PHILIPS AVENT ISIS SCF 300/15 LAKTATOR BPA FREE (1007354171) - Aukcje internetowe AllegroBezsenna a dobre te pieluchy? Słyszałam że lipne, ale też o huggiesach wiele złego słyszałam... Ja mam tylko tesco, carrefour, kaufland, biedronki, lidle i aldi. Wyślij link z tym laktatorem, ok? Dziś butli nie robię, więc zobaczymy jaka będzie noc... gadałam dziś ze znajomą, ona karmi już 18 miesięcy, ale ma dosyć. Mówi że daje małemu butlę, ale on za bluzkę ciągnie bo chce cyca i budzi się w nocy po kilka razy... Tak więc zobaczymy jak z nami będzie
Tu jest najtaniej i od supersprzedawcy. Też płaciłam jakoś tyle razem z przesyłką. Używam tego laktatora już ponad pół roku i jest świetny. Np dziś oglądając na wspólnej odciągnęłam w 7 minut 80 ml mleka
Co do pieluch to ja używam tylko huggies i pampers, tak na zmianę, zależy na co promocja. A jak jest koniec miesiąca i nie mam hajsu, to czasem kupuję tańsze pieluchy, u siebie w sklepie, nawet nie pamiętam jaka ta firma. Kiedyś chrzestny mi kupił pieluchy z biedronki i tez były ok. Dla mnie najważniejsze, żeby pieluszka wytrzymała całą noc, bo ja w nocy nie zmieniam Kubulkowi pieluchy. Jak był malutki, to zmieniałam, bo robił kupki w nocy, budził się. Ale teraz te pieluchy co używam wytrzymują całą noc, zgodnie z tym, co napisane na opakowaniu, bo kiedyś, na początku kupiłam parę paczek happy, ale u nas się nie sprawdziły, przeciekały i jakieś takie sztywne były jak dla mnie.
Masz jeszcze mleko? A ja się bałam, że jak wyjadę w wakacje na weekend to mi zaniknie Z tą dietą po porodzie to mi się wydaje, że lepiej jej przestrzegać po prostu dlatego, żeby szybciej wrócić do swojej wagi. Ja nie przestrzegałam i prawie nic nie schudłam, ale też Kubulkowi nic się nie działo. Miał kolki, ale to jak prawie każde dziecko. Dawałam espumisan i było ok, a dalej jadłam to co lubiłam. Teraz to już wszystko jem i piję oprócz alkoholu. Nie byłaś u gina? Ja byłam po porodzie i miałam straszną blokadę psychiczną. Wydawało mi się, że umrę z bólu, gdy mnie będzie badał. Oczywiście nic nie bolało, normalne uczucie, tak jak przy każdej wizycie jeszcze przed porodem, ale psychika robi swoje ;-)Jeszcze co do karmienia, to zauważyłam, że wiele mam się niepokoi jak dziecko im zaczyna krzyczeć, wić się przy piersi. Kubul też tak robił, ale była u mnie akurat wtedy przyjaciółka mojej mamy i powiedziała, że tak wyglądają kolki, że dziecko chce zjeść, ale nie może. Dobrze, że mi to wytłumaczyła, bo pewnie bym niepotrzebnie pomyślała, że coś nie tak z moim mlekiem.Carla, Bezsenna jejku jak ja Wam zazdroszcze, ze karmicie sama czasem mam rzuty jakies i mysle, czy nie wznowic laktacji, bo cos tam jeszcze mam, ale tym to i noworodek sie nie naje z drugiej strony Nikos juz za dyzu jest zeby chcial teraz cyca ja bardzo lubilam karmic i jestem w sumie zla na siebie, ze tak odpuscilam malemu w sumie to bylo tak, ze Nikos pewnego pieknego wieczora zaczal mi sie wydzierac w niebo glosy i absolutnie nie chcial cyca, dalam butle, to pil :/ pozniej kilka razy przystawilam, ale juz nie chcial, a ja glupia zamiast mu dawac, to odpuscilam i teraz sie wkurzam sama na siebie, bo moglabym teraz karmic poza tym z tymi kolkami tez cudowalam, bo myslalam, ze moja extra dieta ma w sobie cos takiego, co powoduje kolki u malego, wiec jakos tak wolalam troche odpuscic, ale nie calkowicie! Ale Nikos chyba inaczej to odebral :/ cholera :/ chyba musze poczekac do kolejnego dziecka w koncu kiedys bede miala
W cerfurze jeszcze nie kupowałam nic dla dziecka, ale chyba się tam przejadę, bo lubię ten sklep, jest bardzo duży, przestrzenny, więc z wózkiem będzie ok, bo np. u mnie jest taka biedronka, że z wózkiem się nie wejdzie, a nawet jeśli bym weszła, to raczej bym się nie przecisnęła przez te wąskie przejścia i jeszcze do tego zawsze jakieś kartony tam się walają na podłodze, to już na pewno bym się nie pomieściła, a poza tym tam nie można płacić kartą (przynajmniej u mnie), więc już w ogóle bez sensu żebym tam szła, choć wiem, że tanio jest.bezsenna u mnie tak robia w cerfurze ,ze trzeba wszystkiego szukac,a ja patrzalam na te slepy to mieli za 40 zl a tego sklepu co ty masz nie ma,
glupio mi ze tak sie odezwalam do tej mamy ale niestety dziewczyna ma 28 lat i jeszcze zycie przed nia
Ostatnia edycja: