reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Samotna Matka- Samotna w ciazy?

czesc dziewczyny,tepo nie zle ale ja juz nie wiem co mam komu odpisac,zmeczenie mi doskwiera dzisiaj.
wiecie co bylam dzisiaj nowym wozkiemna spacerze,wyjechalam z klatki i pach kolo mi odpadlo,malo mnie szlak nie trafil,akurat sasiad widzial i zszedl i sie meczyl biedak pare chwil,wzial instrukcje i co sie okazalo,trzeba bylo na odwrot wlozyc niz tam bylo napisane i teraz trzyma na amen:-Di potem szlismy a maly bunt w wozku,co nigdy tego mamie nie robil,to go wzielam na rece,potem sie przespal i jak sie obudzil to sie tak rozdarl ze dalam mu cyca na lawce i oczywiscie sensacja,przykrylam sobie cycka chustka i w du,,,mam a te ludzie o rany,wszyscy oczy jak by dziecka nie widzieli i szla starsza pani,usiadla obok i mowi piekny widok,co za poswiecenie,no tak a co zrobic ,a wiec przyszlam ze spaceru mokra jak szczur:wściekła/y:a wozek wydaje sie strasznie sztywny ale przyzwyczaje sie i jest naprawde lekki,do gory go nioslam pod pacha.

anowi wiesz ja jak bym mogla to w 5 minut bym sie spakowala i w droge z tej zapizdzialej polski,bo tu nic nie ma i lepiej nie bedzie taka prawda
agugucha moj kubus maial kiedys plamki z krostkami na dupce i okazalo sie najpierw ze od chusteczek a potem od duzej ilosci mleka,to odstawilam,ale potem juz bylo ok,pije mniejsze ilosci,ale lepiej idz,bo to mozne z czasem swedziec i wtedy nie bedziesz miala lekko,przeszlam wysypke teraz z kubusiem,masakra

witam nowa kolezanke,zycze ci jak najlepiej ale taki facet sie nie zmienia,na swoje potrzeby ma a o innych nie wie albo nie chce,jak ja to nazywam swoisty egoista.
mloda a ten twoj naprawde chyba przegina z ta kasa,pewnie jeszcze do tego nie doszlo,a nie zastnawialas sie czy mamie przypadkiem o to nie chodzi,wiesz chlop dwoch lewych nie ma a kasy ci nie daje,
ja na twoim miejscu skladalam bym o alimenty a skoro nie chcesz byc z nim ,bedziesz miec glupi papier ze jestes samotna matka i z automatu chociaz rodzinne,zastanow sie bo JAK SIE JEST ZA DOBRYM,CZLOWIEK DWA RAZY NA TYM TRACI,ja juz sie dwa przekonalam...

Ostatnia edycja:
reklama
a i bylam dzisiaj w pray po papiery bo do 4 kwietnia mam macierzynski,matko jak to zlecialo 22 tyg:-) szok i mam 2 dni opieki,26 dni urlopu wypoczynkowego,dni wolne i swieta i tak na wychowawczy przejde dopiero od 15 maja.chociaz te papiery trudne do zrozumienia i bede jutro z kadrowa telefonicznie wypelniac,wszedzie pytanie o wspolmalzonka czy on nie bierze,czy sie zrzeka, i powie mi ktos o co chodzi z podaniem o przyznianie zasilku opiekunczego???? co to jest za ten urlop

Witam Moje Panie:-)

