reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Samotna Matka- Samotna w ciazy?

Bezsenna a dobre te pieluchy? Słyszałam że lipne, ale też o huggiesach wiele złego słyszałam... Ja mam tylko tesco, carrefour, kaufland, biedronki, lidle i aldi. Wyślij link z tym laktatorem, ok? Dziś butli nie robię, więc zobaczymy jaka będzie noc... gadałam dziś ze znajomą, ona karmi już 18 miesięcy, ale ma dosyć. Mówi że daje małemu butlę, ale on za bluzkę ciągnie bo chce cyca i budzi się w nocy po kilka razy... Tak więc zobaczymy jak z nami będzie :)
PHILIPS AVENT ISIS SCF 300/15 LAKTATOR BPA FREE (1007354171) - Aukcje internetowe Allegro
Tu jest najtaniej i od supersprzedawcy. Też płaciłam jakoś tyle razem z przesyłką. Używam tego laktatora już ponad pół roku i jest świetny. Np dziś oglądając na wspólnej odciągnęłam w 7 minut 80 ml mleka :-p
Co do pieluch to ja używam tylko huggies i pampers, tak na zmianę, zależy na co promocja. A jak jest koniec miesiąca i nie mam hajsu, to czasem kupuję tańsze pieluchy, u siebie w sklepie, nawet nie pamiętam jaka ta firma. Kiedyś chrzestny mi kupił pieluchy z biedronki i tez były ok. Dla mnie najważniejsze, żeby pieluszka wytrzymała całą noc, bo ja w nocy nie zmieniam Kubulkowi pieluchy. Jak był malutki, to zmieniałam, bo robił kupki w nocy, budził się. Ale teraz te pieluchy co używam wytrzymują całą noc, zgodnie z tym, co napisane na opakowaniu, bo kiedyś, na początku kupiłam parę paczek happy, ale u nas się nie sprawdziły, przeciekały i jakieś takie sztywne były jak dla mnie.

Carla, Bezsenna jejku jak ja Wam zazdroszcze, ze karmicie :) sama czasem mam rzuty jakies i mysle, czy nie wznowic laktacji, bo cos tam jeszcze mam, ale tym to i noworodek sie nie naje :-D z drugiej strony Nikos juz za dyzu jest zeby chcial teraz cyca :( ja bardzo lubilam karmic i jestem w sumie zla na siebie, ze tak odpuscilam malemu :( w sumie to bylo tak, ze Nikos pewnego pieknego wieczora zaczal mi sie wydzierac w niebo glosy i absolutnie nie chcial cyca, dalam butle, to pil :/ pozniej kilka razy przystawilam, ale juz nie chcial, a ja glupia zamiast mu dawac, to odpuscilam i teraz sie wkurzam sama na siebie, bo moglabym teraz karmic :( poza tym z tymi kolkami tez cudowalam, bo myslalam, ze moja extra dieta ma w sobie cos takiego, co powoduje kolki u malego, wiec jakos tak wolalam troche odpuscic, ale nie calkowicie! Ale Nikos chyba inaczej to odebral :/ cholera :/ chyba musze poczekac do kolejnego dziecka :-D w koncu kiedys bede miala :)
Masz jeszcze mleko? A ja się bałam, że jak wyjadę w wakacje na weekend to mi zaniknie :-pZ tą dietą po porodzie to mi się wydaje, że lepiej jej przestrzegać po prostu dlatego, żeby szybciej wrócić do swojej wagi. Ja nie przestrzegałam i prawie nic nie schudłam, ale też Kubulkowi nic się nie działo. Miał kolki, ale to jak prawie każde dziecko. Dawałam espumisan i było ok, a dalej jadłam to co lubiłam. Teraz to już wszystko jem i piję oprócz alkoholu. Nie byłaś u gina? Ja byłam po porodzie i miałam straszną blokadę psychiczną. Wydawało mi się, że umrę z bólu, gdy mnie będzie badał. Oczywiście nic nie bolało, normalne uczucie, tak jak przy każdej wizycie jeszcze przed porodem, ale psychika robi swoje ;-)Jeszcze co do karmienia, to zauważyłam, że wiele mam się niepokoi jak dziecko im zaczyna krzyczeć, wić się przy piersi. Kubul też tak robił, ale była u mnie akurat wtedy przyjaciółka mojej mamy i powiedziała, że tak wyglądają kolki, że dziecko chce zjeść, ale nie może. Dobrze, że mi to wytłumaczyła, bo pewnie bym niepotrzebnie pomyślała, że coś nie tak z moim mlekiem.

