tego typu usługą.

Do góry