Byłam dziś u dentysty i o dziwo dostałam skierowanie na kolejną wizyte (15 kwietnia) dziwnee bo byłam przekonana, że w tych ostatnich tygodniach nie powinno się leczyć zebów.. Wiecie coś na ten temat..?
Byłam też ogladać wózki zaś odstawiłam histerie xD Do ostatniego sklepu nawet z nimi nie weszłam, dałam mój portfel i powiedziałam,że jak im się coś spodoba to niech kupują, bo ja nie mam siły.. nie było ich z jakieś pół godziny,patrze wracaja bez wózka, ulżyło Mi trochę :-) ale doszli do mnie i pokazują Mi jakiś kwitek, ZALICZKA 200 ZŁ za wózek, kupili, szok.. pisze x-trall kolor zółty, po świetach odbiór.. Pytam ile kosztował 1200 SZOK (3w1) a doskonale wiedzieli, że fotelik mam dostać.. Cała drogę wyzywałam, że drogi, że ŻÓŁTY ! Nie wierzyłam, że mogli by coś takiego kupić.. tłumaczyli, że to nie złóty, a zielony jasny.. taa a niby facet któremu wpłacali zaliczke to daltonista :/ Przyszłam do domu, wchodze na stronę tych wózków, chodzą po 900 zł !! Przepłacili aż 300 zł! Normalnie płakać Mi się zachciało.. i wogole w kolorystyce nie ma żadnego żółtego koloru jak i jasno zielonego.. Nie wiem co oni kupili i chyba nie chce wiedzieć..
W każdym bądź razie, zostałam bez kasy :/ musiałam jeszcze dołożyć pieniądze które były odłożone na spłate cześci długu co mam u brata... Okropny dzień.. :-/

Witam nową koleżankę :-)
Wszystko już zostało powiedziane, podpisuję się pod słowami dziewczyn i bądź dzielna!

Jestem głodna jak wilk... ide jeść :)

Kasia i bardzo Ci tak dobrze!! Wymyslałaś z tym wózkiem to teraz masz :) A wózek mi się bardzo podoba, ma dużą gondolę i ogólnie jest ładny. Na allegro też 1200 zł cały zestaw. Huuuurrrraaa masz wózek :) A raczej Majeczka :)

Jejjuuu ile sprzątania... Jadę dziś do castoramy zasłony sobie kupić bo cały blok na przeciwko wie jak wyglądam w samej bieliźnie ;) Jakoś do tej pory nie mogłam się zebrać, no ale wczoraj przelew przyszedł to poszaleję troszkę...
A te święta niech się kończą, nienawidzę świąt......................

kasia no to masz,trzeba bylo samemu kupic:) to cie ladnie zrobili
ja mialam tez problemy z zebami i podobno wskazane wyleczyc wszystkie w ciazy a jak by ci coc grozilo to nie sie nie zabieraja
carla witaj w klubie,ja tez nie nawidze swiat:wściekła/y:a te dla mnie to jak by nic,dwa dni i po krzyku,nic szczegolnego ,to ledz kupic bo cie potem obgadaja jakie cialko masz

a ja sie wybieram do pracy z tymi papierami,biurokracja jakas jak bym im miala uciec ,milego dzionka:-)

koltunek juz od jakiegos czasu podejrzewalam ze to moze byc to ale zdaniem mojej lekarki to zwykla alergia, ktora kazde dziecko musi przejsc...;/ Po swietach pojde do dermatologa. Karmie piersia i dokarmiam mlekiem enfamil dwa razy dziennie.

kasiaa kurcze to ale Cie urzadzili z tym wozkiem... Ale przynajmniej masz juz problem z glowy;)

Agugucha synek mojej koleżanki po enfamilu ma to samo i dostaje teraz bebilon pepti. A swoją drogą to ten enfamil niemiłosiernie drogi, kupowałam jej za 32 zł, a skład ma taki sam jak bebilon czy hipp bo sprawdzałam...
Adka ja też tak robiłam na początku, ale jak ostatnio moja siostra błagała po 40 minutach żebym wracała to już sama nie wychodzę.

Ale za tydzień mamusia idzie tyłkiem pokręcić :) I niech się dzieje co chce, ja muszę się pobawić :)

Witam Moje Panie :-)

Juz troszkę ochłonełam :-) a Wy jesteście dla mnie okrutneee :-D
Urządzili mnie too fakt.. ale macie racje zasłużyłam sobie :-D
Dziś mama pokazała Mi jaki to jest kolor na parasolce jakiejś kobiety i to jest taki jak by limonkowy, czy coś... Nie mogę sobie tego wyobrazić.. ale cóz, przeżyje :-)