bezsenna u mnie tak robia w cerfurze ,ze trzeba wszystkiego szukac,a ja patrzalam na te slepy to mieli za 40 zl a tego sklepu co ty masz nie ma,
glupio mi ze tak sie odezwalam do tej mamy ale niestety dziewczyna ma 28 lat i jeszcze zycie przed nia
W cerfurze jeszcze nie kupowałam nic dla dziecka, ale chyba się tam przejadę, bo lubię ten sklep, jest bardzo duży, przestrzenny, więc z wózkiem będzie ok, bo np. u mnie jest taka biedronka, że z wózkiem się nie wejdzie, a nawet jeśli bym weszła, to raczej bym się nie przecisnęła przez te wąskie przejścia i jeszcze do tego zawsze jakieś kartony tam się walają na podłodze, to już na pewno bym się nie pomieściła, a poza tym tam nie można płacić kartą (przynajmniej u mnie), więc już w ogóle bez sensu żebym tam szła, choć wiem, że tanio jest.

Ostatnia edycja:
reklama
Witam Moje Panie..
Ja jakoś nie mogę się skupić na niczym.. Tragedia:/ Ciągle myśle o bracie.. Typowo wolała bym być na jego miejscu, żeby on nie musiał tego przeżywać.. Jutro o 8:30 ma operację, będzie trwać od 2,5 do 3 godzin.. Chciała bym do niego jechać, a pewnie Mi nie pozwolą... :/ w sumie nie ma czemu się dziwić, bo pewnie jak bym go zobaczyła już po zaczeła by się histeria.. a w Moim stanie to raczej nie wskazane..

Francais
Moje maleństwo w 26 tygodniu miało 935g niestety długości mi nie podali, chyba ciężko im to wyliczyć, ale pewnie Twój bąbelek będzie nie wiele cięższy :-) oj ja kocham USG, mogła bym co tydzień chodzić i patrzeć na dzidziusia :-) a jeszcze to w 4d - BAJKA :-D

Katarinka
Buźke to ty malutka masz nie odparady, szacunek :-)

Bezsenna
Oj malutka pamiętam jak pierwszy raz napisalam na forum, dzięki Tobie się szybko zaklimatyzowałam, dziękuje za to :* Była wtedy w jakimś 20 tygodniu, a teraz proszę..
Już kończe swoją "podróż" po ciążowym świecie.. :-D

Carla
Dzięki malutka, oby wszystko poszło gładko. A co do nauki... kurde NIENAWIDZE.. Wole zapierdzielać fizycznie po 10 godzin.. Przechodziłam okres buntu to rzuciłam na rok szkołe.. wiem wiem, głupia cipa ze mnie :p Ale było Mi dobrze, pracowałam.. miałam swoje pieniądze.. Wiadomo papierek trzeba miec, czy się chce czy nie.. Wiec trzeba walczyć:-) Teraz myśle o studiach.. Zobaczymy :-)

Marla
Ty maleńka na mnie czekaj, nie rozpakuj się jeszcze :-D ale było by fajnie jak byśmy sie wykluły w jednym dniu :-)

Przepraszam jesli kogoś ominełam, wiem, że miałam coś jeszcze napisać, ale pewnie sobie przypomne jak wyłącze komputer..
Całuski

a właśnie Martusia tobie miałam odpisać..
Nasi exowie maja podwójne osobowości, cieszę się, że jest w chwili obecnej dobrze, ale proszę Cie uważaj, bo pamiętam jak to się skończyło ostatnim razem...

Ostatnia edycja:
Kasia
Niedługo się zacznie nowa podróż ;-) W świecie macierzyństwa :happy: Dopiero co ja chodziłam 9 miesięcy w ciąży, a w piątek będzie 9 miesięcy Kubulka :happy: Szybko mija i co najważniejsze ma się sens życia i wiele radości każdego dnia. Zobaczysz, już niedługo będziesz bardzo szczęśliwa :tak:

Witajcie

Katherinka, samma tyle przezylas i jescze potrafisz byc oparciem dla innych, wielki szacunek naprawde, milosc jest slepa i to wiadomo od dawna, ale zeby sie dac lac...

Kasiaa wspolczuje z powodu brata, napewno bedzie wszystkko dobrze i wszyscy bedziecie sie cieszyc z narodzin Majki:)

Bezsenna Ty jestes z Warszawy, powiedz mi... czy sklep Pepco jest tylko na Jelonkach?

