reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Samotna Matka- Samotna w ciazy?

Agugucha u nas bylo tak samo, tylko bardziej na plecach i rekach. Po pierwsze bardzo prawdopodobne, ze to alergia na cos (u nas jogurty...), wiec trzeba znalezc przyczyne...A skora sie strasznie dlugo leczy - u nas pomoglo tylko oilatum do kapieli plus krem (oilatum tez), nic innego nie chcialo :(

reklama
Martusia czego tak w polsce niema?gdyby nie pomoc rodzicow zdechlabym z glodu a dziecko bym musiala oddac. ja tez sie staralam o mieszkanie od panstwa i co mi zaproponowali? 15metrow tj jeden pokoj bez centralnego, rudera bo zule sobie meline zrobili. a kibel na korytarzu z zulami. a kapac sie mialam w misce. oczywiscie remont mialam sama zrobic i jeszcze piec sobie kupic by ogrzac ten pokoj. no i przydaloby sie okno wymienic by snieg do srodka nie padal.
a w angli tez daja mieszkania socjalne w innych krajach tez. tylko w polsce nie. wiem ze moglabym sie urodzic w jeszcze gorszym miejscu na swiecie. ale jak sie nie ma rodziny too sie zginie w polsce bo panstwo nie pomoze

a wiecie w jakich ja warunkach mieszkam w rzeszowie?np. piore w pralce frani plukam w wannie. na mieszkaniu tylko szafa i lozko. to mieszkanie jest najtansze nie stac mnie na lepsze. niewiem jak by bylo mi w innym kraju chcialabym sprobowac. sprobowac innego zycia. by moja corka miala lepiej ode mnie. bo nie kazdy ma bogatych rodzicow co wszystko kupia. niestety

Ostatnia edycja:
charlene my wlasnie uzywamy oilatum ale wczoraj zauwazylam ze mu cos takiego zaczelo wychodzic.

koltunek a do jakiego lekarza lepiej sie z tym udac do dermatologa czy alergologa? Bo Mikus ma tez wysypke na buzi od miesiaca, probowalam juz chyba wszystkiego i nie chce zejsc. Nasza pani pediatra caly czas uporczywie twierdzi, ze nie ma sie czym martwic i ze wystarczy mu tylko codziennie buzie kremem smarowac. Tylko ze efektow nie widac, wiec chyba musze poszukac rady u innego specjalisty. I jakie leki teraz stosujesz?