Adka podobnież nie ma żadnych kwiatków, jest jednolity, pasował by do wyglądu tego zielonego, tylko zdjęcie najwyrażniej nie odzwierciedla koloru w rzeczywistości..
Lilianka płakała bo tęskniła za mamusią, a byłaś już z nią na spacerku ?:-)

Katerinka Też słyszałam, że należy leczyć zeby w czasie ciąży, tylko podobnież od 3 miesiaca, bo można poronić i do 8 bo jest ryzyko przedwczesnego porodu.. Dlatego troszkę się zdziwiłam.. Jednak pójde, bo za pare dni ciąza będzie donoszona wiec jak by coś sie działo mogę rodzić :-)

a zauwazyłam coś nowego :-D Mianowicie mam takie wrażenie, jak by dziecko w brzuszku tak mocno coś łapkami łapało, ściskało.. po czym brzuch robi się jak by mniejszy i napięty i zaraz puszczało i za jakiś czas znów, to raczej nie było bolesne, dość nie przyjemne to tak.. Wczorajprzed snem tak miałam, dziś tylko lekkie pobolewanie w podbrzuszu.. Nie wiem co to :]

Carla o Ty idziesz się zrelaksować :-D Ja też chce :-)

Przyszła Natala, córka brata.. musze na tym kończyć bo trzeba jakieś śniadanie Nam zrobić :-)
Całuję

reklama
Adka nie waz sie nawet tak mowic!!!
Jestes tylko czlowiekiem, duzo przeszlas ostatnio, pewnie malo spisz i nie jestes ze stali...
Malutkie dziecko jest slodkie i bezbronne, ale potrafi wyprowadzic z rownowagi - ja sie zastanawialam czy sa matki, ktore nigdy sie nie zezloscily na swoje dziecko..Bo mi sie nie udalo...
Zawsze obiecywalam sobie ze nigdy nie krzykne, a byly takie momenty, ze ryczalam razem z nia, bo plakala ciagle a ja nie bylam w stanie zrozumiec o co chodzi...Czasem krzyknelam, czasem huknelam poduszka o sciane..I tez mialam straszne wyrzuty. A szczegolnie ciezko mi bylo jak eks znowu cos nawywijal - napiecie sie kumulowalo chyba i tracilam swoje opanowanie...Potem wylam do poduszki i myslalam ze jestem najgorsza na swiecie...Kiedys jak mieszkalam w bloku slyszalam jak sasiadka (miladziewczyna) krzyczala do dziecka "zamknij sie w koncu"..I myslalam ze to straszne...Teraz juz wiem jak to jest jak czlowiek jest na skraju wytrzymalosci. wiem, ze to brzmi strasznie bo niemowle to idealna bezbronna istotka...Ale wydaje mi sie, ze malo komu uda sie przebrnac ten okres i powiedziec sobie "bylam idealna". Pociesze Cie , ze lepiej jest jak dziecko ma juz 3 miesiace - latwiej mozna je wyczuc i tryb zycia tez mu sie stabilizuje...Mi do tej pory zdarze sie czasem krzyknac na Saresia jak mi pluje w oczy jedzieniem, ktore jej gotowalam przez godzine...Potem mowie jej przepraszam...Wiem ze tak nie powinno byc i chcialabym byc lepsza mama - chyba z czasem coraz bardziej sie udaje (czlowiek sie uczy tej cierpliwosci), ale poczatki sa cieeezkie...Nie obwiniaj sie..Jak juz nie masz sily to zostaw ja na chwile i wyjdz z pokoju...Mojej to czasem nawet pomagalo..Po godzinach wycia potrzebowala zostac sama i zasypiala w ciagu 3 minut. Nie lam sie, bedzie lepiej..I nie obwiniaj sie - w koncu uczymy sie ciagle :)
O takich rzaczach sie nie mowi, a wydaje mi sie ze to nie tylko my tak mialysmy...Moze powinno sie mowic bo mlode mamy nie czulyby sie jak najgorsze potwory kiedy zdarzy im sie wrzasnac...Zaluje kazdej takiej chwili, ale staram sie po prostu byc lepsza, bo co innego moge??

Do góry