reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Samotna Matka- Samotna w ciazy?

katerinka oj to wesolo masz teraz z Kubusiem :) No wlasnie dla "dawcow" najlepiej by bylo gdybysmy pousuwaly ciaze i po klopocie... Tylko oczywiscie nie oni by sie zadreczali myslami do konca zycia tylko my! No ale tak jak mowisz... trzeba ich miec tam gdzie oni nas maja ;)

carlaa ja to sie zastanawiam jak kiedys kobiety zyly i wychowywaly dzieci jak nie bylo internetu... masakraaa... Nie wiem jak ja bym dala rade bez tego forum np:)

mloda pogadaj z kumpela czy ta praca jest w miare pewna... Ale w koncu zawsze mozesz ja wziasc i caly czas rozgladac sie za czyms innym. Lepsze to niz czekac nie wiadomo ile na wyplate;/ kurcze teraz zauwazylam ze Nikos ma juz 3 zabki:) A jeszcze niedawno pisalas ze znalazlas pierwszego... Ale mu te zebiska rosna... jak grzyby po deszczu;)

a Mikus chyba wie ze dzies jest Dzien kobiet i ze musi mamie zrobic prezent, bo od rana jest grzeczniutki jak aniolek nawet ani razu nie zaplakal:) prawie caly czas spi, a jak sie obudzi to lezy grzecznie w lozeczku i sobie gada sam do siebie :)

Ostatnia edycja:
reklama
młoda - a masz umowę o pracę w hotelu? przecież pracodawcy nie można tak sobie nie wypłacić połowy pensji... zawsze możesz postraszyć inspekcją pracy lub wysłać do nich pismo.

agugucha
- hehe też sobie nie wyobrażam, jak kiedyś mogło się żyć bez internetu :)

Czy któraś z mam zmaga się a atopowym zapaleniem skóry u dziecka? u u nas Maciek ma :( a dermatolog za tydzień :( boje się co nam powie :(

Agugucha wlasnie czekam na wiadomosc od kolezanki :) a z tymi zabkami Nikolowymi to bylo tak : najpierw znalazlam jednego, po kilku dniach bylismy u lekarza, badala Nikosia i okazalo sie, ze sa dwa a nie jeden, tylko obok siebie i dlatego myslalam, ze to jeden :) a ze Nikos nie pokazuje mi zabkow, tylko od razu zamyka buzie jak mu probuje otworzyc, to musialam zaufac swojemu wyczuciu, jak iwdac bezskutecznie ;) a ten trzeci wyszedl kilka dni temu, dlatego moze nie zauwazylas ;)
Koltunek ja mam w hotelu umowe o prace, ale oni ostatnio robia tak, ze wyplacaja do 10-ego polowe pensji a pozniej za tydzien czy dwa wyplacaja reszte. Tylko, ze sa u mnie osoby u ktorych polowa pensji nie zrobi roznicy, bo za rachunki z tego zaplaca, a jak mi wyplaca pol pencji a reszte za tydzien czy dwa to moge sie liczyc z tym, ze bede placila odsetki w spoldzielni :/ a jak wyglada to atopowe zapalenie skory? Ja sie zarejestrowalam na jutro do lekarza(strasznie szybko, chyba ktos dzwonil, ze nie przyjdzie), bo ostatnio bylismy w grudniu (no i w lutym, ale to na dzieciach chorych), a teraz Nikosiowi wyskoczyly jakies krostki na brodzie (mam nadzieje, ze od sliny) i ma troche na czole i policzkach, wygladaja na potowki, ale nie wiem co to takiego, bo co raz wiecej ich :/
Zaraz przyjdzie ex, prosil, zebym go rozliczyla, wiec przynajmniej bede miala co robic :)

:-)Drogie i najwspanialsze bo najdzielniejsze Kobietki ŚwiataWSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO!!!

Samych radosnych i wspaniałych chwil z naszymi pociechami i oby jedynie dobre wiadomości do nas docierały a nasi wszyscy obecni i ex wreszcie nas docenili, bo my wiemy, że jesteśmy wartościowymi osobami a oni niech zrozumieją wreszcie kogo mogą lub już stracili.

Właśnie wróciłam od gina. Z okazji dnia kobiet zapłaciłam mniej o 20 zł za wizytę:-). Kupiłam sobie zastrzyki (cudem, że były bo o Clexane w naszych aptekach jest bardzo trudno) i mandarynki, których zjadłam na podwieczorek 3 szt-zgodnie z dietką. Jestem lżejsza o prawie 4 kg :tak:ale bez szkody dla maluszka. Z tym Clexanem t tak się męczę od 7 tc i dzisiaj mi powiedział, że tak będzie do końca. A mój jak się cieszy, że dzidziuś rośnie....ale teraz poleciał do kumpla, chyba im sie pomyliło i myślą że mają święto:-D MAlutka już się ułożyła ładnie do wyjścia i tak się wierci, że mówię zeby jescze nie wychodziła bo za wcześnie.

mloda z ta praca jest teraz naprawdę ciężko ale najważniejsze, że jakąś masz. Jak się trafi okazja na lepsza to im podziękujesz i kwita. A z wypłatą to jeżeli w umowie nie ma podziału na takie "ratalne" wypłaty to naprawdę warto żebyś zwróciła się do PIP. Tym bardziej, że przecież masz wydatki a spółdzielnia jak napisałaś, nie poczeka na czynsz tylko odsetki naliczy i tyle.

wszytskiego naj naj naj Wam wszytskim zycze :-)
moj ex dzis sie pojawil u mnie z kwiatkami :szok: ten mi wrecza a mnie zatkalo i jedyne co powiedzialam: "odwalilo Ci??!!"
koltunek ja podejrzewalam u mojego Fifka AZS jak byl malutki. jakis kolo 1,5 m-ca zycia zaczelo mu wysypywac buzie. a karmilam go wtedy wylacznie piersia. dlugi czas mielismy z tym problem. krotstki wychodzily tez na pleckach , raczkach i nozkach zwlaszcza we wszelkiech zalomach (kolanka, wewnetrzna strona lokcia, pachwiny). istny koszmar. krostki swedzialy i maly sie drapal. lekarze mieli na to zlewke i dopiero przycisnieci zapisali hydrokortyzon 1%. pomagal raczej srednio. a po zaprzestaniu stosowania bylo 1000 razy gorzej. wkoncu od znajomej dostalam masc na antybiotyku. nie bylam zachwycona stosowaniem jej. ale jako jedyna pomagala. kladlam tego bardzo malutko i tylko jak bylo naprawde zle. dzis jest o wiele lepiej, bo na buzi wychodzi mu cos bardzo rzadko. ale wciaz ma nieciekawa skore na nozkach i raczkach. staram sie karmic go produktami, ktore na ogol nie uczulaja. ale nie da sie na dzis stwierdzic co go uczula. bo testy na alergie mozna zrobic dopiero jak bedzie mial 4 lata. no i tu w szwecji nikt sie nie kwapil do diagnozy. wiec jako tak nikt mu AZS nie stwierdzil. ale krosty mial naprawde nieciekawe. kiedys zamieszczalam tu na forum fotki z tymi wypryskami.
duzo wtdey o tym czytalam na rozmaitych forach. i znalazalm kontakt do kobietki, ktorej maluch mial bardzo ciezka postac AZS. jakby co mam do niej nr gg (podala go na forum) wiec moge ci udostepnic.

krropelka twoj sie chyba nawraca algo zglupial do reszty:-D .ja dostalam zyczenia od 2 exow( chociaz moga sobie wsadzic w dupke teraz te milosci,)ja chce miec dzien kobiet codziennie:-D a nie raz w roku,bo wypada akurat.
agugucha bo kobiety tak maja,robia cos i toleruja dla dobra dzieci ,ale i tak jak ktos jest dobry ,to nie zawsze na tym dobrze wychodzi,ja juz to dwa razy przerabialam i mam serdecznie dosc jednego i drugiego.wiec sie z nimi teraz nie patyczkuje,nie dyskutuje i zlewam a o kontakt z dziecmi nie prosze,obcy ludzie sie intersuja i wiedza wiecej niz wlasni ojcowi,to o czym tu mowic
ja sobie tez bez neta nie wyobrazam zycia,nawet teraz jak nie mam sie do kogo odezwac,to moge popisac,a tak fiola bym chyba dostala
mloda ja pindole,jak nie maja na wyplate,to niech hotel zamykaja,co to cie obchodzi,jak masz okazje to wez chociaz to pisanie i juz,zawsze jakis grosz

a mnie cos kluje w lewym boku,tacham sie z tym wozkiem na to 3 pietro i sie boje zebym przepukliny nie dostala.bo ostatnio kolezanka miala,

a jak tam anowi ,gjoasia????????????????????

MIŁEGO ŚWIĘTOWANIA
__________ (¯`v´¯) _W
__________(¯`(█)´¯)
__________ (_.^._)´¯) _I
______ (¯`v´¯)(¯`(█)´¯)
______(¯`(█)´¯)(_(¯`v´¯)_T
_______(_.^._)__(¯`(█)´¯)
_________(¯`v´¯)´(_.^._) _A
________(¯`(█)´¯)(¯`v´¯)
_________(_.^._)(¯`(█)´¯) _J
___(¯`v´¯)(¯`v´¯) (_.^._)(¯`v´)
__(¯`(█)´¯) _ (¯`(█)´¯) (¯`(█)´¯)
__█(_.^._)___(_.^._)____(_.^._)
_███_ (¯`v´¯)_█_ (¯`v´¯)
████(¯`(█)´¯)_█_(¯`(█)´¯)
_███ (_.^._)___█ (_.^._)
__████_(¯`v´¯)_█
___███(¯`(█)´¯)█_(¯`v´¯)
____██_(_.^._)█_(¯`(█)´¯)
_____███_(¯`v´¯)´(_.^._)
______██(¯`(█)´¯)(¯`v´¯)
_______██(_.^._)(¯`(█)´¯)
____(¯`v´¯)__█__ (_.^._)(¯`v´¯)
___(¯`(█)´¯)_█(¯`v´¯)__(¯`(█)´¯)
____ (_.^._)_█(¯`(█)´¯)__(_.^._)
_____ (¯`v´¯)█(_.^._) (¯`v´¯)
____(¯`(█)´¯)█____(¯`(█)´¯)
_____(_.^._)_█_____(_.^._)
____________█
......(█████████████)
.......(████████████)
........(███████████)
.........(██████████)
..........(█████████)
...........(████████)
............(███████)
..(█████████████████)

_-:¦:-_________◊________-:¦:-_
(¯♥♥¯) ¯¯-:¦:-¯¯¯¯-:¦:-¯¯(¯♥♥¯)
A TEN KWIATEK DLA KAŻDEJ MAMY:))))))

Ostatnia edycja:
Kochane Mamusie i Ciężaróweczki Spełnienia Marzeń ,Zdrówka dla Was i Waszych Dzieciaczków i duuuuuuuuuuuużo siły:)

mnie dziś ręcę opadły na maxa już chyba wysiadam,więc mopsice dalej mi utrudniają z becikowym ale mój prawnik ma mi pomóc i jak tylko skończy się ten cyrk będę pisać na nie skargę bo mam podstawy,z pozwem ok i prawnik bardzo mi pomógł ale jeszcze nie czas go chwalić;) i KOLEJNY HIT mój szanowny ex opowiada wszystkim w tym mamusi swej,że jak był w usc to miał prezent dla Miśka ale ja podła go nie wzięłam!!!!!!!!!!!!!!!!!!
no qrwa szczyt bezczelności !!!!!!!!!!!!!!!!!!!jak on nawet nie zapytał o syna,słowem się nie odezwał!!!!!!!!!!!!!!!!!!no ale zawsze tak było on biedny,pokrzywdzony a ja ta zła co unosi się dumą i nie pozwalała mu zająć się mną w ciąży a teraz odmawia dziecku prezentu od tatusia!!!!!!!!!!!
ciekawe co za kity będzie pociskać na rozprawie...............
i niedziwne,że przy takich cyrkach w ciągu niecałego mca pozbyłam się 17kg,które przytyłam w ciąży;)

przyszłą mama 26 no to niezłe zagrania ma ten Twój ex. Wyobraźni to mu nie brakuje. A najgorsze właśnie jest to, że zgrywa tego bidulka, a Ciebie stawia w niekorzystnym świetle. Miałby chociaż chłopina trochę honoru i nie obgadywała Cie do swojej mamci. Nie zamartwiaj się tyle bo schudniesz całkiem:-)!! A Misio musi mieć do czego się przytulić. Z tymi mopsicami (bardzo mi się podoba to określenie) to wszędzie pewnie tak samo. Jak tylko będziesz miała okazję daj im tam po garach konkretnie :tak:

reklama
][/B]Czy któraś z mam zmaga się a atopowym zapaleniem skóry u dziecka? u u nas Maciek ma :( a dermatolog za tydzień :( boje się co nam powie :(
kołtunek, ja mam atopowe zapalenie skóry, odkąd zaczęłam pić krowie mleko, czyli już jakieś 19 lat, z dodatkiem w postaci zapalenia czerwieni wargowej. Moja rada jeśli chodzi o lekarzy - pilnuj, żeby nie przepisali żadnych mocnych maści ze sterydami itp., bo mnie kiedyś lekarki załatwiły, miałam na całych policzkach popękane naczynia krwionośne, dopiero stosunkowo niedawno trafiłam na naprawdę dobrego lekarza i od tamtej pory prawie nic mi się już nie dzieje (choć i tak jestem ciągle na kremie sterydowym :oo2:)

Do góry