Agugucha tych MOPS-ow faktycznie jak grzybow po deszczu :/ u mnie tez pelno jest, ale ja jezdze do glownego, wiec musza mnie przyjac, a nawet jesli nie, to przyjmuja ;) a mi to sie wydaje, ze to nie jest AZS tylko alergia pokarmowa, mysle, ze wizyta u dermatologa nie zaszkodzi ;)
Martusia mam wylaczone glosniki, ale pamietam z zeszlego roku to, tylko nie pamietam co tam spiewa czy mowi ;) pozniej glosniki wlacze to poslucham jeszcze, w kazdym razie dolaczam sie do zyczen :) ja mieszkalam u brata, ktory ma mieszkanie 32m* i tam jest pokoj z kuchnia razem + lazienka, korytarz i duzy balkon. To mi wyplaty starczalo na styk (tylko wtedy palilam fajki i wiecej zarabialam ;) ) a teraz mieszkam z rodzicami, mam swoj pokoj, w sumie zero pomocy panstwa, bo wedlug prawa nie jestem samotna matka (nie podalam exa o alimenty, tylko sie "dogadujemy"), dokladam sie do mieszkania, a wyplaty by mi nie starczylo, gdyby mi Mama nie pomagala ... juz nie mowie o exie bo ostatnoi zapomnial co znacza alimenty na dziecko :/ w kazdym razie zmierzam do tego, ze w polsce to ja moge dostac od panstwa jedynie kopa w tylek..... takiego porzadnego!
Anowi to mnie martwi, ze kobiecie z dzieckiem, czy jeszcze w ciazy, proponuja mieszkanie, w ktorym nie ma ogrzewania ani nawet lazienki!!! To jest CHORE!!!! Pamietam ta sytuacje, jak nam o tym mieszkaniu pisalas ...... kurcze wiecie co, marze o wielkim domu, ktory sobie kiedys kupie, zaprosze Was wszystkie do mieszkania tam i bedziemy zyly jak krolowe :D z naszymi dzieciaczkami oczywiscie :D tylko musze najpierw kase uzbierac albo znalezc jakiegos zawalowca :-D a moglabym wiedziec ile placisz za wynajem? Interesuja mnie ceny z Rzeszowa ;)
Kurcze Dziewczyny nie wiecie jak bardzo chcialabym wyjechac, wiem, ze bym strasznie tesknila za rodzicami (tez jestem z nimi mocno zwiazana), ale przynajmniej bym miala zapewnione zycie na lepszym poziomie niz do tej pory :/ jednak najbardziej boje sie tego, ze bym wyjechala i co bym zrobila? z kim malego bym zostawiala? nie jest tak kolorowo w obcym kraju z malenkim dzieckiem :/ Jestem pewna, ze gdybym pojechala do braci, to oni by mi nie pozwolili isc do pracy, ale ja nie chce byc na czyims utrzymaniu tylko miec wlasne pieniadze. Oni by sie nie mogli zajmowac Nikosiem jak ja bym byla w pracy, bo pracuja 4 dni pracy na 4 dni wolnego. Niby przez te wolne by mogli, ale pozniej maja 4 dni po 12 h wiec .... odpada :( chcialabym poprawic status mojemu synkowi, ktoremu oddalabym wszystko co mam, ale poki co musze sie wziac w garsc i ostro zapierdzielac zeby cos zarobic :) ehhh ide pisac, dzis przez caly dzien albo sprzatam albo pisze te artykuly :/ tylko z 2 godziny mialam wolne jak bylam z Nikosiem na spacerze :)

Agugucha - u nas najpierw plamy na twarzy były (pediatra mówiła, że od zimna) później za uchem (mówiła, że odparzenie) poźniej brzuszek - mówiła, że od proszku. wkurzyłam się poszłam do dermatologa i od razu AZS. Ja stosuję dietę ponieważ karmie piersią a maciek elidel, zyrtec i maść robiona na zamówienie

Demotywatory.pl
Przychodzi baba do lekarza... - Demotywatory.pl i nie tylko do lekarza ;-)
- Kochanie, chciałem, ale nie mogłem! - Demotywatory.pl
Niektóre dziewczyny - Demotywatory.pl
Rozum - Demotywatory.pl
W razie potrzeby - Demotywatory.pl
Najpierw tam komuś włazisz - Demotywatory.pl to moje ulubione, idealnie pasuje do moich znajomych z pracy :D
Współczesna moda - Demotywatory.pl
Patrzcie - Demotywatory.pl
Koltunek moja bratanica miala pelno czerwonych krostek jak byla malenka, nikt nie wiedzial od czego to, ciagle ulewala, wymiotowala, prawie nie jadla, my bylismy przerazeni, nic nie moglismy zrobic, jedynie czekac na opinie kolejnego lekarza albo jezdzic do szpitala .... po kilku miesiacach okazalo sie, ze to alergia na gluten :/ niby nic, a jednak jak dlugo musiala cierpiec. Dziwie sie, ze jako matka, moja byla bratowa nie zwrocila uwagi na to co podaje malej, a podawala od 4 miesiaca kasze manna :/ no niestety, na szczescie mloda juz jest calkowicie zdrowa, na szczescie juz je gluten i jest ok, chociaz wiele osob twierdzi, ze z celiakii sie nie wyleczy do konca zycia ;)

reklama
koltunek u nas jest to samo! Najpierw krostki na buzi i takie jakby polakierowane policzki. Jak sie posmaruje kremem to troche znika ale potem znow sie pojawia. Za uchem Mikus ma taka jakby luszczaca sie skore cos co wyglada podobnie jak ciemieniucha. Teraz jeszcze te plamy na raczkach i nozkach...

Do góry