Nowe dziewczyny witajcie.. tu znajdziecie zawsze pomoc, przykre tylko ze tak wiele kobiet jest w niemal identycznych sytuacjach, co potwierdza ze samce sa jednak podobne do siebie, ale...

no wlasnie, musze wam powiedziec, ze poznalam ostatnio faceta, ktory zostall wykorzystany przez kobiete, i sam o sobie mowi dawca... spotykali sie 1,5 roku, mydlila mu oczy, zaszla w ciaze i do tego momentu byla podobno wspaniala, jak urodzila to bajka sie skonczyla, on dziecko widzial w szpitalu i 3 razy na '''widzeniu'', ciaga biedaka po sadach, ciagle podwyzsza alimenty i mimo ze on nie ma zakazu sadowego to go tak zastraszyli ze woli nie jezdzic juz tam, nie chce tu opisywac szczegolow, ale tak mi go szkoda, on kocha to dziecko, cala ciaze dbal o nie obie i serce sie kraja jak patrze na jego bezsilnosc... kobiety tez potrafia nie miec uczuc i byc takimi heterami...

A co sie dzieje z Agazoja?

Nie dałam jej butli na noc i obudziła się po 3 godzinach, a później co chwilę wstawałam.... W sumie z 7 razy...

Młoda ja też sobie zazdroszczę :) Mam koleżanki co odpuszczały sobie po 2 miesiącach bo nie chciało im się już karmić, dawały butlę zamiast cycka i dziecko się przyzwyczajało. A ja bym nie potrafiła zrezygnować z karmienia skoro mam pokarm, bez sensu, aż taką egoistką nie jestem :)
Katreinka mocna jesteś, dobrze że zareagowałaś!!
Francais jak ja nie cierpię gadania że dziecko jest wynikiem grzechu!! Zamiast się zastanawiać to się ciesz, bo z tego "grzechu" będziesz miała dziecko, a to jest cud!!
Martusia bądź czujna i nie pozwalaj mu wrócić za szybko. Niech pokaże że zależy mu na Was. Pisz co u Was :) A lekarzami się nie przejmuj, każdy mądry inaczej!
Bezsenna a gdzie na wakacje jedziesz?? Ja też miałam obawy czy jak np. na wesele pojadę to czy mi nie zaniknie... A ja jadę w czerwcu nad morze z moją mamą i jej facetem. On kocha Nelkę, dla mnie i siostry nie był za dobry w większości, ale małą kocha. Swoich dzieci nie ma i tą miłość przelewa na malucha mojego, dlatego na chrzestnego go poproszę, o ile mój tata się zgodzi bo oni się nie lubią... A Nela nie miała kolek, a jak miała to ja nie zauważyłam :) Do gina idę 22.04 pierwszy raz od porodu...
Kasia myśl pozytywnie, na pewno się martwisz, nie zazdroszczę, ale wszystko się uda :*
Jeszcze nie samotna no niestety kobiety potrafią... Szkoda faceta... A jak Ola? Mam nadzieję że układa się z partnerem...

martusia nie przejmuj sie,moja corcia nie raczkowal wcale a rowno po roczku wstala i chodzila,kazde dziecko ma swoje tepo i nie ma co sie dolowac jakimis lekarzami
carla no tak jest z tym karmienie,mamusiu cierpliwosci!!:) ja np kubusia rano nakarmie teraz i klade go do lezeczka,mimo ze sie buntuje sam zaypia i nawet jak sie obudzi na chwile dalje spi tak wiec rano ma lezakowanie:)
kasia ty sie nie pchaj do zadnego szpitala w zarazki,juz doczekaj do tego porodu,wiem ze sie martwisz ale juz musisz teraz wytrzymac
a buzki nauczylo mnie zycie ale sie nie dam,jak ktos jest dla mnie dobry ja to odwazjemniam ale jak za skore zalezie to tzreba sie postawic

jeszcze nie samotna trzbeba sobie pomagac nie patrzec na konsekwencje,ja sie jej durnego dziada nie boje a dziewczyna ma prawo normlanie zyc
a temu panu to co tylko wspolczuc,bo wiem ze kobiety portafia byc wredne ale jak widzisz cierpia tylko takie jak my,ktore chce dobrze dla swoich dzieci
a jak twoj partner?

a ja mam plan isc nauczyc corcie jezdzic na dwoch kolkach na rowerze ale najpierw spacer i malego uspie i wtedy mala:) przydalaby sie jeszcze jedna para rak

Ostatnia edycja:
Dziewczynki ja tylko na chwilke, brata własnie skończyli operowac.. a Mi cos sie dzieje :-( Od rana wymioty i begunka, okropny bol poczatkowo zołodka teraz całego brzucha, tak bardzo twarz mi spuchła od wymiotowania, ze ledwo na oczy widze., boje sie jak cholera,mała tylko raz sie ruszyła od rana, ide sie kapac, czekam na mame i do lekarza.. co to może być..? jezuuuu

kasia kochana to moga byc skurcze i rodzic mozesz :) jesli to nie falszywy alarm,spokojnie.wez ze soba torbe do szpitala i jedz lepiej na porodowke ,bo lekarz to ci juz nie pomoze jak sie zaczelo

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry